Vier Roemeense mannen veroordeeld voor inbraak bij juwelier in Ronse: celstraffen tot 38 maanden

Vier Roemeense mannen zijn veroordeeld tot effectieve celstraffen tot 38 maanden voor de inbraak bij een juwelier in Ronse vorige zomer. De verdachten waren eerder al veroordeeld voor gelijkaardige feiten en bleken beroepscriminelen te zijn die enkel naar ons land kwamen om zware criminaliteit te plegen. 

Meer krantenkoppen in België

De must-reads van het weekend

04:04 De Tour is een van de meest extreme sportevenementen ter wereld. In het postdopingtijdperk grijpen ploegen naar voeding om de performance van hun renners te boosten. Hoe werkt dat?

Lees meer »

Minister Vandenbroucke verlengt beperkingen voor Ozempic

Artsen en apothekers moeten minstens tot februari volgend jaar het geneesmiddel Ozempic voorbehouden voor patiënten met diabetes type 2 of een te hoog BMI. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) beslist, nu is gebleken dat de beperkte beschikbaarheid van het medicijn nog zeker tot dan zal aanhouden.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Netanyahu belooft onderzoek naar vrijlating Palestijnse ziekenhuisdirecteur

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Kim Clijsters (41) zit al vroeg in de perimenopauze. Gynaecoloog: “Bij 1 procent van de vrouwen zelfs nóg vroeger”

Gewezen toptennisster Kim Clijsters zit in de perimenopauze en deelt dat in een ongewoon intiem filmpje op sociale media. Opmerkelijk is haar leeftijd: Clijsters is nog maar 41. Maar wat is de perimenopauze nu juist en waarom treft het Clijsters op die leeftijd al? Twee gynaecologen geven extra uitleg: “41 is inderdaad jong, maar het komt wel vaker voor.”

Lees meer »