Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd”

Vandaag is de eerste van twee dagen Rammstein op de evenementenweide Nieuwe Koers. Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, vraagt Politie Oostende concertgangers om hun trip goed voor te bereiden. Algemeen advies: neem het openbaar vervoer of de fiets.

Met om en bij de 94.000 concertgangers op beide dagen samen verwacht Oostende een pak volk. Politie Oostende en de ondersteunende veiligheidsdiensten zijn helemaal klaar voor de tweedaagse. “We vragen concertgangers om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Er zijn extra treinen, bussen en trams om muziekliefhebbers vlot van en naar de concertweide te brengen”, geeft directeur Operaties Hannelore Hochepied mee.

“Bij de vorige passage van Rammstein, twee jaar terug, viel ook het hoge fietsverkeer op. Daarom werd de capaciteit van de fietsenstalling verhoogd naar 6.000 plaatsen. Ook de ‘park & bike’-parking aan de afrit Zandvoorde bij de E40 is er opnieuw bij.”

Invalswegen

Met zoveel volk kan het straks druk worden op de verschillende invalswegen. Politie Oostende onderstreept dat de Torhoutsesteenweg richting Gistel vanaf de Rolbaanstraat zal afgesloten zijn vanaf 16 uur. De winkels blijven wel bereikbaar. Ook de Duinkerkseweg is dicht. Op de E40 kan het druk worden tussen Jabbeke en Middelkerke, gezien de afritten Jabbeke, Gistel en Middelkerke dienen om de betalende reservatieparkings bij het concertterrein te bereiken. Weet: het is zinloos om naar die parkings te rijden als je geen reservatie hebt gemaakt.

“Eigenlijk is het simpel: plan je trip voor je vertrekt en check de meest recente info via www.oostende.be/rammstein en www.greenhousetalent.com/benl/agenda/rammstein. Weet dat het druk kan worden, blijf kalm en geniet vooral van dit toch unieke evenement. Volg de instructies van de politie en de verkeersborden goed op om de doortocht zo vlotjes mogelijk te houden.”

The post Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

VS: “Assange heeft mensen in gevaar gebracht”

WikiLeaks-oprichter Julian Assange is na zijn vrijlating aangekomen in zijn geboorteland Australië. Hij sloot een deal met de Verenigde Staten, waardoor hij geen gevangenisstraf meer hoeft uit te zitten. Toch oordelen de Amerikanen dat hij mensen in gevaar heeft gebracht door vertrouwelijke documenten vrij te geven.

Lees meer »

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man uit Koksijde na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er zijn geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.
The post Vermiste

Lees meer »