Twee fietsendieven opgepakt tijdens gerichte actie ‘Veloflik’ aan Howest en Lago Kortrijk: duo aangehouden door onderzoeksrechter

Op dinsdagmorgen 25 juni kon het ‘Veloflik’-team van de politiezone Vlas, tijdens een goed geplande en gerichte actie, twee fietsendieven oppakken toen ze wilden toeslaan ter hoogte van campus Howest en het zwembad Lago in Kortrijk.

Het ‘Veloflik’-team was beide verdachten al een tijd op het spoor, dit naar aanleiding van een hele recente reeks (tussen de 15 en 20) elektrische fiets- en e-stepdiefstallen. Tijdens het onderzoek, waarbij uitgebreid gebruik werd gemaakt van het cameranetwerk in Kortrijk, kwam de twee heel vaak als verdachten in beeld in de omgeving van het Lago zwembad, het Nelson Mandelaplein en campus Howest. Deze locaties liggen vlakbij elkaar. Ook hun voertuig, een Renault met Franse nummerplaat, werd meerdere keren gespot rond het tijdstip en de locatie van fietsdiefstallen.

De politieteams hadden zich discreet opgesteld aan de Howest campus. Omstreeks 9.45 uur kwam het duo effectief opdagen. Zij werden ter hoogte van de voetgangerstunnel richting Lago zwembad tegengehouden, opgepakt en overgebracht naar het commissariaat voor verder onderzoek. In de rugzak die ze mee hadden werden meerdere inbussleutels, een fietspomp en een kniptang gevonden.

Handel in gestolen fietsen

Het gaat om twee meerderjarige mannen zonder enig identiteitsdocument. Eén verdachte stond bovendien geseind. Ze zouden verblijven vlak over de grens in Frankrijk en daar mogelijks handel drijven in gestolen fietsen. Het zou gaan om georganiseerde criminaliteit met een duidelijk verdienmodel erachter, dit ten koste van de vele slachtoffers die hun kostbare fiets en verplaatsingsmiddel kwijt zijn.

Beide verdachten werden op woensdagnamiddag 26 juni voor de onderzoeksrechter in Kortrijk geleid. Die besliste om hen verder aan te houden en te laten overbrengen naar de gevangenis.

The post Twee fietsendieven opgepakt tijdens gerichte actie ‘Veloflik’ aan Howest en Lago Kortrijk: duo aangehouden door onderzoeksrechter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Franse analisten kraken België af: “Als iemand mij het plan van Tedesco kan uitleggen, nodig ik die graag uit”

Eerder diablotins in plaats van diables. Duiveltjes in plaats van Rode Duivels. Zo verwijzen de Franse analisten en gewezen internationals Christophe Dugarry (52 jaar, 55 interlands) en Emmanuel Petit (53 jaar, 63 interlands) naar de Rode Duivels voor de clash van maandagavond tegen ‘Les Bleus’ (18u). “De Belgen slaan de bal compleet mis op dit EK.”

Lees meer »

Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde plaats op lijst gemeenteraadsverkiezingen Oostende

Met de keuze voor Niko Geldhof op plaats vier herstelt Vooruit hem in ere na een politieke sabbat van 10 jaar. “Ik was de laatste echte schepen van Toerisme”, zegt Geldhof, die enkele duidelijke plannen heeft. Vooruit Plus herstelt hem in ere.
The post Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde

Lees meer »

Twee wagens zwaar beschadigd na aanrijding met vluchtmisdrijf in Klerken

In de Smissestraat in Klerken zijn twee auto’s zwaar beschadigd geraakt bij een ongeval met vluchtmisdrijf. Vooral de Volkswagen Tiguan van M.W. (41) is zwaar geraakt. “Ik vrees dat dit onherstelbaar is”, zucht ze.
The post Twee wagens zwaar beschadigd na aanrijding met vluchtmisdrijf in Klerken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tom Van Grieken mikt op 13 oktober: zo wil hij bij de lokale verkiezingen het cordon laten sneuvelen

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »

Voortaan toegangsprijs voor wandeling naar de top van de Japanse Mount Fuji

Venetië lijkt een trendsetter met de invoering van een toegangsticket voor toeristen. Wie de Mount Fuji in Japan wil beklimmen via het populaire wandelpad Yoshida Trail, zal daar voortaan 11,5 euro voor over moeten hebben. Bovendien mogen er maximaal 4.000 klimmers per dag de berg op. Dat meldt CNN. Met deze maatregelen wil Japan de overbevolking op het Japanse icoon

Lees meer »

Akkoord tussen Assange en Amerikaans gerecht bekrachtigd: klokkenluider aangekomen in Australië

Een Amerikaanse rechter heeft vandaag in Saipan op de Noordelijke Marianen de schuldbekentenis van WikiLeaks-oprichter Julian Assange aanvaard. Door schuld te bekennen aan het samenzweren om geheime defensie-informatie te verkrijgen en te publiceren, bekrachtigde de 52-jarige Assange de deal over zijn vrijlating die hij eerder met de Verenigde Staten sloot. De klokkenluider is geland in Canberra, de hoofdstad van zijn

Lees meer »