Vier jaar cel voor diefstal van luxehorloge ter waarde van 140.000 euro in Knokse uitgaansbuurt

Een Marokkaan, een Algerijn en een Tunesiër hebben voor de Brugse rechtbank elk vier jaar effectieve celstraf gekregen voor een diefstal met geweld in Knokke-Heist. Daarbij maakten ze een horloge ter waarde van 140.000 euro buit. Voor diefstal van een peperdure Rolex werden ze vrijgesproken.

In de nacht van 2 op 3 juni 2022 werd een jongeman bij het verlaten van een Knokse nachtclub beroofd van zijn peperdure Patek Philippe-horloge. Prijskaartje: 140.000 euro. Het slachtoffer zag nog net drie mannen wegrijden in een zwarte Citroën met Franse nummerplaat.

Diezelfde nacht werd ook een jongeman met een lichte mentale beperking in de Knokse uitgaansbuurt benaderd door een onbekende man. Het slachtoffer werd eerst omhelsd en besefte pas achteraf dat zijn Rolex Oyster ter waarde van 12.000 euro verdwenen was. Uit camerabeelden bleek dat vier verdachten na de feiten in een Citroën met Franse nummerplaat waren weggevlucht.

Luxemburgse gerecht

Het gerecht verspreidde foto’s van de daders onder politiediensten in heel Europa. Marokkaan Abderahmane L. (34) en Algerijn Samir B. (37) werden herkend bij het Luxemburgse gerecht. De twee hadden daar op 16 juli 2022 identieke feiten gepleegd. Dat leverde hen achttien maanden cel op, waarvan zes met uitstel. In augustus 2023 kwamen ze vrij.

Op 18 oktober 2023 werd L. in de boeien geslagen in Spanje. Hij verscheen als enige voor de Brugse rechtbank. Naar eigen zeggen werd hij aangestuurd door Samir B. en de Tunesiër Yacine F. (29), die nog steeds voortvluchtig zijn. “Zij maken deel uit van een internationaal georganiseerde bende. Ze namen de tijd om hun slachtoffers zorgvuldig uit te zoeken”, aldus de procureur.

De drugs- en gokverslaafde L. zou 3.000 euro gekregen hebben voor zijn hulp. Voor de diefstal van de Rolex vroeg hij met succes de vrijspraak. Ook zijn kompanen gaan hiervoor vrijuit. (AFr)

The post Vier jaar cel voor diefstal van luxehorloge ter waarde van 140.000 euro in Knokse uitgaansbuurt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Nog schrik voor wedstrijden”: Lieze Slos voelt zich na heel wat blessureleed terug atlete bij AVMO

AV Molenland is een bloeiende club waarbij heel wat jonge, beloftevolle atleten steeds nadrukkelijker regionaal en nationaal in beeld komen. Toch is er bij de Tieltse club, zoals bij vele andere atletiekverenigingen, een leemte als het op senioren vrouwen aankomt. Lieze Slos is een uitzondering bij AV Molenland. Na heel wat blessureleed werkt de 25-jarige Meulebeekse vanaf dit seizoen heel

Lees meer »

Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards

In het Beurs Meeting en Congres Center (BMCC) vond de gala-avond van de tweede editie van de Brugge Awards plaats. ‘Onderneming van het Jaar’ is ECS European Containers. Christine Waeyaert van kapsalon Xantippe krijgt de ‘Lifetime Achievement Award’. Ook Cactus Muziekcentrum is als ‘Brugs Ambassadeur’ bij de winnaars.
The post Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards appeared

Lees meer »

Groen Ieper wil rallydorp verhuizen van centrum naar industriezone

Volgens Sam Vancayseele (Groen) brengt het rallydorp in het centrum meer lasten dan lusten. Op de gemeenteraad stelde hij dan ook voor om alles te verhuizen naar de industriezone. Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) ging niet akkoord en stelt voor om de beleving te optimaliseren. “De terugkeer van Boezinge op woensdagavond is een grote stap in de goeie richting”, aldus

Lees meer »

Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate

Achttien oude huisjes van vzw Havenzate waar achttien personen op redelijk zelfstandige basis konden wonen, gingen onder de sloophamer en maakten plaats voor nieuwbouw Portus. Havenzate is een autonoom ondersteuningscentrum met verschillende woonvormen en individuele en groepsbegeleiding voor een 80-tal volwassenen met een beperking.
The post Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout?

In het verleden zat er vaak PFAS in blusschuim zonder dat iemand daar erg in had. Nu PFAS schadelijk blijkt te zijn en destijds bij sommige bluswerkzaamheden in de grond is gedrongen, rijst de vraag wie er voor die vervuiling verantwoordelijk is.
The post Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstenfestival Watou 2024 geeft ruimte aan verbeelding: “Met hommage aan bezieler Gwij Mandelinck”

Dit weekend gaat de nieuwe editie van het Kunstenfestival Watou van start. Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Hij overleed

Lees meer »