Nieuwste, aangepast coronavaccin van Pfizer/BioNTech krijgt groen licht van EMA

Het nieuwste coronavaccin van de farmaceutische bedrijven Pfizer en BioNTech heeft donderdag een positief advies gekregen van de Europese Geneesmiddelenautoriteit (EMA). Dat melden beide bedrijven in een persbericht. Het gaat om een vaccin dat werd aangepast aan de omikronvariant JN.1.

 

Meer krantenkoppen in België

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

Minister Vandenbroucke verlengt beperkingen voor Ozempic

Artsen en apothekers moeten minstens tot februari volgend jaar het geneesmiddel Ozempic voorbehouden voor patiënten met diabetes type 2 of een te hoog BMI. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) beslist, nu is gebleken dat de beperkte beschikbaarheid van het medicijn nog zeker tot dan zal aanhouden.

Lees meer »

“West-Vlaanderen heeft zóveel troeven in huis”: Luc Abbeloos is nieuwe directeur van Westtoer

Het provinciebedrijf Westtoer heeft een nieuwe algemeen directeur. Luc Abbeloos (58) volgt er Stefaan Gheysen op. De Tieltenaar is al sinds 2011 bij Westtoer aan de slag als marketingdirecteur. “Ons doel? Toeristen op een duurzame manier naar West-Vlaanderen brengen en hen op onze provincie verliefd doen worden.”
The post “West-Vlaanderen heeft zóveel troeven in huis”: Luc Abbeloos is nieuwe

Lees meer »

KIJK. Nieuwe beelden tonen moment waarop clustermunitie inslaat op vol strand in Sebastopol

Er zijn nieuwe beelden opgedoken die tonen hoe clustermunitie inslaat op een strand vol toeristen in Sebastopol, een populaire badplaats op de door Rusland bezette Krim. De feiten vonden zondag plaats en eisten volgens de Russische autoriteiten het leven aan zeker vijf mensen. Volgens Moskou ging het om een aanval van Oekraïne met Amerikaanse ATACMS, ballistische raketten met daarin honderden

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Ik was volledig in fout”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De vrouw viel daarbij met haar 5-jarige kleinzoon in het water. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de

Lees meer »

Personeel Beaulieu Komen kiest niet voor staking

Bij textielbedrijf Beaulieu in het Henegouwse Komen heeft het personeel beslist om het werk niet neer te leggen. De onderhandelingen over de plannen van het bedrijf om bijna 140 jobs te schrappen, gaan eind augustus pas voort.
The post Personeel Beaulieu Komen kiest niet voor staking appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tafeltennisser Florian Van Acker mag officieel naar zijn derde opeenvolgende Paralympische Spelen

De selecties in tafeltennis en boogschieten voor de Paralympische Spelen in Parijs werden donderdag door het Belgian Paralympic Committee bekendgemaakt. “Onze toppers Laurens Devos (Malle), Florian Van Acker (Langemark) en Ben Despineux (Eupen) zijn erbij”, laat G-sport Vlaanderen weten.
The post Tafeltennisser Florian Van Acker mag officieel naar zijn derde opeenvolgende Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »