Vijf ondernemers organiseren samen pop-up in Alfons Pieterslaan

Petra Van Mele organiseert samen met nog vier andere creatieve ondernemers een pop-upwinkel in de Alfons Pieterslaan. Het initiatief is vanaf 1 juli twee weken open.

Petra (45) is niet aan haar proefstuk toe. Vorig jaar richtte ze in Gent ook al een pop-up op, maar nu stroopt ze voor het eerst in Oostende de mouwen op. Samen met West-Vlamingen Eveline Goethals van Juwelen Eveline, Christ Dewaele van duurzame lederwerken Soi Sac en Sylvia De Vreeze van kaarsenmakerij Chelsea Creations vat ze 14 dagen lang post in de Alfons Pieterslaan 55. Ook Thomas Beyls van het Gentse ‘Negenduust’, ontwerper van t-shirts en truien met dialectische slogans, tekent present.

“Samen willen we onze ondernemingen in de kijker zetten”, zegt de Oudenburgse Petra, afkomstig uit het Waasland, maar al 17 jaar actief in onze provincie. “Ikzelf heb een webshop met duurzame baby- en kinderkledij en wil producten van biologisch katoen in de kijker zetten. De voordelen spreken voor zich: beter voor de natuur – biokatoen vergt niet zoveel water om te spoelen – en beter voor de huid, gezien er geen chemicaliën in de stof zitten. Biokatoen is ook ademend en doet je minder zweten.”

Reynaert de vos

“Met reyntjedevos.be verwijs ik naar de legende die nog altijd populair is in m’n geboortestreek, maar het is ook een knipoog naar m’n man – genaamd Reynaert – die afkomstig is uit Middelkerke.”

“Ik was jaren actief in de human resources, ben nu aan de slag bij Lett Interieur en besloot in februari vorig jaar met m’n webshop te starten. Ik probeer zoveel mogelijk evenementen te organiseren – zoals nu dus de pop-up – om me met reyntjedevos.be te positioneren, net als de collega-ondernemers. Met het pop-upinitiatief willen we contact te leggen met klanten en hun wensen nog beter te kunnen inschatten.”

De pop-up is behalve op zondag elke dag open van 1 tot en met 14 juli, van 10 tot 18 uur. De opening wordt feestelijk ingezet met voor de kinderen grimewerk van Manou Reynaert in de namiddag.

[email protected]

The post Vijf ondernemers organiseren samen pop-up in Alfons Pieterslaan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Odette (69) en Paul (70) uit Poperinge nemen deel aan Open Tuinen: “We hadden nog nooit zoveel werk door de regen”

Er lijkt geen einde te komen aan de diepe stadstuin achter de rijwoning van Odette (69) en Paul (70) Vancayzeele in Poperinge. Ze zetten dit weekend andermaal hun romantische rozentuin open voor het publiek. “We hadden nog nooit zoveel werk door de regen, onze rozen liepen zelfs twee keer onder.”
The post Odette (69) en Paul (70) uit Poperinge

Lees meer »

Onze correspondent achter de schermen van het debat tussen Biden en Trump. “We beseften: we hebben geschiedenis meegemaakt”

Onze Amerikacorrespondent Greet De Keyser zat vannacht in het hart van het debat tussen Biden en Trump: in de spin room, de gigantische ruimte waar de wereldpers verzamelde en iedereen ontmoette die iéts te zeggen had over de twee presidentskandidaten. “Biden heeft zijn leeftijd niet mee, maar zo erg had niemand het verwacht”, beschrijft ze hoe het er achter de

Lees meer »

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden voorwaardelijk voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden voor drugshandel. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.
The post Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden voorwaardelijk voor drugshandel appeared

Lees meer »

Farmbar Bruwershof in Dadizele opent deze zomer opnieuw de deuren: “Voor deze vierde editie zijn er enkele nieuwigheden”

Vrijdag 28 juni opent Farmbar Bruwershof aan de Kasteelstraat in Dadizele opnieuw de deuren. Jan Wallays en Geertrui Verhaeghe pakken ook dit jaar uit met enkele nieuwigheden. Zo start de zomer met een optreden en is er op de laatste avond een openluchtcinema.
The post Farmbar Bruwershof in Dadizele opent deze zomer opnieuw de deuren: “Voor deze vierde editie

Lees meer »

Brand in silo met metaalzaagsel in stelplaats MIVB

In de stelplaats Delta van de MIVB, in Oudergem, woedt momenteel een brand in een silo. Dat meldt de Brusselse brandweer. Voorlopig zou er geen sprake zijn van gewonden, maar 250 werknemers van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij werden wel geëvacueerd. De bluswerken zouden nog enige tijd in beslag nemen.

Lees meer »

The Green Bowl is de nieuwe takeaway-zaak in Torhout: “We willen mensen aanzetten tot gezond eten”

Nieuwe Markt, nieuwe handelszaken. In het pand van wat IJsdelicatessen Cloet is geweest op de hoek met de Zuidstraat, is de gezonde takeaway-zaak The Green Bowl van start gegaan. Je kunt er een kom verse, gezonde voeding afhalen samen met frisse smoothies.
The post The Green Bowl is de nieuwe takeaway-zaak in Torhout: “We willen mensen aanzetten tot gezond

Lees meer »

“Formule I in het klein”: Racing Club Roeselare organiseert het EK voor telegeleid wagen

Roeselare Sinds vijf jaar racet Racing Club Roeselare met telegeleide wagens op het gloednieuwe circuit op het einde van de Kachtemsestraat, pal langs de E403. Eind augustus organiseren ze het EK, komend weekend komt een internationaal gezelschap kennismaken met het circuit. Een kijkje gaan nemen is gratis.
The post “Formule I in het klein”: Racing Club Roeselare organiseert het

Lees meer »