Vrachtwagen met oplegger belandt in gracht in Zwevegem

Donderdag in de vooravond kwam een grote vrachtwagen met oplegger in een gracht terecht in Zwevegem.

Het ongeval gebeurde rond 17.45 uur in de Kastanjeboomstraat in Zwevegem-Knokke. De vrachtwagen was geladen met zo’n 25 ton varkensvlees, allemaal verpakt in pakjes van 10 kg afkomstig uit een bedrijf in Moen.

Omdat er werken zijn in de Sluislaan langs het kanaal Bossuit-Kortrijk diende de Nederlandse trucker een andere weg te gebruiken. Hij koos smalle baantjes en op het kruispunt Comminestraat – Kastanjeboomstraat liep het mis.

Gekanteld

Er stond aan de overkant van de weg een andere vrachtwagen geparkeerd, waardoor de trucker niet ten volle de bocht kon nemen. Omdat hij op die manier een deel van de bocht te kort nam, ging het gevaarte overhellen om uiteindelijk helemaal te kantelen.

De bestuurder werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd en de brandweer kwam de beek afdammen omdat er brandstof lekte. Een geluk voor de hulpdiensten was dat de lading niet diende overgeladen te worden. Het takelbedrijf kwam met extra zwaar materieel om de vrachtwagen terug op zijn wielen te krijgen. Men maakte ook gebruik van grote luchtkussens om de schok op te vangen. Rond 20 uur stond het gevaarte opnieuw recht.

The post Vrachtwagen met oplegger belandt in gracht in Zwevegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vanaf september rijden er opnieuw bussen in de Bozestraat in Heule

Het nieuwe vervoersplan van De Lijn dat begin dit jaar van toepassing werd, had nogal wat impact op de bussen die Heule aandeden. Heel wat lijnen werden geschrapt en haltes afgeschaft. Nu is er alvast goed nieuws voor de Tinekeswijk en de Bozemolenwijk. Vanaf september zullen er opnieuw bussen door de Bozestraat rijden.
The post Vanaf september rijden er

Lees meer »

Cirio voorspelt Europese winst voor Rode Duivels met tattoo op been: “En wie er ook eentje laat zetten, krijgt misschien 5.000 euro”

De Rode Duivels zullen het Europees kampioenschap voetbal winnen, daar is Cirio Wassenhove uit Aalst heilig van overtuigd. Dermate zelfs dat hij op zijn been de Belgische vlag, de beker van het EK, en de woorden ‘Euro 2024 Winner’ liet tatoeëren. Ver moest Cirio daarvoor niet lopen want hij is zelf de eigenaar van tattoostudio Cirusso Art aan de Houtmarkt

Lees meer »

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

Stad roept op: “Laat ons weten als je hondenpoep ziet op openbaar domein”

Stad Oostende zet de laatste jaren fors in op een nette stad en richt hierbij haar pijlen in het bijzonder op hondenpoep. Dagelijks zijn de stadsdiensten in de weer om de straten netjes te maken en die zo te houden. Met gerichte acties zetten de stadsdiensten nog een tandje bij. Maar ook Oostendenaars kunnen mee strijden door hondenpoep te melden

Lees meer »

Kan de regeringsvorming goed zijn voor het vertrouwen in de politiek?

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: de regeringsvorming. “Het belooft boeiend te worden, zowel op regionaal als federaal vlak. Dat is goed nieuws voor het vertrouwen in de politiek. Het lijkt niet langer alsof regeringen

Lees meer »

Tien vragen die leerlingen op hun scherm kregen bij de Vlaamse toetsen: hoe goed scoort u?

Voor het eerst legden alle leerlingen uit het vierde leerjaar en het tweede middelbaar centrale toetsen af. De resultaten van de nulmeting maken opnieuw duidelijk dat er nog heel wat uitdagingen zijn in ons onderwijs. Vooral voor begrijpend lezen en het oplossen van wiskundige problemen lagen de scores bijzonder laag. Hieronder vindt u tien vragen die leerlingen op hun scherm

Lees meer »

Kurt (60) opent zaterdag nieuwe meubelzaak Blanco in Harelbeke: “Mijn zoon Axell voert mijn ontwerpen en creaties uit”

Dit weekend opent de nieuwe meubelzaak Blanco de deuren aan de Kortrijksesteenweg 279 in Harelbeke. De drijvende kracht achter de exclusieve outdoormeubelen is ontwerper Kurt Velghe, die samen met zijn zoon Axell (29) de zaak runt.
The post Kurt (60) opent zaterdag nieuwe meubelzaak Blanco in Harelbeke: “Mijn zoon Axell voert mijn ontwerpen en creaties uit” appeared first on

Lees meer »

Bieke plaatst eigen flitscamera na de dood van zoon Geoffrey (15): “Denk aan je kinderen als je het gaspedaal induwt”

Bieke D’Haese plaatste voor het eerst een geknutselde flitscamera tijdens de voorbije Rally van Ieper. Ze verloor haar 15-jarige zoon Geoffrey door te hoge snelheid in het verkeer. “Het is lang geleden, maar voor een moeder blijft dat altijd dichtbij.”
The post Bieke plaatst eigen flitscamera na de dood van zoon Geoffrey (15): “Denk aan je kinderen als je

Lees meer »

Nieuwe Anna zoektocht voor jonge speurneuzen in Brugse winkelstraten

Deze zomer organiseren Stad Brugge en Uitgeverij Clavis voor de vijfde keer een leuke zoektocht voor gezinnen met jonge kinderen. Het kinderboekenfiguurtje Anna uit de verhalen van Kathleen Amant is jarig en de zoektocht staat volledig in dat thema. In tien etalages kunnen speurders de voorwerpen terugvinden die ze nodig heeft voor haar verjaardagsfeest.
The post Nieuwe Anna zoektocht

Lees meer »