Opvallend: geen schorsing (met uitstel) voor Hayen na nalatigheid bondsparket

Goed nieuws voor Club Brugge en Nicky Hayen. Door een vergetelheid van het bondsparket, hangt hem na zijn uitsluiting tijdens Anderlecht-Club in de play-offs niet langer een week schorsing met uitstel boven het hoofd. 

Meer krantenkoppen in België

Moeten inwoners van Vleteren in oktober niet naar het stemhokje? Tot nu toe nog maar één lijst ingediend

In Vleteren is de lijst van het huidige gemeentebestuur, de Lijst Landelijke Volkspartij (LVP), de enige die op dit moment ingediend werd voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. De enige oppositiepartij in de huidige gemeenteraad (Vleteren Actief) krijgt voorlopig niet genoeg kandidaten bijeen. CD&V Vleteren liet al weten dat zij geen lijst indienen. Het zou dus kunnen dat inwoners van Vleteren

Lees meer »

Autosalon vindt dan toch plaats in januari 2025

Na een jaar afwezigheid zal het Brusselse autosalon volgend jaar plaatsvinden in januari, de traditionele ‘salonmaand’. Door een verplaatsing van een ander evenement in Brussels Expo kan de 101e editie van de Brussels Motor Show alsnog van start gaan op 10 januari in plaats van 14 februari. Dat meldt organisator Febiac woensdag in een persbericht.

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

3,5 euro voor een pintje en amper een snack onder de 10 euro: overleven op een festivalweide is niet goedkoop

Wie deze zomer één of meerdere festivals bezoekt, heeft maar beter een spaarpotje aangelegd het afgelopen jaar. Naast de steeds duurder wordende tickets wordt ook eten en drinken op de festivalweide stilaan een luxueuze uitgave die niet voor iedereen even evident is. Van gemiddeld 3,5 euro voor een (hopelijk frisse) cola tot 13 euro voor een potje pasta. Cateraar Guy

Lees meer »

Kerkfabriek van Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge stelt eindelijk architect aan om vochtproblemen in historische graven op te lossen

De kerkfabriek van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge heeft eindelijk een architect aangesteld om de vochtproblemen in de historische graven definitief op te lossen. Dat bleek tijdens de Brugse gemeenteraad maandagavond.
The post Kerkfabriek van Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge stelt eindelijk architect aan om vochtproblemen in historische graven op te lossen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou deze week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »