Tristan Bruynsteen stapt definitief uit gemeenteraad

Hoewel hij in november vorig jaar zei dat hij tijdelijk uit de gemeenteraad zou verdwijnen, nam Tristan Bruynsteen (N-VA) nu toch ontslag als gemeenteraadslid. “Ik kom niet meer op en in overleg met de groep willen we Sabine Joye (N-VA) laten blijven met het oog op de verkiezingen”, verklaart hij.

Tristan Bruynsteen was 18 jaar toen hij in 2018 met 422 stemmen van op de tiende plaats op de N-VA-lijst net naast een gemeenteraadszetel greep, maar door het overlijden van Johan Vannoote verhuisde hij in februari 2020 alsnog van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst naar de gemeenteraad. Vanaf september 2023 moest hij echter geregeld de gemeenteraad volgen via livestream of zich verontschuldigen. Door de krappe meerderheid van de coalitie raakten daardoor soms agendapunten niet goedgekeurd.

Met spijt

Eind november 2023 besloot hij dan ook om tijdelijk zijn zitje af te staan aan Sabine Joye, met de bedoeling om vanaf juli dit jaar terug te keren. “Dat was inderdaad initieel de bedoeling, maar ik ga niet meer opkomen met de verkiezingen en na overleg met de groep heb ik beslist om Sabine Joye, die mij verving en wel op de lijst zal staan, in de gemeenteraad te houden”, zegt Tristan Bruynsteen. “Dat is dan met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen. Het is wel met spijt in het hart.”

“Ik doe maar iets als ik er voor de volle 100 procent voor kan gaan”

“Ik was liever blijven zetelen. Maar ik denk dat het ook het beste is voor de groep dat andere mensen een kans krijgen. Er is ook nog een andere reden, maar daarover kan ik nu nog niets zeggen. Ik heb een heel drukke job in Brussel als zakenbankier. Ik doe maar iets als ik er de volle 100 procent voor kan gaan en met de nieuwe job vanaf september-oktober kon ik dat mandaat niet meer uitvoeren op een deftige manier. Om dan te blijven vasthangen aan je postje, zo zit ik ook niet in elkaar. Ik geef dan liever andere mensen een kans.”

“Ik heb het altijd een hele eer gevonden en met veel plezier gedaan. Ik heb verschillende dossiers opgevolgd, kunstgras kunnen realiseren voor VK Langemark-Poelkapelle… Ik kijk er dus enorm positief op terug. Ik blijf trouwens wel bestuurslid bij N-VA. Achter de schermen blijf ik dus politiek actief, maar op een lager pitje”, besluit Tristan Bruynsteen. (TOGH)

The post Tristan Bruynsteen stapt definitief uit gemeenteraad is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“In de 94ste minuut neem je geen risico. ‘Makes no sense’”: De Bruyne benadrukt belang kwalificatie (en heeft nog andere reden tot feest)

“De kwalificatie is het belangrijkste.” Ondanks het missen van de groepswinst – en de fluitende fans in Stuttgart – wilde Kevin De Bruyne niet van negativiteit weten. “Als we vol voor de goal gaan en we verliezen, wat dan?” Veel gevierd werd er volgens De Bruyne niet in de kleedkamer van de Rode Duivels, al had de aanvoerder wel een

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar gaat vol voor kwalificatie: “Moeten er van bij de start in geloven”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

David en Laurence openen opnieuw RoofTOPRestaurant Panorama op dakterras De Grote Post in Oostende: “De prachtige zonsondergangen delen we graag”

Het RoofTOPrestaurant Panorama op het dakterras van De Grote Post opent opnieuw de deuren op 28 juni. Vanop het terras krijg je een prachtig zicht over het Leopoldpark. Lokale producten en groenten spelen een hoofdrol in de kaart. Er wordt daarvoor samengewerkt met lokale handelaars uit de buurt.
The post David en Laurence openen opnieuw RoofTOPRestaurant Panorama op dakterras

Lees meer »

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’ op radio én tv: “Toen de baas me belde dacht ik: ik ben ontslagen”

Een feestelijke aflevering opgenomen in ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden uit pure onvrede zelf, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Maar het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

Vzw Weg-Wijs helpt kwetsbare mensen in Zwevegem: “We brengen culturen samen”

Begin juli 2021 werd de vzw Weg-Wijs opgericht. “We willen mensen uit kansengroepen, met bijzondere aandacht voor kinderen en gezinnen, samen met een ‘wegwijzer’ (lees: vrijwilliger) op weg helpen, zeg maar wegwijs maken in een aantal belangrijke domeinen zoals taal, integratie, huisvesting… en hen zo begeleiden naar een actief burgerschap”, vertelt ons Marc Claeys.
The post Vzw Weg-Wijs helpt

Lees meer »

Man valt in slaap achter stuur in Oostkamp en heeft verkeersongeval

Deze namiddag omstreeks 15 uur 30 is een wagen over de middengeleider gereden ter hoogte van het kruispunt van de Kortrijksestraat met de Veldhoekstraat. In de wagen, die kwam uit de richting van Waardamme zat een ouder koppel waarvan de man nadien meegaf dat hij in slaap was gevallen. Het verkeersbord werd vernield en de
The post Man valt

Lees meer »