Tuinarchitect Geert Merlevede opent droomtuin voor publiek in Vlamertinge

De Landelijke Gilden organiseren op zaterdag 29 juni, zondag 30 juni en zondag 1 september van 10 tot 18 uur weer hun Opentuindagen. In Vlamertinge stelt tuinarchitect Geert Merlevede onder de noemer Tussen tuin en landschap zijn eigen vijf hectare grote tuin open voor het publiek.

Hooiland en bloemen

Geert Merlevede (54) heeft veel tijd en energie gestoken in het ontwerpen van zijn tuin, en nu wil hij anderen laten meegenieten. “In 1993 kwamen we hier wonen, toen was het een open vlakte van één hectare met een klein huisje”, vertelt Geert. “De tuin groeide en ontwikkelde zich over een periode van dertig jaar tot een landgoed rondom de woning, met traditionele borders, vijvers, terrassen en een moestuin. Op de nieuwe percelen, aangelegd sinds 2002, kun je wandelen door hooilanden, bloemenweiden en jonge aanplantingen. Er is zelfs een stuk waar de natuur vrij spel heeft.” Dit jaar is het thema van de Opentuindagen ‘water’, wat mooi aansluit bij de tuin van Geert, die twee vijvers en twee kleine waterbassins bevat. “We hebben vier grote regenwaterputten voor huishoudelijk gebruik en om de vijver aan te vullen. Regenwater wordt opgevangen in verschillende tonnen om de planten water te geven en we halen drinkwater uit een grondwaterput, want er is geen aansluiting op de waterleiding.”

Natuurmens

Geert is een echte natuurmens en doet niets liever dan met zijn tuin bezig zijn. “Het is uniek om zo’n groot stuk grond als tuin te kunnen inrichten. Ik zie het onderhoud niet als inspanning, maar als ontspanning. Al mijn vrije tijd, vooral in het weekend, gaat naar de tuin. Ik heb ook geen andere hobby’s. Natuur- en tuinliefhebbers die willen genieten of inspiratie willen opdoen, zullen hier veel kunnen ontdekken.”

De tuin van Geert bevindt zich in de Hospitaalstraat 27a in Vlamertinge. Je moet via nummer 29 inrijden. Er is parkeerplaats voor 10 auto’s. Toegang voor leden van Landelijke Gilden kost 2 euro, voor niet-leden 4 euro.

The post Tuinarchitect Geert Merlevede opent droomtuin voor publiek in Vlamertinge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen

De stad Izegem plaatst deze week op vier locaties hondenpoepbuizen. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen.
The post Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden celstraf met uitstel voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld voor drugshandel tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Zo moet ze zich onder meer laten begeleiden om van haar drugsgebruik te ontwennen. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.

Lees meer »

Robbe en Doñana serveren unieke cocktails en mocktails in pop-up Jacobius: “Willen een hartelijke, warme, huiselijke sfeer bieden”

In Hof de Plezance openen Robbe Dupon en Doñana Vandyck op woensdag 3 juli pop-upcocktailbar Jacobius. Doñana is de gastvrouw, Robbe creëert de unieke cocktails en mocktails. “Maar het is niet de bedoeling dat ik enkel achter de bar te vinden ben”, aldus Robbe, die onlangs uitgeroepen werd tot de beste sherrycocktailbartender ter wereld.
The post Robbe en Doñana

Lees meer »