Trump hoopt dat het over inflatie zal gaan, Biden over de ‘crimineel Trump’

Het eerste debat tussen Joe Biden en Donald Trump wordt wellicht een bikkelharde en ‘gemene’ confrontatie over inflatie, migratie en de toekomst van de Amerikaanse democratie.

 

Meer krantenkoppen in België

Poperingse speelpleinwerkingen zoeken jong geweld

Deze zomer starten in Poperinge opnieuw acht speelpleinwerkingen op. Er wordt nog dringend gezocht naar extra animatoren om de zomer goed te laten verlopen.
The post Poperingse speelpleinwerkingen zoeken jong geweld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Journalist uit Sint-Truiden veroordeeld die bekendmaakte dat oud-burgemeester Heeren voorstak bij vaccinatie  

Dirk Selis, een journalist uit Sint-Truiden, is door de correctionele rechtbank in Hasselt veroordeeld tot een boete van 2.000 euro met uitstel van 2 jaar. Selis zou de gegevens van oud-burgemeester Veerle Heeren op een foute manier hebben doorgestuurd, toen hij werkte aan de onthulling dat Heeren voorstak bij de Covid-19-vaccinatie. De journalist gaat in beroep.

Lees meer »

Brussel houdt been stijf en bevestigt dat België-Israël niet achter gesloten deuren kan

De schepen van Sport van de stad Brussel Benoit Hellings (Ecolo) heeft maandagavond na vragen van gemeenteraadsleden gezegd dat het organiseren van de interland België-Israël in kader van de Nations League op 6 september ook niet achter gesloten deuren kan. Het college van burgemeester en schepenen houdt zo het been stijf na druk van onder meer MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez, die

Lees meer »

‘Beer uit Bergen’ schreeuwt onschuld uit, maar heeft verleden tegen

Hoofdverdachte Paul-Michael A. (44) uit Bergen blijft erbij: op Tenerife had hij geen enkel probleem met Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers (66), van wie hij een villa huurde. Zij kunnen dat wel niet tegenspreken: Laura werd vermoord teruggevonden en haar man is nog altijd spoorloos. Toch veroordeelde de rechtbank in Tenerife drie jaar geleden Paul-Michael A. al wegens een

Lees meer »

Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al, een echt boegbeeld”

Na een loopbaan van 40 jaar als parketmagistraat en rechter is door de Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtelijk personeel op de laatste dag van het gerechtelijk jaar afscheid genomen van Guido Casier (70) uit Heule (Kortrijk). “Een boegbeeld”, klonk het unisono.
The post Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al,

Lees meer »

Godelieveprocessie trekt op zondag 7 juli weer door straten van Gistel

Elk jaar trekt op de eerste zondag na 5 juli de Godelieveprocessie door de straten van het centrum van Gistel. Uit archiefstukken blijkt dat de processie zoals we die nu kennen reeds uitging in 1870. De oudste bekendste vertolking van de wurgscène is het optreden van een broederschap van de H. Godelieve in de H. Kruisprocessie van Veurne in 1407.

Lees meer »