Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam

Tijdens een infomoment op woensdag 26 juni, heeft ’t Saam haar ambitieuze plannen voor een nieuwe schoolcampus gepresenteerd. Een 80-tal geïnteresseerden waren aanwezig op het infomoment. Deze nieuwe campus zal de krachten van de huidige locaties bundelen om een innovatieve en toekomstgerichte leeromgeving te creëren.

De directie van ‘t Saam, vertegenwoordigd door technisch directeur Tommy Es, benadrukte de inzet voor een kwalitatief hoogstaande opleiding die aansluit bij de talenten en interesses van elke leerling. “De nieuwe campus zal een veilige en stimulerende omgeving bieden, uitgerust met de nieuwste onderwijsmiddelen, terwijl we ook voor een groene omgeving met moderne gebouwen zullen zorgen. Het is ook de bedoeling van de speelplaatsen te ontharden om ook daar meer groen te creëren” aldus technisch directeur Tommy Es

“ Het parkeren zal op eigen domein gebeuren, zo kunnen de 250 leerkrachten veilig en zonder hinder hun auto bij de school parkeren. We zullen een school zijn met 1.500 leerlingen.”

Modernisering

Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, sprak over de modernisering van het secundair onderwijs en de voordelen van een campusmodel. Hij deelde zijn visie op hoe de nieuwe campus een voorbeeld kan zijn van deze moderne aanpak en sprak ook nog zijn bezorgdheid uit over het lerarentekort. De architecten presenteerden een ontwerp dat esthetiek, functionaliteit, duurzaamheid en een visie voor de toekomst combineert. Dit ontwerp is het resultaat van een zorgvuldig proces waarin feedback van verschillende belanghebbenden is meegenomen. “

Er zal worden gewerkt met duurzame materialen, zo zal er gebruik worden gemaakt van warmtepompen, hergebruik van de materialen van de afbraak van oude gebouwen, efficiënte ruimte en er komt 1 restaurant voor de beide scholen die in de Cardijnlaan zullen gevestigd worden” gaf architecte Eline Vandecasteele mee.”

De nieuwe campus zal worden gevestigd op de terreinen van campus Cardijn, vanwege de ideale locatie en groene omgeving. De plannen omvatten ook het beschikbaar stellen van de faciliteiten aan de lokale gemeenschap buiten schooluren.”

Technisch directeur Tommy es gaf nog me dat er een omgevingsaanvraag is ingediend. “ Na een intensief traject van aanpassingen en vergunningsaanvragen is eind vorige maand een nieuwe omgevingsvergunning ingediend” gaf technisch directeur Tommy Es nog mee “ Met het openbaar onderzoek dat op 2 juli start, hoopt ‘t Saam op een goedkeuring in het najaar.”

(AC)

The post Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Klacht G.C. tegen Krant van West-Vlaanderen bij de Raad voor de Journalistiek ongegrond

De Raad voor de Journalistiek heeft een klacht van G.C. tegen Krant van West-Vlaanderen ongegrond verklaard. Het artikel gaat over een vrouw die jarenlang vrijwilliger was in een dierenasiel en dan veroordeeld werd omdat ze haar hond zo hard had geschopt dat de dierenarts het dier moest laten inslapen. Volgens de voorzitter van dierenasiel is de vrouw te licht gestraft.

Lees meer »

Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

De grote vakantie is in zicht en dat betekent dat Café Congé weer op de activiteitenkalender staat in Deerlijk. Met een gevarieerd programma mikken de initiatiefnemers vanaf donderdag 4 juli gedurende twee avonden op een jong en minder jong publiek.
The post Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

Lees meer »

Democraten in paniek door zwakke vertoning van Biden

In het eerste debat voor de verkiezingen resident Joe Biden moest het Amerikaanse volk ervan overtuigen dat hij nog mentaal en fysiek in staat is het land te besturen als 81-jarige. Zonder succes. Democraten zitten met de handen in het haar, nadat Biden vanaf het begin van het debat slecht presteerde.

Lees meer »

Charlotte Sieben van slag nu Peter niet de papa van Louise blijkt in ‘Familie’: “Mama Trudy mag uitleg komen geven”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »

Mauro (13) uit Deerlijk mag zich nu ook opmaken voor een rol in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’: “Ik zie het helemaal zitten”

Enkele weken nadat hij te horen kreeg dat hij de rol van Janneman Darling, de oudste broer van Wendy, mag vertolken in de musical ‘Peter Pan’ van Deep Bridge, mag Mauro Degroote (13) uit Deerlijk zich nu ook opmaken om aan te treden in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ van REP Entertainment in Nederland.
The post Mauro

Lees meer »

Tim Lefever is voorzitter van gratis festival Grensrock: “Lokale bedrijven vragen soms zelf om te sponsoren”

Tim Lefever (42) is de trotse voorzitter van Grensrock, hét gratis festival bij uitstek in de regio. Wij blikken samen met hem even vooruit op de komende editie, het voorzitterschap en de toekomst van Grensrock. Druk druk druk? “De laatste week voor het festival is mijn vrouw een week Grensrock-weduwe”, lacht de Menenaar.
The post Tim Lefever is voorzitter

Lees meer »