Opvallend: geen schorsing (met uitstel) voor Hayen voor z’n uitsluiting tijdens Anderlecht-Club

Goed nieuws voor Club Brugge en Nicky Hayen. Er hangt de Club-trainer niet langer een schorsing met uitstel boven het hoofd na zijn uitsluiting tijdens Anderlecht-Club in de play-offs. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Bodycambeelden tonen hoe Stephen (71) toegeeft dat hij zijn vrouw vermoordde: “Ze smeekte me…”

Stephen Parsons (71) is veroordeeld voor een levenslange gevangenisstraf voor de moord op zijn vrouw Erica in 2023. Na de uitspraak van de rechtbank zijn bodycambeelden van de Britse politie vrijgegeven. Daarin geeft Stephen toe dat hij zijn vrouw verstikte vlak voordat hij zijn eigen leven probeerde te nemen, iets wat hij later ontkent. Volgens hem hadden ze een pact

Lees meer »

“Om Brahim op zijn gezicht te slaan, kwam ik met plezier terug”, maar maakt Niko ook comeback in seizoensfinale ‘Familie’?

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om hen

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door het wassende water.

Lees meer »

Karin Robert (Groen): “Speelterreinen in Brugge moeten avontuurlijker en ecologischer worden”

Tijdens de gemeenteraad pleitte raadslid Karin Robert (Groen) voor meer avontuurlijke en ecologische speelterreinen in Brugge. Ze kreeg maandagavond de steun van raadslid Ilse Coopman (N-VA), die ook ijvert voor inclusieve speelpleinen.
The post Karin Robert (Groen): “Speelterreinen in Brugge moeten avontuurlijker en ecologischer worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag”

De Proeverie, daar worden voortaan de wijnen van het wijndomein Cense de l’Alouette in de Naaikorfstaat in Nieuwkerke geschonken en geproefd. In het najaar opent wijnboer Jan Staelens op zijn domein het belevingsmuseum Mine E Win.
The post Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Letland erkent voor het eerst homokoppels

Koppels van hetzelfde geslacht worden sinds maandag ook wettelijk erkend in Letland. Kort na middernacht, toen de nieuwe wet van kracht ging, werden Maksims Ringo en Janis Locs het eerste Letse homokoppel. “Als Letland het homohuwelijk legaliseert, hopen we gouden ringen uit te wisselen.”

Lees meer »

Afvalbergen in Brusselse Brabantwijk leggen problemen met drugs en geweld bloot: “Het afval stinkt uren in de wind, maar drugs zijn het echte vuil”

In de Brabantwijk stapelt het afval zich al meer dan een week op nadat Net Brussel, het gewestelijke agentschap voor openbare netheid, had beslist om de schoonmaak voor onbepaalde duur op te schorten door herhaaldelijke agressie tegen werknemers. VRT NWS sprak met verschillende bewoners uit de wijk, zij klagen het toenemend drugsgeweld aan. "Tuurlijk moet het afval weg, maar dat

Lees meer »

Generaal opgepakt na poging tot staatsgreep in Bolivia

De militairen die zich woensdag in Bolivia verzameld hadden bij het presidentieel paleis in La Paz en er door president Luis Arce van beschuldigd werden een staatsgreep te willen plegen, zijn weer vertrokken. Dat deden ze nadat president Luis Arce nieuwe militaire leiders had benoemd te midden van wat regionale leiders hebben veroordeeld als een poging tot staatsgreep.

Lees meer »

Omstreden beslissing Amerikaanse Hooggerechtshof zet ontelbaar aantal regels over milieu en gezondheid op de helling

Een controversiële beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof beperkt de macht van federale agentschappen zoals het Milieuagentschap en verschuift die naar het Congres en de rechtbanken. Een ontelbaar aantal Amerikaanse regels over milieu, klimaat, gezondheid en veiligheid wordt zo op de helling gezet. "Een overwinning van de gewone man tegen de bureaucratie", juichen voorstanders de beslissing van het Hof toe.

Lees meer »