Sterke stijging van aantal migranten dat vanuit Tunesië gerepatrieerd wordt

Het aantal Afrikaanse migranten dat vanuit Tunesië gerepatrieerd wordt naar hun land van oorsprong, is sinds begin dit jaar sterk gestegen. Het gaat volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) om een stijging met 200 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. 

Meer krantenkoppen in België

Aadil Diwan Ali en de Kortrijk Warriors zetten cricket in de kijker in VRT1-programma ‘Goed Gespeeld’: “Vrij makkelijk om aan te leren”

Voor Aadil Diwan Ali (33) heeft de sport cricket weinig geheimen meer. Onlangs schitterde hij nog in het VRT 1-programma ‘Goed Gespeeld’, waarin hij samen met zijn neef Zeshan cricket in de kijker plaatste. Aadil woont in Kuurne maar richtte in 2020 samen met zijn neef Addnaan het cricketteam Kortrijk Warriors op. Inmiddels is er al een mannen- en vrouwenploeg

Lees meer »

Voormalige partij DAS in De Panne trekt naar lokale verkiezingen als ‘Voluit: Oud-burgemeester Vanheste maakt politieke comeback

DAS, de politieke partij die al 12 jaar actief betrokken is in het politieke leven van De Panne-Adinkerke, maakt bekend dat ze onder de nieuwe naam Voluit naar de lokale verkiezingen trekken in oktober.
The post Voormalige partij DAS in De Panne trekt naar lokale verkiezingen als ‘Voluit: Oud-burgemeester Vanheste maakt politieke comeback appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

Keniaanse president schuift hogere belastingen van de baan na dodelijk protest

Het dodental na de uit de hand gelopen antiregeringsbetogingen in Kenia is opgelopen tot 22. Dat laat de voorzitter van de officiële Keniaanse mensenrechtencommissie weten. Er worden ook nog tientallen slachtoffers met schotwonden behandeld, meer dan 50 manifestanten werden gearresteerd. Als gevolg van het geweld trekt president William Ruto zijn plan om de belastingen te verhogen weer in.

Lees meer »

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »

Zorgt botsing voor breuk in jarenlange vriendschap tussen Verstappen en Norris? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”

George Russell pakte de overwinning in Spielberg. Maar in de F1-wereld gaat het vooral om de botsing tussen Verstappen en Norris. Zorgt dat voor een breuk in hun jarenlange vriendschap? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”, klonk het achteraf. Onze F1-watcher volgt hun relatie al jaren van dichtbij. “Het zat eraan te komen, die botsing met Norris, als

Lees meer »

Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen: “Interesse wordt elk jaar groter”

In GC De Bunder is de nieuwe cultuurbrochure voorgesteld. De cultuurdienst wist ook voor dit jaar enkele mooie namen vast te leggen. Zo zijn er verschillende theatervoorstellingen, maar komen ook de liefhebbers van comedy volop aan hun trekken. Onder andere Han Solo en Urbanus zakken af naar Moorslede.
The post Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen:

Lees meer »