Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”, zegt hij.

 

Meer krantenkoppen in België

Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”
The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweer heeft uren werk om oliespoor van liefst 15 kilometer tussen Houthulst en Lo-Reninge op te ruimen

De brandweer van Houthulst en Lo-Reninge waren donderdag liefst vijf uren in de weer om een 15 kilometer lang oliespoor op te ruimen. Dat liep van Houthulst tot voorbij Reninge. “We hadden heel wat werk om alles op te ruimen”, zegt brandweerkapitein Lode De Keyser.
The post Brandweer heeft uren werk om oliespoor van liefst 15 kilometer tussen Houthulst

Lees meer »

Man aangehouden voor drugs, wapens en gestolen voertuig na succesvolle actie van politiezone Grensleie

De politiezone Grensleie in Menen heeft een man gearresteerd die verdacht wordt van drugs, wapens en een gestolen voertuig. Dat gebeurde na een huiszoeking van de Gespecialiseerde Interventie Cel van de politiezone. De man werd meteen voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die besloot om hem aan te houden en in voorlopige hechtenis te plaatsen in de gevangenis van Ieper.
The

Lees meer »

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »

Iraniërs kunnen nieuwe streng geselecteerde president kiezen

Iran kiest een nieuwe president na de dood van Ebrahim Raisi, die in mei door een helikopterongeluk om het leven kwam. De winnende kandidaat moet vrijdag de helft van de stemmen krijgen anders volgt er 5 juli een tweede ronde. Er kan worden gekozen uit vier kandidaten, nadat twee kandidaten zich woensdag en donderdag uit de race hadden teruggetrokken om

Lees meer »

Waarom de nederlaag in de uitzwaaimatch geen toeval was: Engeland is vermoeid (maar hoe los je dat op?)

Engeland speelt hoog spel, vanavond in Gelsenkirchen. Double or quits. Met een zege ontwijken ze elke groepswinnaar tot de halve finale van het EK, een nederlaag of zelfs een gelijkspel gooit The Three Lions in de oceaan met de ‘big sharks’ (Duitsland, Portugal, Spanje, mogelijk zelfs België). Intussen zegt Gareth Southgate dat zijn spelers fysiek vermoeid zijn. Op zoek naar

Lees meer »

De Panne het goedkoopst, Knokke-Heist het duurst: huurprijzen kustappartementen 6 procent duurder dan vorig jaar

Wie tijdens de zomermaanden een vakantieverblijf aan de Belgische kust wil boeken zal daar gemiddeld zes procent meer voor betalen dan vorig jaar. Dat blijkt uit de Kustbarometer van Dewaele Vastgoed en Huswell, specialist in vakantieverhuur. Voorlopig lijkt augustus de populairste maand te zijn om naar onze kuststeden te trekken.
The post De Panne het goedkoopst, Knokke-Heist het duurst:

Lees meer »