The Green Bowl is de nieuwe takeaway-zaak in Torhout: “We willen mensen aanzetten tot gezond eten”

Nieuwe Markt, nieuwe handelszaken. In het pand van wat IJsdelicatessen Cloet is geweest op de hoek met de Zuidstraat, is de gezonde takeaway-zaak The Green Bowl van start gegaan. Je kunt er een kom verse, gezonde voeding afhalen samen met frisse smoothies.

The Green Bowl is van maandag tot en met vrijdag open van 11.30 tot 18 uur en op woensdag al vanaf 10 uur. Plus: op zaterdag van 10 tot 14 uur. Op zaterdagnamiddag en zondag is de zaak gesloten.

Hotel in Achouffe

The Green Bowl biedt gezonde maaltijden voor thuis of onderweg. Je kunt uit een breed scala aan groenten, vlees, vis en toppings je favoriete bowl samenstellen. Vers en gezond staan voorop. Er zijn ook enkele vaste bowls verkrijgbaar, zoals de Green Veggie Bowl, de Meat Lovers Bowl, de Sweet Chicken Bowl en de Hot Salmon Bowl. Voor elk wat wils.

De zaakvoerders zijn Anja Deprez (52), haar man Ivo Jacobs (55) en hun jongste dochter Alana (26). Ze wonen sinds eind vorig jaar in de Veldstraat in Torhout. Anja is oorspronkelijk uit Izegem afkomstig, Ivo uit de Kempen.

“Eerst hebben we vier jaar op zelfstandige basis de cafetaria van de sporthal in Bouwel nabij Grobbendonk gerund”, duikt Anja in het verleden. “Daarna zijn we naar het dorpje Achouffe in de provincie Luxemburg getrokken en hebben er 18 jaar met succes ons hotel L’Espine opengehouden, met inbegrip van de gastronomische keuken met mijn man aan het fornuis. We stonden er dag en nacht voor onze klanten klaar, soms met maar een paar sluitingsdagen per maand. Dat begon door te wegen en vorig jaar hebben we het hotel verkocht en zijn naar Torhout komen wonen. Onze oudste dochter Alyssa (28) is ginder gebleven. Ze is er nu de hoofdverantwoordelijke van het VVV-kantoor in Houffalize.”

Vanaf nul opgebouwd

Aanvankelijk dachten Anja en Ivo aan een sabbatjaar, maar hun ondernemerszin besliste daar anders over. Ze ontdekten het leegstaande pand op de hoek van de Markt met de Zuidstraat en zochten naar een voor Torhout nieuw concept. Zo werd The Green Bowl geboren. Ze hebben het geheel vanaf nul opgebouwd.

“We willen de mensen aanzetten tot gezonde maaltijden”, zegt Ivo. “We bakken niets in frietvet. Bovendien zijn de meeste van onze ingrediënten gluten- en lactosevrij. We hopen dat ons concept zal aanslaan. Bij The Green Bowl langslopen, staat gelijk aan vers, gezond en gemakkelijk.” (JS)

The post The Green Bowl is de nieuwe takeaway-zaak in Torhout: “We willen mensen aanzetten tot gezond eten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Confrontaties tussen Duitse betogers en politie nabij AfD-conferentie in Essen

In de stad Essen, in het westen van Duitsland, zijn betogers slaags geraakt met politieagenten nabij de jaarlijkse partijconventie van het radicaal-rechtse Alternative für Deutschland (AfD). De betogers probeerden de start van de tweedaagse conventie tegen te houden door de toegangswegen te blokkeren en partijafgevaardigden de weg te versperren. Volgens de Duitse media zouden 80.000 tot 100.000 mensen meebetogen tegen

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Autosalon vindt dan toch plaats in januari 2025

Na een jaar afwezigheid zal het Brusselse autosalon volgend jaar plaatsvinden in januari, de traditionele ‘salonmaand’. Door een verplaatsing van een ander evenement in Brussels Expo kan de 101e editie van de Brussels Motor Show alsnog van start gaan op 10 januari in plaats van 14 februari. Dat meldt organisator Febiac woensdag in een persbericht.

Lees meer »

Voormalig directeur Minderhedenforum Wouter Van Bellingen maakt politieke comeback voor Vooruit in Sint-Niklaas 

In Sint-Niklaas maakt ereschepen en voormalig directeur van het Minderhedenforum Wouter Van Bellingen een comeback. Hij komt als onafhankelijke op voor Vooruit. Hij leerde lijsttrekker Conner Rousseau kennen toen hij als bemiddelaar werkte, na de racistische uitspraken aan het adres van de Roma-gemeenschap. "Ik heb hem zien veranderen en geloof dat hij de geknipte man is om de stad opnieuw

Lees meer »

Nog twee dagen tot Biden versus Trump: hoe bereiden presidentskandidaten zich voor op eerste tv-debat?

De spanning stijgt bij Joe Biden (81) en Donald Trump (78). De twee rivalen nemen het donderdagavond Amerikaanse tijd tegen elkaar op in hun eerste tv-debat in aanloop naar de presidentsverkiezingen in november. De confrontatie tussen de Democraat en de Republikein belooft alvast vonken te geven. En de voorbereiding op het debat? Die pakken Biden en Trump op een compleet

Lees meer »

3e editie van triënnale Kortrijk start zaterdag: thema ‘After Paradise’ geeft hoopvol beeld van problemen na het paradijs

In Kortrijk start zaterdag de 3e editie van de triënnale. Dat is de driejaarlijkse openluchttentoonstelling. Het parcours is 5 kilometer lang en loopt langs 14 verschillende locaties, waar werken van internationale kunstenaars staan. Het thema van deze editie is ‘After Paradise’. Dat is de periode na het paradijs, waarin er veel problemen zijn. Maar de triënnale wil toch een positief

Lees meer »