PADI SHOW-medewerker Obi Carrein uit Wevelgem stelt zijn foto’s van internationale reizen tentoon op het Zandsculpturenfestival in Middelkerke

Het Zandsculpturenfestival in Middelkerke ontvouwt zich deze zomer tot de toegangspoort naar niet één, maar vele bijzondere werelden. Dit jaar worden de bezoekers meegenomen op een imaginaire wereldreis. Je stelt je reis zelf samen. Wil je een farao in Egypte of wilde dieren in Afrika zien? Of bezoek je liever de Taj Mahal, Japanse tempels of het Paaseiland? Of vlieg je liever over de Golden Gate Bridge in San Francisco om via New York City over Londen terug te keren naar Middelkerke?

Dit is allemaal mogelijk. Op die manier word je reis internationaal, spannend en wonderbaarlijk. Wie één ticket koopt voor dit Zandsculpturenfestival kan ook gratis de foto’s bewonderen van Obi Carrein uit Wevelgem. Vorig jaar ging deze 21-jarige jongeman voor de PADI SHOW naar Cirque du Soleil in Milaan. Daar leerde hij de persoon kennen, die ook de jaarlijkse expo van de Zandsculpturen organiseert. Enige tijd geleden werd Obi gecontacteerd met de vraag of hij foto’s van zijn internationale reizen wilde tentoonstellen in Middelkerke. De organisator en Obi kwamen snel tot een akkoord.

“In het voorjaar verbleef ik nog drie maanden in Zuid-Afrika. Ik moest uit duizenden foto’s kiezen. Ik bezit immers maar liefst 500 gigabyte foto’s enkel van Afrika. Dat duurde wel meerdere uren vooraleer ik een goede selectie had gemaakt. Uiteindelijk koos ik voor 49 foto’s waarvan ik dan de finale selectie van 21 foto’s eruit haalde. De meeste foto’s zijn van dieren, zoals leeuwen, zebra’s, vogels… Kortom, een hele diversiteit aan dieren. Ik opteerde ook voor een aantal landschapsfoto’s. Alle foto’s werden geprint op aluminium. Het kleinste formaat is 40 x 30 cm en de grootste 135 x 90 cm.”

Obi was niet op donderdag op de officiële opening aanwezig. “Inderdaad, die dag vertrok ik voor enkele dagen naar Spanje. Neen, niet om uit te blazen, wél om een huwelijk te fotograferen en videograferen. Maar nadien zal ik wel enkele dagen bij de expo present zijn”, glimlacht hij, waarna hij even stilstond bij de zomervakantie. “Ik werk aan een website waar je mijn foto’s kan bestellen en ook een paar ringen, want ook dat maak ik. Eind juli vertrek ik ook terug voor twee weken naar Zuid-Afrika. Daar werk ik voor Laluka Safari Lodge. Ik ga iedere drie maanden voor twee weken naar daar om foto’s en video’s te maken. En in mijn vrije tijd blijf ik natuurlijk ook fotograferen voor de PADI SHOW.” (PADI)

Praktisch – Het Zandsculpturenfestival Middelkerke vindt dit jaar plaats van vrijdag 28 juni tot en met 8 september. Info en tickets vind je opwww.zandsculpturenfestival.be. Ook dit jaar krijgen inwoners van Middelkerke en mensen met een tweede verblijf in Middelkerke 2 euro korting.

The post PADI SHOW-medewerker Obi Carrein uit Wevelgem stelt zijn foto’s van internationale reizen tentoon op het Zandsculpturenfestival in Middelkerke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen uitslaande vlammen, maar daarom niet minder gevaarlijk: hoe gaan hulpdiensten tewerk bij brand als in Luikse woontoren?

Het waren spectaculaire beelden van hoe bewoners van de Luikse Kennedytoren maandagavond werden geëvacueerd met hoge brandweerladders en helikopters. Maar hoe pakken de hulpdiensten zo een brand in een torengebouw aan, welke middelen kunnen ze inzetten, en vooral: wat kan je als bewoner doen als je gevangen zit op de drieëntwintigste verdieping?

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Speedpedelecs dan tóch toegelaten langs alle groene assen

Speedpedelecs zijn nu toch welkom langs alle groene assen. Die beslissing viel slechts twee weken nadat er specifieke verbodsborden werden geplaatst op de assen waar er – ondanks een al langer geldend verbod – nog steeds veel ultrasnelle e-bikes rijden. Er zijn heel wat voorstanders van deze regel, maar er klinkt ook kritiek.
The post Speedpedelecs dan tóch toegelaten

Lees meer »

Een schuld van 3.000 miljard, een open drugsoorlog en aanstormende verkiezingen: staat een revolutie voor de deur in Frankrijk?

De Fransen moeten de komende twee weken een historische én verscheurende keuze maken. Na de nederlaag van Macron zijn politieke kamp bij de Europese verkiezingen, heeft de president nu nieuwe wetgevende verkiezingen uitgeschreven. Die zijn een soort roulette waarbij de verliezer op voorhand bekend is: Macron zelf. Wie de winnaar zal worden, moet nog blijken. Wat voorspellen de sociale problematieken

Lees meer »

Brussels drugsnetwerk met banden in Marseille opgerold

Na meer dan tien huiszoekingen in België en Frankrijk zijn twaalf grote jongens van de Brusselse en Marseillaanse drugswereld aangehouden. De arrestaties volgen op maanden drugsgeweld in de hoofdstad. “De organisatie wilde de Brusselse drugsmarkt in handen krijgen.”

Lees meer »

Kitesurfer verdrinkt en wordt verscheurd door haaien in Nieuw-Caledonië

Een kitesurfer is op een tragische manier aan zijn einde gekomen in Nieuw-Caledonië. De 39-jarige man was met een vriend aan het surfen toen hij in het water verstrikt raakte in de touwen van zijn kite en het bewustzijn verloor. De vriend diende eerste hulp toe, maar moest die staken door een aanval van verschillende haaien. Het slachtoffer verdronk en

Lees meer »

Havenarbeider (59) moet moslimgezin 11.000 euro nadat hij hen wegpestte: hij kieperde zelfs varkensbloed over PlayStation van de kinderen

Een havenarbeider (59) uit Niel is veroordeeld omdat hij zijn moslimburen wegpestte. Wat begon met het weigeren van een hand te geven, eindigde met het binnendringen in hun woning om de living en speelgoed van de kinderen met varkensbloed te besmeuren. Onder andere zijn DNA nekte de overbuurman, die zich op Facebook blijft outen als vreemdelingenhater: “Liever koeien in de

Lees meer »

Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al, een echt boegbeeld”

Na een loopbaan van 40 jaar als parketmagistraat en rechter is door de Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtelijk personeel op de laatste dag van het gerechtelijk jaar afscheid genomen van Guido Casier (70) uit Heule (Kortrijk). “Een boegbeeld”, klonk het unisono.
The post Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al,

Lees meer »

Fietser (79) sterft bij aanrijding op drukke steenweg: “Dit moet stoppen, er moet iets aan de verkeersveiligheid worden gedaan”

Op het kruispunt van de Bevelsesteenweg en Gestselsesteenweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) is woensdagnamiddag een 79-jarige fietstoerist om het leven gekomen bij een aanrijding met een bestelwagen. Het ging niet om het eerste zware ongeval op die plaats. Buurtbewoners willen dat er snel maatregelen worden getroffen. Op acht jaar tijd vielen er al vijf doden.

Lees meer »