Oostendse ‘draaideurcrimineel’ krijgt alweer drie jaar cel voor resem winkeldiefstallen: “Hij wil zijn verslaving aanpakken”

Ondanks 21 eerdere veroordelingen pleegde Oostendenaar Kim J. (38) opnieuw twaalf diefstallen. Dat levert hem drie jaar effectieve celstraf op.

Kort na zijn vervroegde vrijlating uit de gevangenis ging J. op 16 april vorig jaar opnieuw op dievenpad. Hij werd op heterdaad betrapt en werd meteen terug naar de cel gestuurd. Op 5 oktober was zijn straf ten einde, maar nog geen twee maanden later werd hij betrapt terwijl hij een fiets probeerde te stelen.

Heroïneverslaving

Tussen januari en zijn arrestatie op 25 maart pleegde Kim J. nóg tien winkeldiefstallen. Daarbij had hij het vooral gemunt op etenswaren, alcohol en parfum. “De beklaagde kampt met een zware heroïneverslaving en is een echte draaideurcrimineel”, stelde de procureur. “Hij liep in het verleden al 21 veroordelingen op, maar kan het stelen niet laten.”

Advocate Mieke Byttebier vroeg de rechtbank tevergeefs om haar cliënt enkel probatiemaatregelen op te leggen. “Hij zit al sinds 25 maart in voorhechtenis”, pleitte ze. “Toen hij de vorige keer vrijkwam, had hij niets. Hij leefde op straat en herviel in zijn alcoholgebruik. Hij wil opgenomen worden in de psychiatrie zodat hij zijn verslaving kan aanpakken.” (AFr)

The post Oostendse ‘draaideurcrimineel’ krijgt alweer drie jaar cel voor resem winkeldiefstallen: “Hij wil zijn verslaving aanpakken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Southgate en Engelse spelersvrouwen bekogeld met bier en andere projectielen: grimmige sfeer bij Engeland

Moesten de Rode Duivels het na de alles behalve zaligmakende draw tegen Oekraïne doen met boegeroep, dan was de reactie van de Engelse fans na de trieste bedoening tegen Slovenië (0-0) nog wat anders. Niet alleen bondscoach Gareth Southgate kreeg bierbekers naar zich gegooid toen hij de fans ging bedanken, ook de Engelse spelersvrouwen zagen hoe “vanuit alle hoeken” bekers

Lees meer »

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’: dit vindt hij van de verjongingskuur van Radio2

Een feestelijke aflevering opgenomen in zijn ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden zelf uit pure onvrede, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe komt het dat de EK-shirts van de Rode Duivels telkens zo doorweekt zijn? Adidas relativeert, experte heeft bedenkingen

Intussen ging het half Europa rond: de bordeauxrode shirts van de Rode Duivels op het EK tegen Slovakije en Roemenië oogden wel héél kletsnat. Of er iets mis is met de zweetafvoer van de shirts? Shirtsponsor Adidas relativeert: “We luisteren continu naar feedback, maar de spelers voelen er zich goed in.” Al heeft een experte in textieltechnologie bedenkingen.

Lees meer »