Vrijspraak voor brandweerman die gelinkt werd aan vier diefstallen door… vingerafdruk op sponsje

Een vingerafdruk op een dashboardsponsje had de 31-jarige T.V. uit Zwevegem in een wel heel lastig parket gebracht. Door die afdruk riskeerde de beroepsbrandweerman een celstraf aangezien dat hem linkte aan vier diefstallen.

Een onberispelijke status als beroepsbrandweerman, altijd in de weer om iemand te helpen. “Hij zou zijn laatste vijftig frank aan iemand in nood geven”, meende de advocaat van T.V. De man viel dan ook uit de lucht wanneer hij plots een dagvaarding in de bus kreeg.

Vingerafdruk

De Zwevegemnaar moest zich op 5 juni verantwoorden voor vier diefstallen uit wagens in Izegem in de nacht van 11 op 12 juli 2022. De speurders waren de man op het spoor gekomen door een vingerafdruk op een dashboardsponsje in een van de wagens. “Maar ik ben daar nooit geweest. Ik weet echt niet hoe dat kan”, benadrukte de man.

Een vergissing over zijn alibi zorgde ervoor dat er getwijfeld werd aan zijn verklaring. Plus, er was nog altijd die vingerafdruk. Er zaten ook vingerafdrukken op het handschoenenkastje en die waren niet van hem. Vreemd, want de dader moet toch ook dat handschoenenkastje hebben aangeraakt om aan het sponsje te kunnen?”, aldus zijn advocaat.

Geen motief

Ook was er geen motief aanwezig. “Gaat iemand met een enkelblessure, goeie job en blanco strafregister van Zwevegem naar Izegem gaan om daar een gps te stelen?”, haalde de raadsman van T.V. nog aan.

De rechter ging uiteindelijk mee in de pleidooi van de brandweerman en besloot hem vrij te spreken. Een last die van de man zijn schouders valt en die hem in staat stelt weer te werken aan zijn carrière. De man maakte namelijk kans op promotie, maar door de rechtszaak werd dat on hold gezet. (JDr)

The post Vrijspraak voor brandweerman die gelinkt werd aan vier diefstallen door… vingerafdruk op sponsje is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hunter Biden mag niet meer optreden als advocaat in Washington DC

Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, beschikt in Washington DC niet meer over een vergunning om zijn beroep als advocaat uit te oefenen. Een rechter in de Amerikaanse hoofdstad heeft beslist die vergunning te schorsen, zo meldt de nieuwszender CNN dinsdag. Mogelijk zal die schorsing ook elders in de VS worden uitgevoerd.

Lees meer »

Vliegtuigen van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho in beslag genomen

De Braziliaanse politie heeft bij invallen in zes deelstaten in het land voor miljoenen euro’s aan activa in beslag genomen bij de bende van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho (65), ook bekend als ‘de Braziliaanse Escobar’. Hij is een van de grootste drugshandelaars aller tijden en zit in België in de gevangenis. Ook in ons land was er een arrestatie.

Lees meer »

Fietser (79) sterft bij aanrijding op drukke steenweg: “Dit moet stoppen, er moet iets aan de verkeersveiligheid worden gedaan”

Op het kruispunt van de Bevelsesteenweg en Gestselsesteenweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) is woensdagnamiddag een 79-jarige fietstoerist om het leven gekomen bij een aanrijding met een bestelwagen. Het ging niet om het eerste zware ongeval op die plaats. Buurtbewoners willen dat er snel maatregelen worden getroffen. Op acht jaar tijd vielen er al vijf doden.

Lees meer »

Het loopt nog niet vlot voor Nike

17:35 De verwachtingen voor de jaarcijfers van de Amerikaanse sportartikelenreus Nike zijn niet hooggespannen, met een aandeel dat 12 procent onder het niveau van begin dit jaar staat en een verwachte omzet…

Lees meer »

“Ze betalen hem zéér goed, dus dit gaat gevolgen hebben”: moet Erik Van Looy vrezen voor tv-toekomst in Nederland?

Van 660.000 naar 290.000 kijkers. Erik Van Looy (62) heeft met zijn ‘Pappenheimers’ geen goede beurt gemaakt in Nederland. “Die man is onverstaanbaar,” reageerde de een, terwijl de ander vond dat het een “waardeloos programma” was. Kritiek die zender RTL, waar Van Looy onder contract staat, niet ontgaan zal zijn. In ‘Dag Allemaal’ laat tv-criticus Jules Hanot (70) zijn licht

Lees meer »

De Groene Ronde brengt fietsers langs groene plekken in Roeselare en omgeving

Dinsdagmiddag werd de Groene Ronde Roeselare officieel ingehuldigd. Deze nieuwe fietsroute van 45 kilometer is grotendeels autoluw en verbindt verschillende groengebieden in Roeselare, Hooglede, Staden en Moorslede. “Hier kunnen fietsers zowel genieten van de bruisende shoppingstad als de rust van het omringende platteland”, aldus schepen van toerisme Matthijs Samyn (CD&V).
The post De Groene Ronde brengt fietsers langs groene

Lees meer »

Kim Clijsters (41) zit al vroeg in de perimenopauze. Gynaecoloog: “Bij 1 procent van de vrouwen zelfs nóg vroeger”

Gewezen toptennisster Kim Clijsters zit in de perimenopauze en deelt dat in een ongewoon intiem filmpje op sociale media. Opmerkelijk is haar leeftijd: Clijsters is nog maar 41. Maar wat is de perimenopauze nu juist en waarom treft het Clijsters op die leeftijd al? Twee gynaecologen geven extra uitleg: “41 is inderdaad jong, maar het komt wel vaker voor.”

Lees meer »