Afdeling pediatrie van ziekenhuis in Veurne krijgt opfrisbeurt met figuren van Studio 100 dankzij schenkingen

Dankzij een schenking van Vrije Basisschool De Droomvlieger en de bijdrage van Plopsa ziet de afdeling pediatrie en de kinderbox op de spoedafdeling van AZ West Veurne er veel leuker en kindvriendelijker uit voor jonge ziekenhuispatiëntjes. De kleuters en leerlingen lagere school van De Droomvlieger die erbij waren op de officiële opening, waren alvast dolenthousiast.

De opbrengst van de mini-Levensloop van De Droomvlieger en de Ouderraad van de school leverde in 2023 een totaalbedrag op van 1635,30 euro. Dit bedrag schonken ze aan AZ West Veurne om het ziekenhuis kindvriendelijker te maken.

Verpleegkundig directeur Koen De Ridder: “In samenwerking met de afdeling pediatrie en de Ouderraad van De Droomvlieger bekeken we hoe we het budget best konden besteden. Een deeltje van het budget ging naar prikcadeautjes voor de kindjes op de spoed, het operatiekwartier en de pediatrieafdeling. De verouderde gezelschapsspelletjes in de pediatriespeelkamer werden uitgebreid met een leuke spelkoffer en nieuwe speeltjes, puzzels etc.”

Voor kinderen, door kinderen

“Als onderwijsinstelling en ouderraad vinden we het heel belangrijk dat leerlingen zich belangeloos inzetten voor een goed doel, vooral voor kinderen die opgenomen zijn in het ziekenhuis”, verduidelijken school directeurs Marieke Stubbe en Griet Lenders en de Ouderraad.

“Ons motto: iets door kinderen, voor kinderen. Daarom organiseerde de school een sponsorloop en verkocht de ouderraad lekkernijen om geld in te zamelen voor AZ West, waarbij ouders en grootouders ook meededen. Met de ingezamelde centjes kunnen we de wachtzaal van de afdeling pediatrie opfleuren en voorzien van prikcadeaus en een aangevulde spel- en knutselkoffer, zodat jonge patiënten en hun families zich comfortabeler kunnen voelen.”

Plopsa

Voor het resterende deel van het budget sloeg AZ WEST de handen in elkaar met Plopsa. “Al in 2016 sponsorde Plopsa de nieuwe look van de verblijfsafdeling pediatrie in Plopsa-thema. Nu kregen ook de wachtzaal en de kinderbox op de spoedafdeling een opfrisbeurt met Studio-100-figuren, zodat alle kindjes zich op hun gemak voelen in de gloednieuwe wachtzaal.

Op de gepersonaliseerde wandspelen is het nog even wachten, die zijn onderweg met een boot vanuit Rotterdam. De sobere okergele muren werden omgetoverd met decors uit Plopsaland De Panne en in het midden van de wachtzaal staat een ronde speeltafel met zitkubussen. De schilderwerken en voorbereiding (nieuwe plafondtegels,…) namen we met AZ West voor onze rekening. We zijn heel tevreden met het resultaat! De wachtzaal is een echte eyecatcher geworden.

Kindjes kunnen hier even ontspannen voor ze naar de dokter moeten, en dat geldt ook voor de kinderbox op spoed, die voor afleiding zorgt. Elk jaar belanden er zo’n 1200 kinderen op Spoed en in de poli pediatrie zijn er dat zo’n 7000. We zijn De Droomvlieger en Plopsa bijzonder dankbaar!”

Vereerd

Carl Lenaerts, CEO Plopsa: “Wij voelen ons zeer vereerd om een bijdrage te mogen leveren aan dit mooie project van az West. In het verleden hebben we al geïnvesteerd in de decoratie van de kinderafdeling van az West, dus de beslissing om opnieuw mee te werken aan dit project was snel genomen. Onze missie is om kinderen een magische dag te bezorgen, en het is fijn dat we dit ook buiten onze Plopsa-parken kunnen realiseren.”

“Voor de kinderen is het veel aangenamer om te kunnen herstellen in een mooie en herkenbare omgeving. Ons creatieve team kreeg carte blanche om de inrichting uit te werken, in overeenstemming met de huidige invulling en uiteraard met de site van een ziekenhuis.”

The post Afdeling pediatrie van ziekenhuis in Veurne krijgt opfrisbeurt met figuren van Studio 100 dankzij schenkingen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Goed zorgen voor wat we hébben”: kersvers Wingens schepen Stefaan Verhelle ziet opvolging Hedwig Kerckhove als praktische inloopperiode

“Het worden grote schoenen om te vullen”, laat de kersverse schepen Stefaan Verhelle (47) in een flyer weten. Als politieke neofiet een ervaren rot als Hedwig Kerckhove opvolgen op amper zes maanden van een nieuw fusiebestuur is geen cadeau. “Toch heb ik de ambitie om als schepen mee het beleid te bepalen. Ik hoop dat mijn ervaring als ondernemer in

Lees meer »

Afrikaanse oplichtersbende verduistert 157 MacBooks van Lab9 in Kortrijk

Een mailtje vanuit Denemarken, met een bestelling voor 159 Apple MacBooks: het bleek in het najaar van 2022 een vergiftigd geschenk voor Lab9, een elektronicawinkel en Apple Premium Reseller in Kortrijk. Drie leden van een Afrikaanse oplichtersbende liepen celstraffen tot 4 jaar cel. Een vierde verdachte ging vrijuit.
The post Afrikaanse oplichtersbende verduistert 157 MacBooks van Lab9 in Kortrijk

Lees meer »

Criminele organisatie met vertakkingen in Marseille opgerold in Brussel: “Met geweld wilden ze de drugsmarkt in handen krijgen”

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft een criminele organisatie opgerold die vanuit het beruchte Peterbospark in Anderlecht de hele drugsmarkt in en rond Brussel in handen probeerde te krijgen. “De leden van het netwerk aarzelden niet om gewapend geweld te gebruiken, zelfs poging tot moord en kidnapping, om hun rivalen te intimideren en hen te dwingen terrein op te

Lees meer »

LIVEBLOG NEDERLAND-OOSTENRIJK. “Van links! Naar rechts!”: dolenthousiaste Oranje-fans zetten ook Berlijn op stelten

Onze noorderburen kijken in hun laatste groepswedstrijd Oostenrijk in de ogen. Nederland is intussen zeker van een plekje in de achtste finales van het EK. Maar Oranje wil zich ongetwijfeld kronen tot groepswinnaar, daarvoor rekent het alvast op aanvaller Memphis Depay. “Zonder een goede Memphis zal het moeilijk zijn om ver te komen”, vertelde Koeman op de persconferentie.

Lees meer »

DEME gaat groenewaterstoffabriek bouwen in Egypte

Het Belgische bedrijf DEME, dat vooral bekend is als baggeraar, gaat in Egypte een fabriek voor de productie van groene waterstof bouwen. Het heeft daarover een akkoord gesloten met de Egyptische regering. De fabriek zal worden gebouwd in de haven van Gargoub, aan de Middellandse Zeekust. De energie die nodig is voor de productie van de groene waterstof zal komen

Lees meer »