Al 20 jaar geleden opgegraven, maar “oudste schedel van Vlaanderen” geeft nu pas zijn geheimen prijs

Op de provinciale Erfgoedsite Ename wordt een spectaculaire ontdekking getoond: het oudste schedelfragment en de oudste schedel van Vlaanderen, meer dan 4.000 jaar oud. Opmerkelijk: die werden al 20 jaar geleden opgegraven, maar zijn pas nu ‘herontdekt’ bij de voorbereiding van een nieuwe expo die op zaterdag 6 juli opent.

 

Meer krantenkoppen in België

Rapport Vlaamse overheid vernietigend voor cyberveiligheid stad Antwerpen vóór grote hack in 2022: “Onvoldoende maatregelen, pijnlijk voor zo’n grote organisatie”

De stad Antwerpen was amper voorbereid op een grote cyberaanval, zoals die in 2022 gebeurde. Dat blijkt uit een scherp rapport van de Vlaamse Toezichtcommissie voor persoonsgegevens, die openbare besturen controleert over privacy. "Pijnlijk", staat letterlijk in het rapport. Het is het eerste officiële onderzoek van de overheid over de aanval dat naar buiten komt. VRT NWS kon het rapport

Lees meer »

“Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Het Q-Beach House is opnieuw geopend en nam zaterdag meteen een vlotte start. Daar had het optreden van Laura Tesoro en andere artiesten ongetwijfeld iets mee te maken. Er staan deze zomer nog enkele veelbelovende Sunset Concerten op het programma.
The post “Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Amerikaanse en Russische Defensieministers horen elkaar voor eerst in meer dan een jaar

Na Russische dreigementen tegen Washington na de Oekraïense raketaanval op de havenstad Sebastopol, op de door Rusland bezette Krim, hebben de Amerikaanse en Russische ministers van Defensie voor het eerst sinds maart vorig jaar met elkaar gesproken. Rusland wees in dat gesprek op het groeiende risico van een escalatie van de situatie in Oekraïne, in verband met de Amerikaanse wapenleveringen

Lees meer »

Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin

Feest in de Kerkstraat 33: het ijssalon van de gebroeders De Buck bestaat dit jaar liefst vijfenzeventig jaar en dat vieren ze samen met de klant. Een ‘golden ticket’ betekent een jaar lang gratis wafels smullen.
The post Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grote banken in de Verenigde Staten doorstaan stresstest van centrale bank

De grootste Amerikaanse banken zijn volgens de Federal Reserve nog steeds bestand tegen een zware economische en financiële crisis. De centrale bank van de Verenigde Staten maakte de resultaten van de jaarlijkse stresstest woensdag bekend. De verliezen die de kredietverstrekkers zouden lijden waren bij de test dit jaar wel groter dan vorig jaar, verklaarde vicevoorzitter voor bankentoezicht Michael Barr.

Lees meer »

Speedpedelecs dan tóch toegelaten langs alle groene assen

Speedpedelecs zijn nu toch welkom langs alle groene assen. Die beslissing viel slechts twee weken nadat er specifieke verbodsborden werden geplaatst op de assen waar er – ondanks een al langer geldend verbod – nog steeds veel ultrasnelle e-bikes rijden. Er zijn heel wat voorstanders van deze regel, maar er klinkt ook kritiek.
The post Speedpedelecs dan tóch toegelaten

Lees meer »