Parket zoekt 63-jarige voortvluchtige die geïnterneerd werd voor zedenfeiten

Het parket van Antwerpen en de politie zijn sinds dinsdag op zoek naar de 63-jarige voortvluchtige Marc Calaerts. De man werd recent geïnterneerd voor zedenfeiten en kan gevaarlijk zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

Buurtbewoners genieten van Rammstein met zelfgebouwde stellingen: “Zelf voor ambiance zorgen in plaats van zagen”

De sfeer zat er goed in bij de gasten van Luc en Monique uit Oostende donderdagavond. Hun tuin grenst aan de Oostendse evenementenweide waar Rammstein gisteren optrad. Ze konden van dichtbij de opbouw volgen en Luc bouwde ondertussen zelf zijn eigen VIP-tribune, zitplaatsen inbegrepen. “We maken er hier ook een feest van.”
The post Buurtbewoners genieten van Rammstein met

Lees meer »

Tegen eind deze week moeten ze elkaar recht in de ogen kijken: hoe Bart De Wever Vooruit aan tafel krijgt én houdt

Drie weken na de stembusslag bracht preformateur Bart De Wever (N-VA) de vijf gedoodverfde federale coalitiepartners een eerste keer rond dezelfde tafel. Maar na therapeutische sessies over economie, energie en defensie zal De Wever toch ook de explosieve dossiers moeten aansnijden. Die beloven vooral voor Vooruit moeilijk te liggen. In welke departementen gebeuren de miljarden euro’s aan besparingen?

Lees meer »

Bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen in 2023

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

Omstreden beslissing Amerikaanse Hooggerechtshof zet ontelbaar aantal regels over milieu en gezondheid op de helling

Een controversiële beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof beperkt de macht van federale agentschappen zoals het Milieuagentschap en verschuift die naar het Congres en de rechtbanken. Een ontelbaar aantal Amerikaanse regels over milieu, klimaat, gezondheid en veiligheid wordt zo op de helling gezet. "Een overwinning van de gewone man tegen de bureaucratie", juichen voorstanders de beslissing van het Hof toe.

Lees meer »

Dramatisch voorjaar voor Belgische kledingwinkels

De Belgische kledingwinkels hebben er het slechtste jaarbegin op zitten sinds 2011. Op de covidjaren 2020 en 2021 na lag het verkoopvolume in het eerste kwartaal op het laagste peil in 13 jaar. Dat schrijven De Tijd, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vrijdag op basis van cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. Pluspunt voor de consument: de

Lees meer »

De Groene Ronde brengt fietsers langs groene plekken in Roeselare en omgeving

Dinsdagmiddag werd de Groene Ronde Roeselare officieel ingehuldigd. Deze nieuwe fietsroute van 45 kilometer is grotendeels autoluw en verbindt verschillende groengebieden in Roeselare, Hooglede, Staden en Moorslede. “Hier kunnen fietsers zowel genieten van de bruisende shoppingstad als de rust van het omringende platteland”, aldus schepen van toerisme Matthijs Samyn (CD&V).
The post De Groene Ronde brengt fietsers langs groene

Lees meer »