Waarom de Japanse keizerin een mondmasker draagt naast koningin Camilla in de koets

De Japanse keizer Naruhito (64) en keizerin Masako (60) zijn momenteel op staatsbezoek in het Verenigd Koninkrijk. Het keizerspaar werd verwelkomd door koning Charles (75) en koningin Camilla (76) en reisde vervolgens per koninklijke koets naar Buckingham Palace. Opvallend was dat keizerin Masako met een mondkapje in de koets stapte. 

Meer krantenkoppen in België

Dramatisch voorjaar voor Belgische kledingwinkels

De Belgische kledingwinkels hebben er het slechtste jaar­begin op zitten sinds 2011. Op de covidjaren 2020 en 2021 na lag het verkoopvolume in het eerste kwartaal op het laagste peil in 13 jaar. Pluspunt voor de consument: de koopjesperiode belooft maandag meteen met stevige kortingen van start te gaan.

Lees meer »

KIJK. Bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani (26) spreekt voor het eerst: “We moeten leren om lief te hebben in plaats van te haten”

De bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani heeft in een videoboodschap opgeroepen om de overgebleven gevangenen in Gaza niet te vergeten. Argamani liet voor het eerst publiekelijk van zich horen sinds ze op 8 juni gered werd door Israëlische strijdkrachten. De 26-jarige werd op 7 oktober door Palestijnse miitanten van Hamas ontvoerd van een muziekfestival, achterop een motor. De hartverscheurende beelden

Lees meer »

Democraten in paniek door zwakke vertoning van Biden

In het eerste debat voor de verkiezingen resident Joe Biden moest het Amerikaanse volk ervan overtuigen dat hij nog mentaal en fysiek in staat is het land te besturen als 81-jarige. Zonder succes. Democraten zitten met de handen in het haar, nadat Biden vanaf het begin van het debat slecht presteerde.

Lees meer »

“De boze heks moet een giftig drankje krijgen”: man en minnares 10 jaar naar de cel voor drievoudige moordpoging, helpende vriendin krijgt 4 jaar

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de 51-jarige Frank B. uit Schoten en zijn minnares Layla J. (50) veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor de drie mislukte moordpogingen op de 60-jarige Gabriella V.H. uit Westmalle, de ex-vrouw van Frank B. Een vriendin die het koppel hielp bij het beramen van de moordplannen, moet vier jaar de cel in.

Lees meer »

Beaufortkunstwerk ‘Dancer V’ terug in Blankenberge

Lokaal bestuur Blankenberge en Westtoer, als organisator van Triënnale Beaufort, zijn verheugd dat ‘Dancer V’, het futuristische zeezoogdier van de Franse kunstenares Marguerite Humeau, is teruggeplaatst in Blankenberge. Het kunstwerk maakt sinds 2021 deel uit van het Beaufort Beeldenpark en was de voorbije maanden in herstelling.
The post Beaufortkunstwerk ‘Dancer V’ terug in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bistro Van Gogh ziet concertgangers van Rammstein graag komen: “Het zijn heel productieve dagen voor ons”

De Torhoutsesteenweg werd ter hoogte van de Duinkerkseweg donderdag vanaf 16 uur afgesloten voor het concert van Rammstein. Bistro Van Gogh is daardoor niet meer bereikbaar voor klanten, maar daar had de zaak geen last van. In plaats van bij de pakken te blijven zitten, plaatsten ze buiten een barbecue en verkopen ze hotdogs, braadworsten en drankjes aan de vele

Lees meer »