Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan 80 jaar in het tafeltennis

Rainier Verhoest en Saskia Aneca leerden elkaar als jonge tafeltennissers kennen. Nadat ze elk hun eigen weg gingen bracht de sport hen nadien weer samen en nu maken ze samen deel uit van TTC Drive in Oostende. De club organiseert in juli naar jaarlijkse traditie de zomercriteria ‘Oostende beweegt’.

Rainier Verhoest (55) en Saskia Aneca (51) uit Mariakerke leerden destijds in Oostende op jonge leeftijd het tafeltennis kennen. “Dat was in onze eerste periode in 1983, herinnert Rainier zich als secretaris van TTC Drive in Oostende. “Ik was 14, Saskia 11. Later gingen wij elk onze eigen weg. We hadden beiden een relatie en Saskia is in de jaren negentig uit Oostende weggetrokken.”

Promoveren

In 2001 liep het paar elkaar opnieuw tegen het lijf. Zij het toevallig. “Saskia stapte binnen in de apotheek waar ik werk. We maakten een eerste afspraak en woonden nadien voor een korte periode in Marke. Ikzelf bleef in TTC Drive actief.” Saskia speelde in de club in Lauwe en keerde omstreeks 2005 ook naar Oostende terug. “Ik ben nooit met tafeltennis gestopt”, vertelt ze. “Slechts een jaar moest ik de competitie staken door een schouderoperatie. Alle andere jaren ben ik blijven spelen. Nu is dat de B-ploeg van TTC Drive in tweede provinciale. Komend seizoen is onze ambitie toch om naar eerste te promoveren.”

“We hebben elkaar getroffen, we verliezen beiden niet graag”

Rainier, een farmaceutisch technisch assistent, speelt in de C-ploeg van TTC Drive. Ook hij wil graag kampioen spelen om weer naar tweede provinciale te stijgen. “Beiden verschillen we slechts één klassement, al is Saskia wel sterker”, vindt hij. “Zij was lang een C0-speelster en heeft de jarenlange ervaring van in nationale te spelen. Ik was het hoogst in eerste provinciale actief en dat was om te depanneren. Tweede provinciale is eerder mijn eindstation.”

Het is zeldzaam dat partners aan tafeltennis doen. Zowel in het algemeen als bij TTC Drive. “Als we onze ervaring samenleggen, komen we aan 82 jaar”, rekent Rainier. “We spelen samen dubbel in het clubkampioenschap, en in het provinciaal kampioenschap, zij het dubbel gemengd bij de veteranen, 50+.” Saskia, arbeidster in Barco in Kuurne, speelde het voorbije seizoen ongeveer een half jaar in eerste provinciale. “Het is een niveau dat ik nog aankan. Rainier heeft dan weer een winnaarsmentaliteit. Als het eens niet goed gaat, ook al is het zijn eigen schuld, kan hij boos en ontgoocheld zijn. Maar na de match is hij dat vergeten en is hij bijzonder sympathiek zoals we hem kennen.”

Zomercriteria

Rainier glimlacht: “We hebben elkaar getroffen. Saskia verliest ook niet graag. Ze speelt veel meer open en veel rustiger dan ik. Ik steun meer op tactiek en met een bepaald inzicht. Saskia heeft talent, een gave om te tafeltennissen. Ik heb voor mijn positie hard moeten werken. Bij Saskia ging dat precies vanzelf. Maar ik geef dat tijdens mijn lessen aan de jongeren ook mee: als je iets wil bereiken ga je dat ook doen.”

TTC Drive organiseert in juli de zomercriteria ‘Oostende beweegt’ op vier zaterdagen. “Er kunnen iedere week nationaal 120 spelers inschrijven. Er wordt dan in twee zalen gespeeld. In de locatie van TTC Drive op acht tafels en in de Mister V-arena op twintig tafels, van 12 tot 22 uur. “Het is een fantastisch concept. Het is iets waar we in de jaren tachtig mee begonnen zijn. Het evenement is dan tot zelfs dertig jaar in Bredene geweest en is daar ook blijven groeien. Uiteindelijk is het gebeuren naar ons teruggekeerd, waarvoor we nu over een schitterende accommodatie beschikken.”

De zomercriteria kennen een leuk format. Aan de hand van een handicap. “De hogere klassementen worden beschermd. Voor hen is het een voorbereiding op het komende seizoen. Voor velen is het een leuk treffen, een gezellig initiatief waar de eerste vier een geldprijs krijgen, net als de vier van de B-finales als de poulewinnaars, zij het dan in natura. Je doet best minstens drie keer mee op een hoog niveau om tot een mooi algemeen resultaat te komen. Zo heeft Florian Van Acker al vier keer na elkaar gewonnen en kon hij de wisselbeker meenemen. De meesten zien dat wel zitten. Ze streven daar ook naar.” (Alain Creytens)

[email protected]

The post Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan 80 jaar in het tafeltennis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Juf Annelies Fonds bezorgt De Graankorrel drie nieuwe fietsen

Na de gewelddadige dood van juf Annelies Verschaeve uit Geluwe werd het Juf Annelies Fonds opgericht. Er kwamen al heel veel giften. Ondertussen mocht men in vrije basisschool De Graankorrel Wervik drie nieuwe fietsen van verschillende groottes in ontvangst nemen.
The post Juf Annelies Fonds bezorgt De Graankorrel drie nieuwe fietsen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voormalig directeur Minderhedenforum Wouter Van Bellingen maakt politieke comeback voor Vooruit in Sint-Niklaas 

In Sint-Niklaas maakt ereschepen en voormalig directeur van het Minderhedenforum Wouter Van Bellingen een comeback. Hij komt als onafhankelijke op voor Vooruit. Hij leerde lijsttrekker Conner Rousseau kennen toen hij als bemiddelaar werkte, na de racistische uitspraken aan het adres van de Roma-gemeenschap. "Ik heb hem zien veranderen en geloof dat hij de geknipte man is om de stad opnieuw

Lees meer »

Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater

Het bekende hotel B&B Geste d’Alice in de Distellaan in Westende heeft nieuwe uitbaters. Kochar en Anni Karapetyan maken er meteen een gezellig hotel van, met heel wat mogelijkheden.
The post Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elvir S. toont op reconstructie hoe hij Marleen (64) wurgde

Woensdagnamiddag vond de wedersamenstelling plaats van de moord op Marleen Van Leeuw. De 64-jarige vrouw werd volgens de verklaringen van verdachte Elvir S. (33) gewurgd in zijn woning in Oostende. De man zit tussen ruim een jaar in de cel. Een reconstructie moest duidelijkheid brengen over de omstandigheden heen komen waarin de vrouw om het leven werd gebracht.
The

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

Stad Izegem mag label ‘Kindvriendelijke stad’ in ontvangst nemen

Op maandag 24 juni mocht de stad Izegem samen met 21 andere Vlaamse lokale besturen het label ‘Kindvriendelijke stad’ in ontvangst nemen. Het label is een erkenning voor lokale besturen die voor een kind- en jeugdvriendelijk beleid kiezen.
The post Stad Izegem mag label ‘Kindvriendelijke stad’ in ontvangst nemen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Juf Mieke en meester Rik gaan met pensioen in Sint-Jozefsschool in Ieper

In de Sint-Jozefsschool in Ieper gaan Mieke Vandermarliere (59) en Rik Verhalle (61) eind juni met pensioen. Mieke is een fervent muzikant, speelt viool en piano en is actief in verschillende bands. Ze is ook de auteur van het schoollied.
The post Juf Mieke en meester Rik gaan met pensioen in Sint-Jozefsschool in Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frankrijk heeft met Maignan een ‘bunker‘, maar Duivels rekenen op Casteels: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »