“Wie overreed onze beste vriend?”: Hondenbaasje zoekt getuigen van ongeval

Woensdagavond overleed Ovi, het hondje van Angel Taranovskaia (22) nadat het aangereden werd door een auto in Ardooie. De bestuurder van de auto reed zonder boe of ba door. “Ovi was nog geen twee jaar bij ons en in enkele seconden was het voorbij. Papa en ik zijn er kapot van.” Angel is op zoek naar getuigen, die hem verder zouden kunnen helpen wie er Ovi aangereden heeft.

Woensdagavond was de vader van Angel Taranovskaia (22) zoals gewoonlijk gaan wandelen met hun hondje Ovi, een Engelse cockerspaniël in het Volkspark in Ardooie. “Ovi is van nature een bange hond. In het park werd hij opgeschrikt door een andere hond, die hem achterna zat en liep hij weg. Zo is Ovi de straat opgelopen net toen er iemand met een hoge snelheid kwam aangereden en hem raakte”, vertelt Angel.

“In een paar seconden was zijn leven voorbij, alles gebeurde zo snel”

“De bestuurder reed daarna gewoon door. Een vrouw uit de buurt had het gezien en ging kijken naar Ovi. In een paar seconden was zijn leven al voorbij. Geen enkele hulp kon nog baten. Alles gebeurde ook zo snel. Ze probeerde de auto nog achterna te lopen, maar het was al te laat. Wellicht gaat het om een kleine zwarte Opel, maar meer weten we helaas niet.” Daarom wil Angel op zoek naar mensen, die meer weten over de auto of bestuurder, die betrokken was bij de aanrijding van Ovi.

Onze steun en houvast

Angel was op het moment toen het gebeurde bij vrienden na de match van de Rode Duivels. “Mijn papa belde me op, helemaal in paniek. Ik ben direct naar huis vertrokken. In de hal van het appartementsgebouw zag ik al bloed liggen van Ovi, die was teruggebracht. Mijn papa zat op de grond bij Ovi te huilen.”

“Papa en ik hadden een mindere periode en Ovi maakte ons gelukkiger. Hij was een echt lichtpuntje voor ons”, zegt Angel. © gf

“We hebben Ovi nog geen twee jaar geleden in huis genomen”, gaat Angel aangedaan verder. “Papa en ik hadden een mindere periode en Ovi maakte ons gelukkiger. Hij was een echt lichtpuntje voor ons. Dat we nu al afscheid van hem moeten nemen, valt ons zwaar.”

“Ik zou de bestuurder het veel minder kwalijk nemen, moest die de moeite gedaan hebben om te stoppen en te helpen”

“De bestuurder reed ook aan een hoge snelheid, wat daar zeer roekeloos is. Als het iemand is, die altijd zo roekeloos is in het verkeer, hoop ik dat die zich hierover zal blijven schuldig voelen. Ik snap ook niet dat die persoon zomaar verder is gereden. Zoiets doe je niet. Ik zou het de bestuurder veel minder kwalijk nemen moest die toch de moeite genomen hebben om te stoppen en te kijken of die kon helpen of dergelijke”, besluit Angel.

Wie er iets zou gezien hebben of tips zou hebben kan contact opnemen met Angel via het nummer 0487/61.82.94.

The post “Wie overreed onze beste vriend?”: Hondenbaasje zoekt getuigen van ongeval is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

China zal ‘nooit’ dossier 23 dopingpositieve zwemmers delen met Amerika

De Chinese antidopingautoriteiten zullen “nooit” instemmen met het verzoek uit de Verenigde Staten om details vrij te geven van het onderzoek naar de 23 Chinese zwemmers die vlak voor de Olympische Spelen in Tokio positief testten op een verboden middel. Het Amerikaanse antidopingbureau USADA en leden van het Congres hebben om publicatie van het dossier gevraagd.

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

Grote namen op derde editie van de Pekkersfeesten in Izegem: ‘zwarte zaterdag’ vol new wave-toppers

Op zaterdag 29 juni wordt Cultuurhuis De Leest weer omgetoverd tot een new wave-tempel voor dag twee van de derde editie van de Pekkersfeesten. Traditiegetrouw kan je op deze ‘zwarte zaterdag’ genieten van topbands uit het genre, van opkomend talent tot gevestigde waarden.
The post Grote namen op derde editie van de Pekkersfeesten in Izegem: ‘zwarte zaterdag’ vol new

Lees meer »

Jonge moeder (23) schudt vier maanden oude baby ‘uit frustratie’ hersenletsel: “Ik had nochtans eerst tot tien geteld”

Een 23-jarige jonge moeder uit Oudenburg staat voor de strafrechter omdat ze haar vier maanden oude dochtertje een hersenletsel schudde. “Ze leerden me tot tien te tellen als ik gefrustreerd was. Dat heb ik toen ook gedaan, maar ze stopte niet met huilen”, sprak de jonge moeder. Opvallend: omdat een deskundige liefst drie jaar wachtte met zijn verslag, werd ‘slechts’

Lees meer »

Succesvolle jubileumeditie Feest van het Paard onder stralende zon: “Opnieuw sfeer en gezelligheid voor jong en oud”

De vzw Folkloristische Paardenkoersen vierde maandag 24 juni haar 110de editie. De jubileumeditie lokte opnieuw heel wat toeschouwers en enthousiastelingen naar het Feest van het Paard in Krombeke. De organisatie pakte voor de 110de editie weer uit met een namiddagprogramma. Onder een stralende zon werd de verjaardagseditie een mooi succes.
The post Succesvolle jubileumeditie Feest van het Paard onder

Lees meer »

Tedesco ook na EK nog bondscoach

Een deel van de publieke opinie mag zich woensdag in Stuttgart tegen bondscoach Domenico Tedesco hebben gekeerd, zonder ongelukken is de Italiaanse Duitser ook na het EK nog op post.

Lees meer »

Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs

Team Boshoek organiseerde een geslaagde wandeling langs enkele merkwaardige plaatsen in de buurt. Het initiatief werd in goede banen geleid door Danny Debaere, Ann Schellaert, Luc Dewaele, Magda Vanneste en Ruth Schoutetens.
The post Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Na net geen 50 jaar nam Lieven Vervenne ontslag uit het bestuur van het Davidsfonds Wevelgem. Afgelopen maandag werd hij uitgebreid bedankt voor wat hij op cultureel vlak heeft verwezenlijkt. Lieven zelf, die keek vooruit. Naar een volgende activiteit waarvoor hij de contacten aan het leggen was.
The post Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Lees meer »

“Niets is onmogelijk, maar elk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels om over de Mont Blanc te geraken”

Wordt het een scenario zoals tegen Wales in 2016 of krijgen we opnieuw ‘A Night to Remember’ zoals tegen Brazilië? Onze chef voetbal heeft zijn koffers nog niét gepakt, maar waarschuwt dat élk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels. “Iedere seconde zullen de Duivels scherp moeten zijn. Eenieder gaat zijn beste niveau moeten halen. Er zal optimaal geprofiteerd

Lees meer »