SpaceX van Elon Musk moet ruimtestation ISS laten vergaan

15:53 Het ruimtevaartbedrijf SpaceX moet garanderen dat het internationale ruimtestation ISS over een paar jaar veilig ten onder gaat. 

Meer krantenkoppen in België

Regi en Kristel verwachten hun eerste kindje samen

Regi Penxten (48) en Kristel Hubeny (35) deelden dinsdag heuglijk nieuws met de wereld op hun sociale media. “Mini… sun break!” met daarbij foto’s die boekdelen spreken: ze verwachten hun eerste kindje samen. Regi reageerde zelf alvast gevat op hun eigen mededeling: “Goed zaad”.

Lees meer »

Rapport bevestigt fouten met elektronische stemmen op 9 juni: “Impact op zetelverdeling valt niet uit te sluiten”

Het orgaan dat toeziet op het verloop van het elektronisch stemmen heeft vastgesteld dat minstens 2.171 kiezers de verkeerde stembiljetten kregen bij de verkiezingen. Dat schrijft De Standaard op basis van een rapport, dat ook onze redactie heeft kunnen inkijken. "Het valt niet uit te sluiten dat dit een impact gehad heeft op de uiteindelijke zetelverdeling", concluderen de experts.

Lees meer »

Vliegtuig met Assange aan boord geland op Amerikaans grondgebied

Het vliegtuig met aan boord WikiLeaks-oprichter Julian Assange is woensdag (plaatselijke tijd) geland op het eiland Saipan, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marianen. Die eilandengroep is Amerikaans grondgebied. Om 9 uur (1 uur Belgische tijd) moet Assange voor de rechter verschijnen om de deal met de Amerikaanse justitie te bekrachtigen.

Lees meer »

Twee jaar cel voor gewapende overval op nachtwinkel

Een 43-jarige man uit Oudenburg is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot twee jaar effectieve gevangenisstraf voor een gewapende overval. Bjorn I. maakte de inhoud van de kassa buit in een nachtwinkel in Zandvoorde.
The post Twee jaar cel voor gewapende overval op nachtwinkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Strandvervuiling in Middelkerke baart gemeenteraadslid Johan Töpke zorgen: “Potentieel gevaar voor strandgangers”

Met het naderende badseizoen brengt de kustgemeente Middelkerke niet alleen hoop op zon en ontspanning, maar ook een groeiende bezorgdheid over de staat van het strand. Gemeenteraadslid Johan Töpke (Open VLD) heeft herhaaldelijk de aandacht gevestigd op de aanhoudende vervuiling langs de kustlijn aan het nieuwe casino Silt, een probleem dat ondanks beloften van het gemeentebestuur niet lijkt te worden

Lees meer »

Reynders dreigt naast Europese topfunctie te grijpen: MR-politicus pas derde in eerste ronde

Belgisch Eurocommissaris Didier Reynders (MR) dreigt dan toch niet de nieuwe secretaris-generaal van de Raad van Europa te worden. Dat verneemt onze redactie uit goede bron. Tijdens de eerste ronde van de plenaire vergadering strandde hij op de laatste plek met 70 stemmen. De voormalige Zwitserse president Alain Berset kreeg 92 stemmen achter zijn naam. Om 19.30 uur is er

Lees meer »

Hoe ga je om met een toxische baas op de werkvloer? “Vermijd een rechtstreeks gesprek”

Het begrip toxisch leiderschap is weer alomtegenwoordig nadat choreografe Anne Teresa De Keersmaeker vorige week in opspraak is gekomen. Maar ondanks alle aandacht blijft het een lastig thema om op de werkvloer te bespreken. Wat kan je doen als je zelf met een toxische baas te maken krijgt? Leiderschapsexpert Gerrit Sarens en psychosociaal welzijnsverantwoordelijke Hilde De Man delen 5 adviezen.

Lees meer »