Trui neemt Standaard Boekhandel in Brugsesteenweg over in Roeselare, vestiging in centrum blijft

Trui Vanlerberghe baat al tien jaar de Standaard Boekhandel in de Ooststraat uit. Vanaf 1 augustus komt daar de Standaard Boekhandel Brugsesteenweg bij. Het combineren van een centrumwinkel en een baanwinkel schrikt Trui helemaal niet af. “Beide winkels hebben een ijzersterk team en dit wordt een mooi verhaal. Ik heb er heel veel zin in.”

“Schrijf alstublieft dat de Standaard Boekhandel Ooststraat blijft bestaan”, vertelt Trui Vanlerberghe onmiddellijk wanneer ze me ziet. “Je hebt er geen idee van hoeveel mensen me dat vragen. Sommigen denken dat de winkel in de Ooststraat zal sluiten maar niets is minder waar. Ik zal gewoon beide winkels, Ooststraat en Brugsesteenweg, aansturen op zelfstandige basis.”

Trui Vanlerberghe is al 22 jaar een van de gezichten van Standaard Boekhandel Ooststraat. Tien jaar geleden werd zij de zelfstandige uitbaatster van de boekenwinkel. “Ik heb nooit schrik gehad om de stap te zetten”, aldus Trui. “In de Ooststraat is er veel passage en mensen houden er van om in een mooie boekenwinkel rond te lopen en bediend te worden door vriendelijke mensen die met kennis van zaken spreken. Dat is volgens mij ons sterkste punt: de service, een vriendelijke bediening en de productkennis van ons sterk team. Daarin kloppen we met lengtes voorsprong het onlinegebeuren. Wat we wel merken, is dat mensen soms een boek online bestellen maar het komen ophalen in de winkel. Omdat ze toch dat menselijke contact belangrijk vinden.”

IJzersterk team

“Eind januari hoorde ik dat de Standaard Boekhandel Brugsesteenweg zou overgelaten worden en na een selectieprocedure wist ik half april dat ik de winkel kon overnemen. Vanaf 1 augustus zal ik dus de twee Standaard Boekhandels in Roeselare runnen. Ik vind het goed dat er nu één gezicht aan het hoofd komt van de Roeselaarse winkels.”

“Neen, de combinatie van een centrumwinkel en een baanwinkel schrikt me niet af. Het zijn allebei sterke winkels met een ijzersterk team. In de Ooststraat zien we meer passanten in de winkel terwijl de klanten in de Brugsesteenweg gericht naar ons komen, de meesten weten waarvoor ze bij ons binnenstappen. Maar dus nogmaals: de winkel in de Ooststraat zal niet verdwijnen. Denk maar aan de voorbije Batjes of aan de kerstshoppingperiode. De mensenmassa zal dan niet rondsnuisteren in de Brugsesteenweg, het is in de Ooststraat te doen. Bovendien krijgen we heel veel ondersteuning van de stad, de stad doet veel voor de ondernemers in het centrum. Daarom bieden wij dan ook graag de Roeselaarse cadeaubon te koop aan in onze winkel in de Ooststraat en op termijn ook in de Brugsesteenweg.”

“Ik voel me nog veel te goed om af te bouwen”

“In principe zal mijn uitvalsbasis de Ooststraat blijven maar ik wil ook zeker één à twee dagen in de week in de Brugsesteenweg aanwezig zijn. Het logo van Standaard Boekhandel,de uil, kreeg een nieuwe look, de etalages zijn opgefrist, het oranje is eruit en in de winkel in de Ooststraat zijn er ook wat vernieuwingen gebeurd.”

Eerbetoon aan mama

“Waarom ik op 58-jarige leeftijd een winkel erbij heb genomen ? Omdat ik me nog veel te goed en dynamisch voel om nu al af te bouwen en ik mijn job ontzettend graag doe. Ik heb dat commercegevoel ongetwijfeld van mijn onlangs overleden mama die haar hele leven een buurtwinkel had in de Rodenbachwijk. Ja, eigenlijk is dit een mooi eerbetoon aan haar.” (Peter Soete)

The post Trui neemt Standaard Boekhandel in Brugsesteenweg over in Roeselare, vestiging in centrum blijft is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ontdek alle West-Vlaamse festivals in dit handige overzicht

Neem je agenda er maar bij, want de festivalzomer is in aantocht. Al wordt het kiezen, want het aanbod in onze provincie is heel groot. Ontdek hier wat de West-Vlaamse festivalzomer in petto heeft. Van Grensrock op 28 juni tot Leffingeleuren in september.
The post Ontdek alle West-Vlaamse festivals in dit handige overzicht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alle verdachten in Panama Papers-zaak vrijgesproken van witwassen

Alle 28 verdachten in een witwaszaak die volgde op de gelekte Panama Papers zijn vrijdag vrijgesproken. Een rechter in Panama-Stad oordeelde dat niet volgens de regels is omgegaan met het bewijsmateriaal afkomstig van de servers van advocatenkantoor Mossack Fonseca. Andere bewijsstukken waren volgens haar niet overtuigend genoeg om crimineel gedrag van de beklaagden vast te stellen.

Lees meer »

De wildgroei van Natuurpunt: hoe een natuurorganisatie dé machtige grootgrondbezitter van Vlaanderen werd

Ze spant rechtszaken aan tegen de bouw van fietsersbruggen, ze sluit stilzwijgend deals in het Oosterweeldossier en door een eindeloze rij aankopen is ze dé private grootgrondbezitter van Vlaanderen. Maar ze zit ook zo ingewikkeld in elkaar dat de Vlaamse overheid haar subsidies tegen het licht wil houden. Wie of wat is Natuurpunt, en hoe is ze zo groot en

Lees meer »

Gerecht wil schot in de zaak: Sven Pichal (45) komt snel voor rechter

Sven Pichal (45) zal op dinsdag 9 juli voor de correctionele rechtbank in Antwerpen verschijnen. Het gerecht wil duidelijk dat er schot in de zaak komt, want pas drie weken geleden kreeg Pichal te horen dát hij voor de rechtbank zou komen. Nu is er dus al een datum geprikt. Maar wat zal er die dag dan precies gebeuren?

Lees meer »

Kortrijk onthardt en vergroent ook op 29 speelplaatsen: “300 extra bomen en 760.000 liter regenwateropvang”

Niet enkel op ons publiek domein, maar ook in de Kortrijkse scholen is de vergroeningsgolf sterk ingezet. “Intussen hielpen we sedert 2019 29 scholen op weg naar een groene speelplaats. Die maken niet enkel kinderen gelukkiger, ze zorgen bovendien voor klimaatrobuuste en biodiverse plekken in onze stad”, aldus Bert Herrewyn, schepen van Klimaat, Biodiversiteit, Kinderen en Jongeren.
The post

Lees meer »

Regi en Kristel verwachten hun eerste kindje samen

Regi Penxten (48) en Kristel Hubeny (35) deelden dinsdag heuglijk nieuws met de wereld op hun sociale media. “Mini… sun break!” met daarbij foto’s die boekdelen spreken: ze verwachten hun eerste kindje samen. Regi reageerde zelf alvast gevat op hun eigen mededeling: “Goed zaad”.

Lees meer »