Adinkerke krijgt groene doorgang met zitbanken en speeltoestellen

Achter de huizen parallel met de Stationsstraat is de voorbije maanden hard gewerkt aan de realisatie van de Groene Corridor, een recreatieve groene doorgang tot aan de spoorweg. Nu de werken achter de rug zijn, werd de Groene Corridor officieel geopend.

De Groene Corridor is aangelegd als recreatieve buurttuin en groene doorgang, op aangekochte gronden tussen de Stationsstraat en de Houtstraat. Na voorbereidende werken is op 19 oktober 2023 de eerste spade in de grond gestoken voor de aanleg ervan.

De vele (gezonde en inheemse) bomen die er stonden, zijn aangevuld met nieuwe hoogstammige fruit- en notenbomen, een heggenstructuur, enkele wadi’s (watergreppels) en patronen van gemaaid en ongemaaid gras. Zo kan er een boeiende en leerrijke plantenvariatie ontstaan. Centrale blikvanger is een zitmeubel, dat sociale ontmoetingen moet stimuleren. Daartoe dragen ook enkele losse picknickbanken, zitbanken en speeltoestellen bij. De pluktuin moet iedereen aanzetten om gezond te snoepen van het fruit.

Verkeersveiligheid

De Groene Corridor, met een veilige fietsverbinding tussen de spoorweg en de Noordhoekstraat, kadert perfect binnen de beleidsdoelstelling en het Project V4 (Verkeersveiligheidsplan voor Vriendelijk, Veilig en Vlot Verkeer. Fietsers kunnen via deze weg ide drukke Stationsstraat vermijden. Een betere mobiliteit voor de zwakke weggebruiker (veiliger en comfortabeler fiets- en wandelverkeer) is een van de 21 doelstelling die het beleid deze legislatuur wil realiseren.

De Groene Corridor voldeed aan verschillende vereisten om in aanmerking te komen voor een plattelandssubsidie van € 50.000, met de creatie van een groene ruimte die ontmoeting, spel en interactie mogelijk maakt, een vlotte wandel- en fietsverbinding vormt tussen de diverse wijken én een veilige bypass voor de Stationsstraat. de Het lokaal bestuur De Panne heeft deze subsidie ontvangen op basis van 3 belangrijke pijlers binnen de plattelandssubsidie.

Naar aanleiding van de uitbraak van de coronapandemie in 2020 keurde de Europese Raad een plattelandssubsidie als herstelinstrument goed. Er werden aanvullende middelen ter beschikking gesteld om de impact van de crisis en de gevolgen voor onder andere de landbouwsector en de plattelandsgebieden aan te pakken. Doel van het subsidieprogramma: de omgevingskwaliteit en vitaliteit van het platteland versterken door inhoudelijke en financiële ondersteuning te bieden bij het opstarten van waardevolle plattelandsprojecten.

Nieuwe speeltoestellen

Het terrein van de Groene Corridor werd ingericht met nieuwe speeltoestellen in duurzaam FSC-robiniahout. De speelelementen rondom de waterpartijen zijn gemaakt uit ter plaatse gerecupereerde stammen. Het straatmeubilair en de zitbanken zijn uniform met de andere groene zones binnen de gemeente. Er is ook nagedacht over het ecologische aspect. Voor het centrale wandel- en fietspad is een waterdoorlatende halfverharding in schelpenklei gebruikt en de valzones onder de speeltoestellen kregen een laag van 30 centimeter houtschors. De groenaanleg is een gevarieerde mix van grassen, bloemen, bomen en hagen, en er werden ook ‘wilde’ onderhoudsarme graszones gecreëerd.

Wim Janssens, schepen van Openbaar Domein: “Dit nieuwe park is een grote meerwaarde voor de buurtbewoners. Het is de derde investering in deze legislatuur waarbij we de leefbaarheid van de Adinkerkse woonwijken verhogen en zorgen voor een veilige fietsverbinding in het groen.”

The post Adinkerke krijgt groene doorgang met zitbanken en speeltoestellen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waren er niet 1 maar meerdere ‘Bendes van Nijvel’? 

We spreken steevast over ‘de Bende van Nijvel’, maar het is best mogelijk dat de feiten die we toeschrijven aan ‘de Bende’ uitgevoerd zijn door verschillende bendes. Het is een bedenking die vandaag ook door het federaal parket werd geopperd tegenover de nabestaanden, nu het onderzoek wordt stopgezet.

Lees meer »

Prins Harry moet vernietigde berichtjes terug boven tafel zien te krijgen voor rechtszaak tegen ‘The Sun’

De Britse prins Harry (39) moet aan de rechter uitleggen waarom berichten die hij uitwisselde met de ghostwriter van zijn memoires zijn vernietigd. Ook heeft de hertog van Sussex de opdracht gekregen om te proberen de berichtjes terug te halen, dat werd volgens Britse media gezegd tijdens een hoorzitting in zijn zaak tegen de Britse uitgever News Group Newspapers (NGN).

Lees meer »

DIKKE zet de Fox-tent op zijn kop op Couleur Café

Biggie van de Wijk noemde de Belgisch-Marokkaanse mijnwerkerszoon uit Lummen zichzelf, maar je kent hem tegenwoordig vooral als DIKKE, een adjectief dat hij zelf ooit op zijn postuur plakte. Nu doen wij het op de show die hij op Couleur Café heeft gegeven.

Lees meer »

Jacques Vermeire vindt zichzelf niet verbrand door ‘F.C. De Kampioenen’, anderen wel: “Dankzij DDT sta ik nog steeds voor volle zalen”

Met de herhalingen van ‘F.C. De Kampioenen’, ‘Verschoten & Zoon’ en ‘Hallo K3′ is Jacques Vermeire (73) alomtegenwoordig op televisie. “Het is denk ik de achtste keer dat ‘De Kampioenen’ opnieuw starten, maar kan je geloven dat ik zelf zit te wachten tot het begint na ‘Het Journaal’?”, lacht de man die gestalte gaf aan DDT. “Sommige acteurs voelen zich

Lees meer »

Carl Devos over de ongewone formatie: “Dat de premierkwestie zich nu al stelt, onderstreept dat”

“De euforie over de formaties ruimt plaats voor realisme. Er zijn – momenteel – geen andere coalities mogelijk, dat wil niet zeggen dat ze daarom onmogelijk zijn”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Door de uiteenliggende standpunten van de betrokken partijen, blijkt de federale formatie allesbehalve een sinecure te zijn. Want hoe ongewoon is deze formatie nu juist? En wie is

Lees meer »

Studente uit Merksplas geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij vanavond moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

KIJK. Katy Perry laat monden openvallen met gedurfde topless-look op show van Balenciaga

De Amerikaanse zangeres Katy Perry (39) krijgt heel wat aandacht wanneer ze met een gewaagde outfitkeuze verschijnt bij een modeshow. Perry toont haar afgetrainde buikspieren in een topless-look met bontjas over. Volgens sommigen wil ze zo de speculaties over het gebruik van Ozempic tegengaan. In Parijs is het momenteel de Haute Couture Fashion Week, zo waren onder andere ook Nicole

Lees meer »

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

Na Patricia uit ‘B&B zoekt lief’ reageert ook An Lemmens op plotse overlijden van Kurt: “Ik leerde hem kennen als een geëngageerde en zorgzame man”

Kurt, een deelnemer uit het programma ‘B&B zoekt lief’, is onverwacht overleden. Hij stierf door acuut hartfalen, meldt VTM. Kurt zou maandagavond aan de kijker voorgesteld worden in het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’. Patricia, bij wie de man op bezoek ging, reageert aangeslagen: “Hij was altijd lief en respectvol.” Inmiddels reageerde ook An Lemmens, de presentatrice van het

Lees meer »