Opvoeder gewond na incident met leerling tijdens proclamatie: “Het gaat om een uit de hand gelopen meningsverschil”

Bij een incident tijdens een proclamatie in Gistel is een opvoeder gewond geraakt aan de nek. De politie en het parket onderzoeken de zaak. “Het gaat om een uit de hand gelopen meningsverschil”, zegt directeur van het Sint-Godelievecollege Nathalie Daems.

 

Meer krantenkoppen in België

Rouwstoet van brandweer trekt door de straten van Roesbrugge voor postoverste die na zijn pensioen overleed aan kanker

Johan Haghedooren (68) was jarenlang postoverste van de brandweerpost Zuid-IJzer in het Poperingse grensdorpje Roesbrugge. Na zijn brandweerpensioen werd kanker vastgesteld bij de ereluitenant. Hij overleed vorige week en kreeg vrijdag een eerbetoon van zijn collega’s in de straten van het dorp.
The post Rouwstoet van brandweer trekt door de straten van Roesbrugge voor postoverste die na zijn pensioen

Lees meer »

Golf, dodelijke oneliners, maar vooral gênante vertoning voor president: dit moet u weten over het debat tussen Joe Biden en Donald Trump

Het debat tussen huidig president Joe Biden en zijn voorganger Donald Trump is donderdagnacht uitgedraaid op een nachtmerrie voor de Democraten. Een warrige Biden kon de Amerikaanse kiezers absoluut niet overtuigen dat hij in staat is om het zwaarste ambt ter wereld nog vier jaar uit te oefenen; een voor zijn doen beheerste Trump moest zijn tegenstander enkel zichzelf in

Lees meer »

Kregen natuurverenigingen onterecht subsidies om gronden aan te kopen? “Als Europa vindt van wel, moeten ze mogelijk miljoenenbedrag terugbetalen”

Kregen 3 natuurverenigingen onterecht subsidies om gronden aan te kopen? Een vzw die de belangen van grondbezitters verdedigt, denkt alvast van wel en diende daarom een klacht in bij de Europese Commissie. Volgens de vzw gebruiken de natuurverenigingen het geld ook om zelf geld te verdienen. De natuurverenigingen reageren dat ze het geld enkel gebruiken om aan natuurbeheer te doen.

Lees meer »

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »

“Alles te danken aan pépé Bjorn”: Kyana Annys hoopt na moeilijke jeugd op succesverhaal in darts

Kyana Annys (19) is een beloftevolle darter. De Meense kreeg de smaak te pakken dankzij haar pleegvader en pépé Bjorn Alliet. “Hij is een godsgeschenk”, zegt Kyana, die al een bewogen jong leven achter de rug heeft.
The post “Alles te danken aan pépé Bjorn”: Kyana Annys hoopt na moeilijke jeugd op succesverhaal in darts appeared first on KW.be.

Lees meer »

Asbestcontrole in Kortrijkse jeugdlokalen positief afgerond: “Geen enkele acute situatie”

De gratis asbestinventarisatie om risicovolle asbestmaterialen op te sporen en aan te pakken in jeugdlokalen is afgerond. Van de 23 gebouwen werden er 11 als niet-asbestveilig beschouwd. “Ondanks dat er geen dringende grote ingrepen nodig blijken, neemt de stad initiatief om kwaliteitsvolle lokalen voor ons jeugdwerk te garanderen”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren.
The post Asbestcontrole

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Langs de Bevrijdingslaan, tussen de Bloedput en de Buffelbrug, is een nieuwe hondenloopweide van ruim 1.800 m² groot gerealiseerd. “Hiermee telt Brugge al negen hondenloopweides”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Gijzelaar’ opgepakt omdat hij eigen ontvoering in scène zou hebben gezet: hij gaf de daders eerst nog rondleiding in zijn huis

Het lijkt wel het scenario van een hollywoodfilm. Een man is opgepakt omdat hij zijn eigen ontvoering in scène zou hebben gezet. Drie gemaskerde mannen vallen op 4 juni het huis binnen van Hassan K. (49) en zijn gezin in Ternat. De overvallers nemen zijn partner Anna N. (49), die werkt als bevoorrader van geldautomaten, mee en dwingen haar een

Lees meer »