Artsen zonder Grenzen schort activiteiten op in deel van Myanmar door escalatie conflict

Artsen zonder Grenzen (AZG) heeft haar medische activiteiten in een deel van Myanmar opgeschort. In het Zuidoost-Aziatische land dreigt een “extreme escalatie” van het conflict tussen militairen en een gewapende etnische rebellengroep.

 

Meer krantenkoppen in België

Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop op podiumplaats in mijn leeftijdsgroep”

De triatleten uit Knokke-Heist steken in bloedvorm. Het voorbije weekend was Tom Defoort het sterkst op de volledige afstand in de Openlakes Champagne. De week ervoor kwalificeerde Bieke Trenson zich in de Ironman van Nice voor het WK in september in diezelfde stad. En ze is ambitieus.
The post Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop

Lees meer »

Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman in Hawaï: “Topsporters steunen Stefaan”

Op donderdagavond 1 augustus beginnen de Kriekefeesten met een Hawaï-party ten voordele van Kriekebewoner Stefaan De Clercq, die op 26 oktober deelneemt aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Stefaan kan rekenen op de steun van sportieve toppers zoals Lies Defreyne en beroepsrenners zoals Yves Lampaert, Tim Declercq en Jordi Warlop.
The post Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman

Lees meer »

Het EK van Koen Casteels doorgelicht: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

Belg (52) van ‘Most Wanted’-lijst wordt waarschijnlijk niet opnieuw berecht door overmacht: dossier in zeer slechte staat door waterschade

Nicolas Théodorou (52), die twee jaar geleden in Griekenland werd opgepakt nadat hij op de ‘Most Wanted’-lijst was geplaatst voor poging tot moord, zal waarschijnlijk niet opnieuw worden berecht in ons land. Op de inleidende zitting voor het hof van assisen in Bergen vorderde het Openbaar Ministerie de onontvankelijkheid als gevolg van overmacht: het dossier van de man is in

Lees meer »

Geen Zomerfeesten meer op Kasteeldomein De Lovie in Poperinge, maar wel Goesting in de Zomer: “Opbrengst is voor goed doel”

Op zondag 30 juni, van 11:00 tot 18:00 uur kan je doorlopend genieten van hartige en zoete hapjes en lekkers voor de dorst op het Kasteeldomein van De Lovie, Krombeekseweg. Er zijn muzikale noten van The Pebble Head Jam, Il Sogno, Bal Merklez en Red Legs.
The post Geen Zomerfeesten meer op Kasteeldomein De Lovie in Poperinge, maar wel

Lees meer »

Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote in Zerkegem

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 74-jarige man uit Zerkegem met een maand verlengd op verdenking van moord. Noël D. gaf toe dat hij met een hamer op het hoofd van zijn 74-jarige echtgenote sloeg.
The post Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote in Zerkegem appeared first on KW.be.

Lees meer »