Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

 

Meer krantenkoppen in België

Vanaf vandaag wordt Brussels Airlines-vlucht tot 36 euro duurder. En prijs gaat nog stijgen, zegt luchtvaartexpert

De vergroening van tickets maakt vliegen duurder. Brussels Airlines heft een toeslag van 1 tot 5 euro per vlucht binnen Europa en tot 36 euro op een langeafstandsvlucht. Reden: kerosine wordt omwille van klimaatregels duurder. De verhogingen gelden voor reizen vanaf 1 januari 2025. En dat is niet de laatste prijsverhoging, waarschuwt luchtvaartexpert Luk De Wilde bij HLN.

Lees meer »

Na jaren vol ellende kan Japanse keizerin Masako eindelijk weer lachen: “Ze was krijgsgevangene in haar eigen paleis”

De Japanse keizer Naruhito (64) en keizerin Masako (60) genieten nog na van hun staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Het keizerspaar nam deel aan diverse activiteiten met koning Charles (75) en koningin Camilla (76), maar het meest opvallend was de stralende glimlach van de keizerin. Nadat ze jarenlang leed aan een zware depressie en volledig uit de openbaarheid verdween, kan

Lees meer »

Kijk op 6 juli LIVE naar Club Brugge-AEK Athene (14u), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang, live bekijken. De eerstvolgende match is op 6 juli. Dan speelt Club op het Belfius Basecamp tegen het Griekse AEK Athene. Die match kan u vanaf 14u live bekijken.

Lees meer »

Man (46) die dronken en zonder rijbewijs ongeval veroorzaakt al voor de elfde keer veroordeeld: “Je zal het moeten voelen”

Ooit opnieuw nog eens legaal met de auto rijden. Voor een 46-jarige automobilist is dat na vandaag opnieuw weer iets moeilijker geworden. Hij kreeg onder meer een rijverbod van 5 jaar. Wat spookte hij dit keer uit en wat gebeurde er vroeger al?…
The post Man (46) die dronken en zonder rijbewijs ongeval veroorzaakt al voor de elfde keer

Lees meer »

Juf Natalie schrikt niet van Vlaamse toetsen. “Vaak hoor ik: ‘Juf, waarom moeten we dat kunnen? We hebben rekenmachines’”

“Proefwerken worden soms leeg afgegeven of zijn té snel ingevuld.” De mindere resultaten van de Vlaamse toetsen doen juf Natalie Haine (45) niet schrikken. De invloed van ‘schermpjes’ op de taalkennis en aandachtsspanne van onze jeugd zijn voelbaar. Met welke originele oplossing probeert de school van Natalie dat tij te keren?

Lees meer »

Zeven jaar cel voor moordpoging op liefdesrivaal

Het hof van beroep in Gent heeft Kevin H. (42) opnieuw veroordeeld tot zeven jaar cel. Hij probeerde op 18 februari 2022 zijn liefdesrivaal te vermoorden. Het hof besliste wel dat Kevin H. niet onmiddellijk naar de gevangenis moet.
The post Zeven jaar cel voor moordpoging op liefdesrivaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

1.090 kinderen sporten ziel uit het lijf tijdens WSO-jeugdsportdag

Maandag had de Westhoeksportoverleg of WSO-jeugdsportdag plaats op de Poperingse sportzone Don Bosco. Er waren 1.090 kinderen van 41 verschillende scholen van de tien verschillende gemeentes aanwezig. De deelnemende gemeentes zijn Ieper, Poperinge, Veurne, Vleteren, Lo-Reninge, Alveringem, Heuvelland, Langemark-Poelkapelle, Mesen en Zonnebeke.
The post 1.090 kinderen sporten ziel uit het lijf tijdens WSO-jeugdsportdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Deze BV’s grijpen opnieuw naast deelname aan ‘Tien om te zien’: “Een héél klein beetje respect voor ons, is dat te veel gevraagd?”

“We weten allemaal dat er een nieuwe generatie de plak zwaait.” Nee, een plekje bemachtigen in muziekshows als ‘Zomerhit’ en ‘Tien om te zien’ is niet voor iedereen weggelegd. Daarom is er nu het gloednieuwe ‘De muziekshow’ voor alle artiesten die (alweer) uit de boot vallen. De eerste opnamen zijn gemaakt, maar een tv-zender is er nog niet. Al mag

Lees meer »

“Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek aan vernieuwde stadhuis

Op zondag 30 juni zette Roeselare de deuren open van het vernieuwde stadhuis. Op de Grote Markt stonden bij momenten wachtrijen, maar de rondleiding verliep heel vlot. De bezoekers waren onder de indruk van het lichtrijke en toegankelijke gebouw.
The post “Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek

Lees meer »