Zevenjarig kind verdronken tijdens schooluitstap in De Mosten in Hoogstraten

In Hoogstraten in de Antwerpse Kempen is donderdagnamiddag een zevenjarig kind om het leven gekomen. Dat bevestigt de lokale politie. De jongen verdronk in de zwemvijver van het stedelijk recreatiedomein De Mosten. Hoe dat precies kon gebeuren, wordt nog onderzocht.

 

Meer krantenkoppen in België

Deze leeftijdsgroep is het gelukkigst in ons land

Van alle Belgen zijn de studenten het gelukkigst. Dat achterhaalde statistiekbureau Statbel bij de nieuwste enquête naar het persoonlijk welbevinden en de levensomstandigheden. Al is er bij alle leeftijdsgroepen een toename in geluksgevoel waargenomen.

Lees meer »

NAVO-landen bevestigen unanieme steun voor Mark Rutte als nieuwe topman

Alle 32 NAVO-landen hebben bevestigd dat ze de ontslagnemende Nederlandse premier Mark Rutte willen als nieuwe hoogste baas van het bondgenootschap. Hun ambassadeurs spraken dinsdag in een informeel samenzijn op het hoofdkwartier in Brussel hun steun uit. Woensdag maken ze de benoeming definitief, zegt de Kroatische ambassadeur die als voorzitter optrad.

Lees meer »

Workshops en try-out bij Stefans Pottery

Bij Stefans Pottery in Roesbrugge kan je op zaterdag 6 en zondag 7 juli aan de slag. Je kan aansluiten bij een try-out of deelnemen aan een workshop decoratie keramiek.
The post Workshops en try-out bij Stefans Pottery appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeentepersoneel Hooglede in de bloemetjes gezet

Op vrijdagavond 14 juni ging traditiegetrouw het personeelsfeest van gemeente Hooglede door, waar ook een aantal mensen in de bloemetjes gezet werden.
The post Gemeentepersoneel Hooglede in de bloemetjes gezet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oud gemeentehuis van Staden ruimt plaats voor flats

Het vroegere gemeentehuis, feestzaal De Gouden Hoorn en twee woningen in de Kapelleriestraat ruimen plaats voor appartementen in Staden. In de plaats komt een woonproject met 26 appartementen, twee handelsruimtes en een ondergrondse parking.
The post Oud gemeentehuis van Staden ruimt plaats voor flats appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote in Zerkegem

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 74-jarige man uit Zerkegem met een maand verlengd op verdenking van moord. Noël D. gaf toe dat hij met een hamer op het hoofd van zijn 74-jarige echtgenote sloeg.
The post Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote in Zerkegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie wordt Wieltjesambassadeur 2024 in Menen: Emma, Aili of Laetitia?

Nayla Breyne was vorig jaar de allereerste Wieltjesambassadeur. De stad Menen gaat nu op zoek naar haar opvolger. Met Emma Foulon, Laetitia Laevens en Aili Deweerd dingen deze keer drie dames naar de genderneutrale eretitel van de stad.
The post Wie wordt Wieltjesambassadeur 2024 in Menen: Emma, Aili of Laetitia? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brihang verovert Brussel op tweede dag van Couleur Café, de voorbode van een prachtige West-Vlaamse festivalzomer

Brihang toonde op het festival Couleur Café in Brussel dat hij duidelijk klaar is voor de festivalzomer. Het was het eerste officiële optreden van de zomertournee en direct een knaller van formaat. De West-Vlaamse rapper toont dat hij overal thuis is en ieder publiek machtig kan bespelen. Een veelbelovende voorbode voor dit festivalseizoen.
The post Brihang verovert Brussel op

Lees meer »

Zware aardbeving treft zuidkust van Peru

Een aardbeving met een kracht van 7 heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het departement Arequipa getroffen, aan de zuidkust van Peru. Dat hebben het geofysische instituut van het land en de Amerikaanse geologische dienst gemeld.

Lees meer »