Yoni is amper 15 jaar, maar wel al wereldkampioen jetskiën bij de profs: “Vrienden waren jaloers omdat ik schooljaar vroeger mocht eindigen”

België is een kampioen rijker. Yoni Hamelin uit Heule is pas 15 en al wereldkampioen jetskiën. Voor het eerst mocht Yoni Hamelin zijn kans wagen bij de profs en meteen jetskiet hij naar de hoofdprijs. Daar kroonde hij zichzelf in Sardinië meteen tot wereldkampioen. “Het was niet de bedoeling om de titel te bemachtigen, maar ik ben tevreden. Het is een droom die werkelijkheid wordt”, zegt de kersverse wereldkampioen.

Yoni zijn Jetskiverhaal startte op 9-jarige leeftijd. “Al van kinds af ben ik gefascineerd van ‘dingen op het water’. Op vakantie mocht ik even op een jetski zitten. Daarna ging ik met mijn pa naar een wedstrijd kijken. Mijn pa kocht een jetski en zo ging de bal aan het rollen”, vertelt Yoni. Het is voor Yoni zijn eerste wereldtitel. Voorheen was hij al Frans kampioen, Belgisch kampioen en driemaal Europees kampioen bij de junioren.

Vaardigheid en kennis

Yoni raasde tijdens het wereldkampioenschap met jetski over het water. © GF

“Je kan een kampioenschap jetskiën vergelijken met Formule 1 op water. Het lijkt eenvoudig ‘de snelste wint’, toch schuilt hier vaardigheid en kennis achter. Deze heeft Yoni al snel onder de knie. Hij traint eenmaal per week op zijn jetski en sport dagelijks. Voor de wedstrijd worden eerst de chrono’s afgenomen voor de startpositie. Yoni startte vanop de tweede plaats. Een wedstrijd duurt ongeveer een 20 minuten. Het kampioenschap viel pal in de examens. “Gelukkig kon de school een regeling treffen. Ik mocht mijn examen anderhalve week eerder maken en maar drie in plaats van zes. Nu ben ik naast de eerste in het kampioenschap ook de eerste die dit schooljaar beëindigd. Mijn vrienden en klasgenoten zijn jaloers, maar ze gunnen het mij”, vertelt de wereldkampioen.

Trofeeënkast boven geld

De Heulse wereldkampioen jetskiën kijkt al uit naar het Europees kampioenschap. Deze bestaat uit drie wedstrijden verdeeld over Frankrijk, Hongarije en Portugal. Yoni zijn wereldkampioentrofee krijgt alvast een mooie plaats in zijn trofeeënkast. “Grote geldsommen kan je in deze sport niet winnen. Daarvoor moet je voetballer zijn. Maar ik verkies trofeeën. Een trofeeënkast is spectaculairder… nu toch…”, besluit Yoni Hamelin.

The post Yoni is amper 15 jaar, maar wel al wereldkampioen jetskiën bij de profs: “Vrienden waren jaloers omdat ik schooljaar vroeger mocht eindigen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stad Gent verstrengt criteria van contracten met externe poetsfirma’s in scholen, na klachten van hoge werkdruk 

De stad Gent heeft de contracten met externe poetsfirma’s aangepast met strengere criteria over personeels- en welzijnsbeleid. Dat doet ze nadat er afgelopen maanden klachten gekomen waren over een te hoge werkdruk bij het personeel. De nieuwe contracten gaan volgend jaar in. De stad draait de besparing ook deels terug en maakt opnieuw extra budget vrij voor de schoonmaak.

Lees meer »

Kempenaar Lennart Driesen over het leven na ‘De mol’: “Ik had meer in de media kunnen doen, maar Brussel was me te ver”

Hij profileerde zich als simpele, goedlachse kerel uit de Kempen. Maar Lennart Driesen (29) ontpopte zich in 2021 tot de gewiekste Mol aller tijden. Sindsdien belandde de opvoeder uit de jeugdzorg voor de klas, veranderde hij van flexi-job, nam hij afscheid van zijn axolotl en verhuisde hij. “Maar ik woon nog steeds in Schoonbroek, niet in Retie. Dat is hier

Lees meer »

Beernemse kringwinkel volledig vernieuwd: “Meer inzetten op beleving”

Vrijdagavond 28 juni is er openingsreceptie en late night shopping bij Kringwinkel ‘t Rad in Beernem. De winkel vernieuwde haar decor en gaat verder op een nieuw elan. Daarbij staat beleving zoals in andere moderne winkels centraal.
The post Beernemse kringwinkel volledig vernieuwd: “Meer inzetten op beleving” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KOERS zet wielerhelden Ottavio Bottecchia en Hector Martin in de kijker in bijzijn van familie: “Het doet iets met ons om een truitje van ons vader te zien”

Enkele dagen voor de start van de Ronde van Frankrijk zet het museum KOERS generatiegenoten Hector Martin en Ottavio Bottecchia in de kijker. Familieleden van beide wielerhelden woonden dinsdagmiddag de onthulling van enkele opvallende objecten bij.
The post KOERS zet wielerhelden Ottavio Bottecchia en Hector Martin in de kijker in bijzijn van familie: “Het doet iets met ons om

Lees meer »

Drugs dealen ‘om elektrische step te kopen’ levert jaar cel op

Twee mannen van 21 en 63 jaar uit Moeskroen kregen een celstraf van respectievelijk twee jaar en een jaar cel met uitstel omdat ze in opdracht van dealers drugspakketjes afleverden aan de kust. Vooral de 63-jarige P.V. had daar een vreemde reden voor. “Ik had 900 euro nodig om een elektrische te kunnen kopen”, sprak hij.
The post Drugs

Lees meer »

KIJK. 4.000 fans onthalen dolenthousiast ‘Familie’-cast voor première van epische seizoensfinale: “Of de bom ontploft?”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »

Parijzenaar (40) vrijgesproken van vermeende oplichting houtbedrijf: “Verhaal kan kloppen”

Een 40-jarige man die in de ruime regio rond Parijs woont is vrijgesproken op verdenking van oplichting van houtbedrijf Omniplex in Harelbeke. Daar werd een factuur van 60.000 dollar vervalst maar de rechter oordeelde dat K.K. daarvoor geen schuld treft. “Zijn verhaal is plausibel”, oordeelde de rechter.
The post Parijzenaar (40) vrijgesproken van vermeende oplichting houtbedrijf: “Verhaal kan kloppen”

Lees meer »