Ansofie en Romy sieren Beachweekend VBC: “In Beveren-Leie, waar beachvolleybal voor mij begon”

VBC Beveren-Leie organiseert op 29 en 30 juni traditiegetrouw haar Beachweekend. De organisatie heeft een mooi programma samengesteld voor de 16de editie.

Op zaterdag is de jeugd aan zet met de U14 jongens en meisjes, de U16 jongens en meisjes en de U18 meisjes. Op zondag zijn het de seniors dames en heren provinciaal die het opnemen tegen elkaar.

Bij de dames is het uitkijken naar het duo Ansofie De Vriese en Romy Vroman, aangesloten bij Damesvolley Waregem. “Voor mij begon het beachvolleyverhaal zowat 13 jaar geleden toen ik met mijn nichtje Julie Coussens mijn eerste tornooi speelde in… Beveren-Leie”, opent Ansofie (28).

“Beachvolley is voor mij puur fun, een leuke bezigheid na de zaalcompetitie. Het technische aspect is hierin heel belangrijk. Fun, maar ik wil natuurlijk ook winnen, hé. Dat ik dit weekend samen met Romy mag spelen doet me dan ook veel plezier. Dit seizoen veroverde ze in ons eerste jaar nationale een basisplaats. Het was een jaar eerder al duidelijk dat dit eraan zat te komen, en die basisplaats deed ze alle eer aan.”

Langere rally’s

“Ik ben uiteraard heel blij dat ik de kans krijg in de eerste ploeg”, pikt Romy (17) uit Deerlijk in. “Mijn doel is zoveel mogelijk bij te leren. Het niveau op training is heel anders dan een jaar eerder. De rally’s zijn bijvoorbeeld veel langer.”

“Ik ben heel blij dat ik dit weekend met Ansofie aan dit tornooi mag deelnemen. Het is dan ook de bedoeling om nog aan meer tornooien deel te nemen. Een week later staan we ook in Waregem met onze voeten in het zand. Dit is voor de fun. Maar we willen uiteraard zover mogelijk geraken. Halve finale is op papier misschien een realistisch doel”, zegt Romy, die volgend jaar logopedische en audiologische wetenschappen gaat studeren in Gent.

Bekende gezichten

“We kijken alvast uit naar dit tornooi waar we heel wat bekende gezichten tegen het lijf zullen lopen. Ook ploeggenoten Alexandra Boev en Heleen Dedullen vormen een duo”, besluit Ansofie De Vriese uit Wielsbeke.

The post Ansofie en Romy sieren Beachweekend VBC: “In Beveren-Leie, waar beachvolleybal voor mij begon” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bekijk: Yves Ngabu luid toegezongen door de fans voor zijn wereldtitelkamp van vanavond in Kinshasa (Congo)

In het Hilton Hotel in Kinshasa kampt Yves Ngabu zaterdagavond 29 juni tegen Kevin Martinez. De Roeselarenaar is houder van de IBO-gordel, de ongeslagen Mexicaan Kevin Martinez is zijn uitdager. Maar Ngabu laat er weinig twijfel over bestaan wie de favoriet is. “Ik ben nog nooit zo sterk geweest.” Een bokser moet zelfvertrouwen uitstralen en dat doet de 35-jarige Ngabu

Lees meer »

“Moeders stoofvlees is een groot succes”: Valérie en Daivy van ’t Frietje in Koksijde eten nog elke dag zelf graag hun frietjes

Op 1 maart 2018 namen Valérie Butin (53) en Daivy Dert (47) de fakkel over van een bekende frituur in Koksijde-Bad. Zonder enige frituristenervaring, maar vastbesloten om er 100 procent voor te gaan. Zes jaar later blikken ze terug op het parcours dat ze hebben afgelegd. “Uiteraard hebben we oog voor de nieuwe trends en proberen we nieuwigheden uit”, klinkt

Lees meer »

Man (55) uit Koksijde moet werkstraf vervullen na gevecht in café

Een 55-jarige man uit Koksijde moet een werkstraf van 50 uren uitvoeren nadat hij na een cafébezoek slaags raakte met een andere man. Die deelde hij een reeks vuistslagen uit. “Dat komt omdat hij me beledigd had”, vergoelijkte L.D.
The post Man (55) uit Koksijde moet werkstraf vervullen na gevecht in café appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zwaluwgeluiden moeten kuikens van stationsgebouw Avelgem naar til lokken: “Willen dat dit hun nieuwe nestplaats wordt”

Een geluidsinstallatie moet zwaluwen die nestjes hebben in het stationsgebouw van Avelgem, naar een andere til vlakbij lokken. Het stationsgebouw wordt binnenkort gerenoveerd, waardoor de zwaluwen er niet meer zullen kunnen wonen. Er wordt nu met hun eigen geluid geprobeerd om hen naar de til te lokken waar ze hun nest kunnen maken, in de hoop dat ze daar nestjes

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

“We zijn voor niemand bang”: ex-Genkspeler Hagi viert groepswinst met Roemenië na gelijkspel (1-1) tegen het ook geplaatste Slovakije

Slovakije kon zijn perspectief op de groepswinst niet waarmaken – die is voor Roemenië na de onderlinge 1-1. Beide teams vierden de KO-fase met dat gelijkspel, maar niet dat ze het op een akkoordje gegooid hadden. De VAR bepaalde mee het resultaat met een discutabele strafschop die Razvan Marin voor Roemenië kon omzetten: “We hebben miljoenen Roemenen blij gemaakt.” De

Lees meer »

“Het moet niet mooi zijn. Wel efficiënt”: ex-bondscoach Georges Leekens acht Rode Duivels niet kansloos tegen Frankrijk

Maandag nemen de Rode Duivels het in de achtste finales van het Europees kampioenschap voetbal op tegen Frankrijk. De Belgen plaatsten zich allerminst vlot voor de tweede ronde. Toch blijft gewezen bondscoach Georges Leekens optimistisch. “Als wij ons topniveau halen, zijn we allerminst kansloos.”
The post “Het moet niet mooi zijn. Wel efficiënt”: ex-bondscoach Georges Leekens acht Rode Duivels

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »