Originele wandelexpo zet 50 jaar Festival Dranouter in de kijker: “We laten ons fotoarchief op een speciale manier op je los”

Met een originele wandelexpo zet Dranoeter vzw 50 jaar Festival Dranouter in de kijker. Langs een wandeling, die zo’n 3 kilometer lang is, ontdek je de hoogtepunten van een halve eeuw festival. “De foto’s sleuren je mee op een tijdreis vol prettig gestoorde verhalen.”

“Onze 50ste verjaardag bleek het ideale moment om eens in ons fotoarchief te duiken”, zegt Sofie Pauwels van Festival Dranouter. “In ons gebouw liggen de foto’s zowat overal in het rond. We riepen de hulp in van CO7 die ons een handje kwam helpen om een overzicht te krijgen. Een gewone tentoonstelling met al dat materiaal zagen we niet zitten en daarom pakten we het anders aan, met een wandeling doorheen het muzikaalste dorp van Vlaanderen.”

Verschillende knooppunten

De wandeling begint aan het gebouw van Dranoeter vzw, de organisatie achter het festival. Uit een automaat halen de bezoekers een begeleidend pakket om hen op het juiste pad te helpen. De tocht gaat langs verschillende knooppunten waar heel wat foto’s te bekijken zijn. Onderweg helpen gelaste wegwijzers, waarop een kleine affiche is te zien, de deelnemers op het juiste spoor te blijven.

Op een van de knooppunten zijn houten tentvormen te zien, met daarop foto’s. “Deze minicamping is de locatie van de traditionele Camping Zone op Festival Dranouter”, verduidelijkt Sofie Pauwels. “Wist je dat liefst 50 procent van de bezoekers blijft kamperen op het terrein. In totaal telt Festival Dranouter drie campings. Voor elk wat wils.”

Even verder ligt knooppunt Allemaal Dranouter. “Festival Dranouter wil een open plek zijn en blijven waar iedereen zich veilig en welkom voelt. Het is een plaats waar we niemand blootstellen aan kritiek, discriminatie of intimidatie. Iedereen – jong of oud, klein of groot, m/v/x, zonder of met wielen – is altijd welkom bij ons.”

Ook aan de jongste festivalfans werd gedacht. “Die kunnen onderweg naar het bekende logo van Festival Dranouter speuren: het grasmannetje”, zegt Sofie Pauwels. “Elk grasmannetje heeft een letter. Wie alle letters verzameld en ze in de juiste volgorde legt, ontdekt welk instrument je bij ons vaak op het podium ziet terugkeren.”

50 foto’s

In het Muziekcentrum Dranouter en in eetcafé ’t Folk is dan weer werk te zien van fotograaf Michael Depestele. Michael selecteerde voor zijn ‘Wall of Fame’ zijn meest indrukwekkende concertfoto’s, 50 in totaal, van 50 jaar Festival Dranouter. De foto’s zijn trouwens te koop.

De speciale foto-expo annex wandeltocht loopt van 28 juni tot en met 8 september.

The post Originele wandelexpo zet 50 jaar Festival Dranouter in de kijker: “We laten ons fotoarchief op een speciale manier op je los” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

NAVO-landen bevestigen unanieme steun voor Mark Rutte als nieuwe topman

Alle 32 NAVO-landen hebben bevestigd dat ze de ontslagnemende Nederlandse premier Mark Rutte willen als nieuwe hoogste baas van het bondgenootschap. Hun ambassadeurs spraken dinsdag in een informeel samenzijn op het hoofdkwartier in Brussel hun steun uit. Woensdag maken ze de benoeming definitief, zegt de Kroatische ambassadeur die als voorzitter optrad.

Lees meer »

Jumbo-baas al veel eerder verdacht van witwassen. Dit kwam nooit naar buiten. Maar bedrijfstop én familie wisten het wél

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »

Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen

Op zaterdag 28 september komen de 50-jarigen, met geboortejaar 1974, samen voor een feestelijke reünie. Iedereen die Meulebeke ademt, is welkom. Het organisatiecomité stond tien jaar geleden al in voor een legendarisch feest voor de 40-jarigen.
The post Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om co-voorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het co-voorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Philipsen heeft niks gebroken bij val, maar baalt wel: “Niet kunnen sprinten én geen punten voor groen”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

“Succesvolle formule voortzetten”: 58ste Sint-Pieterfestival in Kuurne wordt een feest voor iedereen

Het Koninklijk Feestcomité Sint-Pieter maakt zich op voor een weekend vol feest. Woensdag 26 juni worden de feestelijkheden op gang getrokken met het eerste deel van de 14de Sint-Pieterskoersen voor nieuwelingen U17. Vanaf vrijdag 28 juni worden de feestelijkheden in Kuurne voortgezet en wordt ook op zoek gegaan naar een nieuw Poorterspaar. Wie dat wordt weten we zaterdagavond nadat zowel

Lees meer »

Na drie jaar dan toch uitbaters voor Carrefour Express op Burg in Torhout

Het was de bedoeling om in het voorjaar van 2021 een Carrefour Express op de Burg te openen, maar het liep even anders. De warenhuisketen heeft ruim drie jaar geduldig moeten zoeken naar zelfstandige franchisehouders om de zaak uit te baten. Die zijn nu eindelijk gevonden.
The post Na drie jaar dan toch uitbaters voor Carrefour Express op Burg

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter keert terug naar Tenerife nu drie buren van Marc (71) en Laura (67) zijn opgepakt:“Ze voelde dat het die avond zou mislopen”

Was een gebrek aan geld het motief voor de moord? In het kustdorp Callao Salvaje op Tenerife twijfelen ze er niet aan: de drie verdachten – zij woonden op een boogscheut van elkaar – zaten financieel aan de grond. Het geld dachten ze bij Marc en Laura te vinden. Onze reporter trok opnieuw naar Tenerife en sprak er voor het

Lees meer »