Veel vragen tijdens infomarkt over heraanleg N357

Vanaf 19 augustus starten ingrijpende wegwerkzaamheden op de N357 tussen Wielsbeke en Oostrozebeke. Niet alleen worden er rioleringswerken uitgevoerd, de weg wordt ook voorzien van veilige fietspaden. Op een infomarkt konden geïnteresseerden bij de diverse diensten uitleg bekomen.

Aquafin, Riopact, het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeenten Oostrozebeke en Wielsbeke: alle betrokkenen waren in oc Mandelroos in Oostrozebeke aanwezig om uitleg te geven over de ingrijpende wegwerkzaamheden die er zitten aan te komen op de N357. De weg tussen Oostrozebeke en Wielsbeke wordt voorzien van nieuwe riolering en veilige fietspaden. De geïnteresseerden konden terecht bij de diverse diensten voor uitleg.

Boom of niet?

Heel wat mensen gingen op de uitnodiging in, zowel mensen uit Wielsbeke als Oostrozebeke. Ze hadden vooral vragen over de timing en fasering, maar ook wat er precies voor hun woning zou veranderen. Daartoe werden letterlijk heel wat plannen ontvouwen: van de wegdoorsnedes tot de verzamelpunten voor huisafval.

Onder meer over de wegomleggingen werd er van gedachten gewisseld, bepaalde mensen zagen liever eenrichtingsverkeer in plaats van de complete omleiding die nu voorzien is. Anderen zochten dan weer uit of er nu wel of niet een boom voor hun woning gepland was.

Vijf fases

De werken worden onderverdeeld in vijf fases, gelijklopend met de zones die worden aangepakt. De eerste, zone A, start op 19 augustus en duurt tot eind dit jaar. Het betreft de Rijksweg tussen de Driesstraat tot net voorbij de bocht richting rotonde. De afwerking is in juni 2025 gepland.

Zone B is het overige stuk Rijksweg tot aan de rotonde en dit wordt aangepakt tussen half november 2024 en de bouwvakantie 2025. Met zone C, tussen de rotonde en iets voorbij het zijstraatje richting de Ridder de Ghellinckstraat wordt gestart begin 2025. Het einde is voorzien in maart 2026.

Zone D is opgesplitst in twee fases. Zone D1 bevindt zich tussen de Dalakkerstraat en het kantoorgebouw van Politiezone Midow, en de werken daar duren van 19 augustus tot maart 2026. Zone D2, tussen het politiebureau en net voorbij huisnummer 409, is gepland tussen november 2024 en maart 2026.

Voor het autoverkeer en de fietsers is er aparte bewegwijzering voorzien. Ook De Lijn rijdt om en voorziet tijdelijke haltes. Alle info kan je bekomen via de betrokken gemeentes. (MI)

The post Veel vragen tijdens infomarkt over heraanleg N357 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

GO!-basisschool Stene sluit schooljaar af met Olympische Spelen

GO!-basisschool Stene aan de Steensedijk sloot het schooljaar sportief af met Olympische Spelen voor alle leerlingen en het uitwuiven van meester Bernard Jonckheere, die op welverdiend pensioen gaat.
The post GO!-basisschool Stene sluit schooljaar af met Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grens tussen Frankrijk en België gaat in tien gemeentes dicht tijdens wedstrijd op EK voetbal

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

‘Onweerstaanbare dwang’ én dus vrijspraak voor juwelier Moens die overvaller doodschoot: “Zes jaar, dat weegt op een mens. Ik sta te trillen op mijn benen”

“Hier zijn geen winnaars, alleen maar verliezers.” Een triomftocht maakt hij er niet van. Juwelier Filip Moens (56) schoot in 2018 een vluchtende overvaller dood, maar wel nadat die hem en z’n familie tegen de grond had gewerkt met een aanvalswapen en een half miljoen euro aan juwelen had gestolen. Na een juridische lijdensweg van zes jaar verliet hij dinsdag

Lees meer »

Recordaantal daklozen in Londen

Er leefden tussen maart 2023 en maart dit jaar bijna 12.000 daklozen in Londen. Dat blijkt uit de jongste telling van Homeless Link. Het gaat om een nieuw record. De vereniging roept de volgende regering op om actief in te grijpen. Het aantal daklozen ligt nu 19 procent hoger dan vorig jaar en zelfs 58 procent hoger dan tien jaar

Lees meer »