Allereerste Plop-Up Shop aan de kust opent feestelijk de deuren: “Primeur voor Nieuwpoort”

Op vrijdag 28 juni werd in de Albert I Laan de Plop-Up Shop feestelijk geopend, een unieke mijlpaal voor Nieuwpoort en de allereerste Plop-Up winkel aan de Belgische kust. Het evenement vond plaats om 16 uur en werd bijgewoond door Carl Lenaerts, CEO van Plopsa, en Geert Vanden Broucke, burgemeester van Nieuwpoort. De opening werd extra speciaal door de aanwezigheid van Kabouter Klus, Bumba en Bumbalu, geliefde personages van Studio 100.

De Plop-Up Shop, gelegen aan de bruisende Albert I Laan 173, biedt bezoekers de kans om op interactieve wijze kennis te maken met het Plopsa Resort Belgian Coast. Via zeventien digitale schermen kunnen geïnteresseerden alles ontdekken over Plopsaland De Panne, het waterpark Plopsaqua De Panne, verblijfsaccommodaties en de diverse shows van Studio 100. Naast informatie over binnenlandse parken, wordt ook de wereld van Plopsa-parken in het buitenland ontsloten.

Primeur

Tijdens zijn openingsspeech benadrukte burgemeester Geert Vanden Broucke het belang van de Plop-Up Shop voor de stad: “Stad Nieuwpoort is bijzonder verheugd om de Plop-Up Shop in onze badplaats te verwelkomen. Met de komst van deze opvallende pop-up Plopsa-winkel heeft Nieuwpoort een heuse primeur beet. Deze shop is immers de allereerste en voorlopig enige van zijn soort aan de Belgische kust. De keuze voor Nieuwpoort-Bad als thuishaven van de Plop-Up Shop is een logische. Onze badplaats is dankzij zijn centrale ligging aan de kust een gedroomde uitvalsbasis. Ik twijfel er niet aan dat deze shop in geen tijd zal uitgroeien tot een echte publiekslieveling.”

Gezinsvriendelijk karakter

De burgemeester voegde daaraan toe: “De aanwezigheid van de Plop-Up Shop benadrukt ook het gezinsvriendelijke karakter van onze badplaats. Jaarlijks zakken tijdens de zomermaanden talloze families af naar Nieuwpoort om hier een zorgeloze vakantie aan zee te beleven. Onze stad zorgt voor een uitgebreid programma aan activiteiten en evenementen om deze vele bezoekers én de eigen inwoners in de watten te leggen. Wie zoekt naar extra kwaliteitsvolle beleving, kan hier in deze winkel zijn gading vinden.”

Meer dan een informatiepunt

De Plop-Up Shop is niet alleen een informatiepunt, maar ook een winkel waar bezoekers tickets kunnen kopen en hotelovernachtingen kunnen boeken. Een beperkte selectie aan merchandise is eveneens beschikbaar, waardoor fans hun favoriete herinneringen mee naar huis kunnen nemen.

Met een hapje en een drankje werd de feestelijke opening afgesloten, terwijl de eerste nieuwsgierige bezoekers de Plop-Up Shop verkenden. De Plop-Up Shop is te vinden op Albert I Laan 173, Nieuwpoort, naast bakkerij Diemas.

The post Allereerste Plop-Up Shop aan de kust opent feestelijk de deuren: “Primeur voor Nieuwpoort” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Garagist Michel kreeg tientallen misnoegde klanten over de vloer, maar kon daar niets aan doen: “Eén vrouw barstte in huilen uit”

“Eén vrouw barstte in huilen uit.” Garagist Michel uit Lubbeek heeft de laatste maanden al tientallen mensen moeten teleurstellen. Allen waren ze naar zijn garage afgezakt om een wagen op te pikken die ze online hadden besteld, maar uiteindelijk bleek er geen auto klaar te staan. “Oplichters misbruiken ons adres”, aldus Michel.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Amerikaanse en Russische Defensieministers horen elkaar voor eerst in meer dan een jaar

Na Russische dreigementen tegen Washington na de Oekraïense raketaanval op de havenstad Sebastopol, op de door Rusland bezette Krim, hebben de Amerikaanse en Russische ministers van Defensie voor het eerst sinds maart vorig jaar met elkaar gesproken. Rusland wees in dat gesprek op het groeiende risico van een escalatie van de situatie in Oekraïne, in verband met de Amerikaanse wapenleveringen

Lees meer »

Vogels zorgen voor animo tijdens gemeenteraad

Woensdag 19 juni vond de laatste gemeenteraad voor het zomerreces plaats. Een vraag van Peter Velle (CD&V+) over ratten, vogels en katten zorgde voor heel wat animo en gelach bij zowel de raadsleden als het publiek, toen hij iets zei over de vogels in een vroegere tijd.
The post Vogels zorgen voor animo tijdens gemeenteraad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum

De Blankenbergse oppositiepartij CD&V verlangt van de meerderheid dat het autoluw centrum beter aangegeven zou worden. “De communicatie is ondermaats en verwarrend. Het stadsbestuur misbruikt het woord ‘veiligheid’ om de stadskas te vullen”, klinkt het. De partij zette daarom zelf een actie op het getouw.
The post Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum appeared first on KW.be.

Lees meer »