Woonzorgcentrum Het Pardoen in Wervik viert 100ste verjaardag van bewoonster Elza

In woonzorgcentrum Het Pardoen in de Akademiestraat in Wervik vierde Elza Gallin haar honderdste verjaardag. Ze woonde destijds in de Tramstraat en was gehuwd met duivenmelker Henri Braem. Hij overleed in november 2018.

Elza werd geboren in Wervik. Ze was de jongste van drie dochters. Haar twee zussen zijn overleden. Vader Alfonse was arbeider en werkte in een fabriek. Hij werd 90 jaar. Haar moeder Céline werkte in de fabriek Cousin Frères in Wervicq-Sud.

Elza ging tot haar veertiende naar school in Wervik. Daarna ging ze zoals zoveel grensarbeiders destijds aan de slag bij Cousin Frères. Nadien werkte ze in een fabriekje waar ze bureaus maakten. Daarna was Elza nog zeven jaar bejaardenhelpster in de thuiszorg. Omwille van aanhoudende rugklachten ging Elza vervroegd met pensioen gaan. Ze was toen 52 jaar oud.

Elza is de moeder van zoon Ghislain Salaets (73), een van de boegbeelden van atletiekclub FLAC Wervik. Na enkele jaren alleen te zijn, leerde ze Henri kennen waarmee ze in het huwelijk trad. Elza heeft ook nog een kleinzoon Bart.

Sneukelen

Wanneer Elza met pensioen was, ging ze graag op reis met vriendinnen. Met haar man Henri is ze nooit weggeweest omwille van de duivenvluchten. Elza is er graag bij. Ze gaat heel graag wandelen en op uitstap. Je kan Elza ook altijd plezieren als het is om te ‘sneukelen’.

In aanwezigheid van haar familie werd ze gehuldigd door het stadsbestuur en het Woon- en Zorgbedrijf Wervik en tekende zelf het Gulden Boek van de stad.

The post Woonzorgcentrum Het Pardoen in Wervik viert 100ste verjaardag van bewoonster Elza is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Volgens Amerikaans Hooggerechtshof zijn honderden bestormers van Capitool ten onrechte aangeklaagd voor ‘belemmering’

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft geoordeeld in het voordeel van de voormalige politieagent Joseph Fischer, die betrokken was bij de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Volgens het Hof hebben federale aanklagers honderden bestormers van het Capitool ten onrechte aangeklaagd voor obstructie of ‘belemmering’. Volgens het Openbaar Ministerie zal het oordeel de straffen van de bestormers niet ongedaan maken,

Lees meer »

Vijf redenen waarom Biden zichzelf totaal in de vernieling reed tijdens debat met Trump 

In de Democratische partij gaan alle alarmbellen af: hoe president Biden zich door het debat met voormalig president Donald Trump (Republikeinen) hakkelde was anderhalf uur lang aanleiding voor plaatsvervangende schaamte. Trump raaskalde en reeg de leugens aan elkaar, maar hij raaskalde goed. Misschien heeft Trump niet veel kiezers extra gewonnen in dit debat, maar Joe Biden heeft er ongetwijfeld massaal

Lees meer »

Gewezen schepen Philippe Deleu op de lijst van… Vooruit in Wervik: “De politieke comeback van deze eeuw”

Een politieke verrassing van formaat in Wervik: gewezen gemeenteraadsvoorzitter en gewezen schepen Philippe Deleu (toen N-VA) uit de Nieuwstraat staat de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober op de lijst van… Vooruit, de partij van burgemeester Youro Casier.
The post Gewezen schepen Philippe Deleu op de lijst van… Vooruit in Wervik: “De politieke comeback van deze eeuw” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Je zal vertrekken met je Fatma, de boot wacht niet”: ophef in Frankrijk over openlijk racistisch nummer dat viraal gaat op TikTok

Er is ophef ontstaan in Frankrijk over een openlijk racistisch nummer dat massaal gedeeld wordt op TikTok. ‘Je partira pas’ verkneukelt zich over een mogelijke overwinning van extreemrechts bij de Franse parlementsverkiezingen met teksten als “Je zal vertrekken met je Fatma, geen sociale zekerheid meer voor jou, de boot wacht niet”. TikTok heeft intussen enkele van de meest verspreide versies

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 3 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen drie plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »