“Willen zeker zijn van een goede plaats”: fans kamperen al sinds de vroege uurtjes voor concert van Rammstein in Park Nieuwe Koers

Het is zover. Vandaag komt Rammstein voor de tweede keer naar Park Nieuwe Koers in Oostende. Al gaan de deuren pas donderdagnamiddag open, sinds 8 uur deze ochtend staan reeds tientallen fans ‘te kamperen’ voor de ingang. “Als we zeker willen zijn van een goede plaats, is het belangrijk dat we ook bij de eersten op de festivalweide zijn. Uren wachten hebben we daar zeker voor over.”

Op donderdag 27 en vrijdag 28 juni treedt Rammstein opnieuw op in Park Nieuwe Koers. De tickets voor de concerten waren op nog geen 20 minuten uitverkocht. Dat komt voor velen als geen verrassing, daar Rammstein met miljoenen fans een van de populairste metalbands ter wereld is. Vanaf 18 uur blaast de Duitse band de honderdduizenden fans in Park Nieuwe Koers omver met snoeiharde gitaren, stevige drums en een spectaculaire show.

Enkele uren wachten

In de vroege voormiddag staan er reeds een honderdtal superfans te wachten aan de ingang. De deuren openen pas om 16 uur, maar ze willen zeker zijn van hun plekje. En dat plekje bewaken ze dan ook in alle ernst. “Rammstein tovert mijn negatieve gevoelens weg. Als ik boos ben, zet ik hun muziek even loeihard. Ook als ik verdrietig ben, kan ik mijn emoties kwijt in hun muziek”, vertelt superfan Leyla (15). “Ik ben fan geworden van Rammstein in 2017. Ik was met mijn ouders op vakantie en papa had een nummer van hen opgelegd en ik was meteen verkocht. Vandaag ben ik al om 8.15 uur toegekomen in Park Nieuwe Koers. Neen, dat is niet erg om te wachten. Ik wilde zeker zijn van een goede plek.”

“Zelfs al kun je geen Duits, hun muziek brengt mensen samen” – Jean-Claude

Aan de ingang ontmoeten we Christophe (48) en Mazur (45). Het echtpaar komt helemaal uit Rijsel om het concert van Rammstein bij te wonen. “Ik houd van brutale en harde muziek. Ja, natuurlijk is het een spectaculaire show, maar ze maken ook gewoon revolutionaire muziek”, zegt Christophe. “Als we naar Rammstein luisteren, vergeten we de moeilijkheden van ons leven. We hebben een cateringbedrijf samen en soms worden we voor moeilijke keuzes gezet. Wanneer we naar Rammstein luisteren, verdwijnen onze zorgen naar de achtergrond. Gisteren hebben we speciaal Rammstein T-shirts gekocht”, vult Mazur nog aan.

Wat verderop komen we een opvallende vriendenbende tegen. Allen hebben ze hetzelfde Rammstein T-shirt aan. “We zijn twee koppels uit Luxemburg en Duitsland. We noemen het ook wel onze ‘couples-trip’”, lacht Jean-Claude (54). “Wat ons aanspreekt aan Rammstein, is de universaliteit van hun muziek. Zelfs al kun je geen Duits, hun muziek brengt mensen samen. Waarom wij zo vroeg zijn? We hebben geen golden ticket, maar staanplaatsen. Als we zeker willen zijn van een goede plaats, is het belangrijk dat we ook bij de eerste zijn op de festivalweide. We hebben uren wachten er zeker voor over. Rammstein is geweldig!” (ZB)

The post “Willen zeker zijn van een goede plaats”: fans kamperen al sinds de vroege uurtjes voor concert van Rammstein in Park Nieuwe Koers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Élke Belg heeft onze groenten al gegeten”: Agrokom uit Staden teelt jaarlijks véértien miljoen komkommers

De zomermaanden staan traditioneel synoniem met een wat meer nieuwsluwe periode, maar voor Nico Perneel uit Staden is het elke dag komkommertijd. Letterlijk, want met zijn bedrijf Agrokom teelt hij jaarlijks gemiddeld veertien miljoen komkommers. En dat doet hij op een zo duurzaam mogelijke manier. “Lekkere groenten op een ecologische manier op de markt brengen, dát is onze missie.” Om

Lees meer »

Vliegtuig met Assange aan boord geland op Amerikaans grondgebied

Het vliegtuig met aan boord WikiLeaks-oprichter Julian Assange is woensdag (plaatselijke tijd) geland op het eiland Saipan, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marianen. Die eilandengroep is Amerikaans grondgebied. Om 9 uur (1 uur Belgische tijd) moet Assange voor de rechter verschijnen om de deal met de Amerikaanse justitie te bekrachtigen.

Lees meer »

Man opgepakt na schoten in woning in Bernissart

In de omgeving van Bernissart (Henegouwen) zijn er zaterdagochtend schoten gelost in een woning. Speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse en de dader werd opgepakt. Volgens het parket van Doornik-Bergen zijn er geen slachtoffers gevallen.

Lees meer »

Ouders van verdronken Harmony (7) spreken voor het eerst: “Mijn zoon was bang van water. Waarom werd er niet op hem gelet?”

Met veel vraagtekens blijven ze achter. De ouders van Harmony Francis (7) uit Borgerhout weten nog steeds niet wat hun zoontje afgelopen donderdag precies is overkomen in het recreatiedomein De Mosten. Harmony, die niet kon zwemmen, verdronk die dag tijdens een schooluitstap in het meer. “Bij de telling moesten alle leerlingen op hun handdoek op het strand gaan zitten. Die

Lees meer »