Nieuwe wandelpaden in de duinen, recreatief buurtpark en meer parking: Wenduine weer een stukje attractiever

Na anderhalf jaar werken is het gebied tussen de Koninklijke Baan, de Leopold II-laan en de Rotonde helemaal heringericht. Het duingebied werd opgewaardeerd, de parking heraangelegd en ook het buurtparkje kreeg een grondige opknapbeurt. Alle werken zijn nu afgerond.

Multifunctionele inrichting

Het 50.960 m² groot duingebied, eigendom van het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK), ging vorige zomer al terug open. Het werd multifunctioneel heringericht. “De wandelpaden in de duinen zijn vernieuwd en heraangelegd in kleiklinkers en halfverharding. Zo zijn ze meteen ook beter toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens”, zegt Nathalie Balcaen, administrateur-generaal van MDK.

Er is ook heel wat onthard, en invasieve uitheemse beplanting zoals rimpelroos verwijderd. Op het nieuw verzonken uitkijkpunt in cortenstaal kunnen wandelaars nu genieten van het zicht op de zee en de duinbossen. Daarnaast werd het betonplatform rond de Spioenkop opnieuw genivelleerd en gerestaureerd, de uitkijktoren zelf kreeg een nieuwe verflaag. “Ook de parking aan Park Lange is volledig vernieuwd. De parkeerplaatsen en het fietspad werden aangelegd in een milieuvriendelijke waterdoorlatende halfverharding. Het overtollig hemelwater van de parking wordt via de groenzones tussen de parkeervlakken geïnfiltreerd”, vertelt schepen voor Leefmilieu Hilde Dhont. “Deze vernieuwing vormt een essentieel onderdeel van onze inspanningen om de mobiliteit en toegankelijkheid te verbeteren. Er zijn nu twintig parkeerplaatsen meer dan vroeger en er staan drie elektrische laadpalen waar zes voertuigen tegelijk kunnen laden. En ook het fietspad, dat over de parking loopt en de Leopold II-laan met de Koninklijke Baan verbindt, is opnieuw aangelegd om de veiligheid van de fietsers te garanderen”, vult schepen voor Mobiliteit en Openbare Werken Marleen De Soete verder aan.

Dierenparkje wordt buurpark

Ook het voormalige dierenparkje aan de overkant van de vernieuwde parking kreeg een grondige opknapbeurt. Dit werd omgevormd tot een echt buurtpark, met recreatieve mogelijkheden voor jong en oud. Er is een nieuwe petanquebaan, er staan nieuwe bankjes en speeltoestellen en een grote volière met vogels als eyecatcher.

Tot slot kreeg ook het imposante beeld ‘Benjamin’, dat door de gemeente werd aangekocht bij de vorige editie van Beaufort, zijn definitieve stek in het park. De totale kostprijs van de herinrichtingswerken was 1.800.000 euro (exclusief btw), waarvan de gemeente 314.000 euro zelf bijdroeg.

The post Nieuwe wandelpaden in de duinen, recreatief buurtpark en meer parking: Wenduine weer een stukje attractiever is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld: “Het wordt veel meer dan een bib”

Het voorlopige, eerste ontwerp voor de nieuwe bibliotheek en het dagverzorgingscentrum werd bekendgemaakt. Voor de bibliotheek werd rekening gehouden met de input van het huidige personeel en de leden van de bibraad. De uitbreiding van het wzc omvat 20 woonzorgkamers, de nieuwbouw van een centrum voor dagverzorging en zeven assistentieflats.
The post Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld:

Lees meer »

Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig jaar af: “Met iemand als Alexander Dean zie ik het niet meer goed komen”

Na ruim veertig jaar in opdracht van het gerecht in het hoofd te hebben gekeken van moordenaars, brandstichters, verkrachters, agressievelingen en andere criminelen, gaat psychiater en criminoloog Paul Lodewyck (75) met pensioen. “Welke les ik trek uit veertig jaar forensische psychiatrie? Dat de mens potverdorie een ingewikkelde maar fascinerende constructie blijft.”
The post Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Amerikaanse en Russische Defensieministers horen elkaar voor eerst in meer dan een jaar

Na Russische dreigementen tegen Washington na de Oekraïense raketaanval op de havenstad Sebastopol, op de door Rusland bezette Krim, hebben de Amerikaanse en Russische ministers van Defensie voor het eerst sinds maart vorig jaar met elkaar gesproken. Rusland wees in dat gesprek op het groeiende risico van een escalatie van de situatie in Oekraïne, in verband met de Amerikaanse wapenleveringen

Lees meer »

Heeft Dimi Van Pamel zijn laatste koers gereden?

De kans is klein dat Dimi Van Pamel (19) nog een rugnummer opspeldt. De Tieltenaar, die rijdt voor Wielerteam Decock-Van Eyck-Van Mossel Devos-Capoen, deed dat vorige zaterdag in Zerkegem, maar kwam ten val. Door de opeenvolging van tegenslagen is het negentig procent zeker dat hij stopt met koersen.
The post Heeft Dimi Van Pamel zijn laatste koers gereden? appeared

Lees meer »

Sciensano waarschuwt voor toegenomen activiteit van teken

Er is een hoog risico op de aanwezigheid van teken in de natuur. Daarvoor waarschuwt het gezondheidsinstituut Sciensano. De Sciensano-meter, die weergeeft hoe groot het risico is op teken, staat voor het eerst dit jaar in het rood. Dat duidt op een hoog risico en een piekperiode van het tekenseizoen.

Lees meer »

KIJK. Nederlandse urbexer vindt spookstad in droogste woestijn op aarde, waar de röntgentoestellen nog in het ziekenhuis staan

Urban Explorer Bob Thissen neemt ons mee naar enkele verlaten dorpen in de Atacama-woestijn in Chili. Dat is de droogste plek op aarde. In de 19e en 20e eeuw waren er veel dorpen in de woestijn, voornamelijk bevolkt door mensen die in nabijgelegen mijnen werkten. De meeste van die dorpen zijn spooksteden geworden. Al zijn sommige dorpen niet écht verlaten,

Lees meer »

Autosalon vindt dan toch plaats in januari 2025

Na een jaar afwezigheid zal het Brusselse autosalon volgend jaar plaatsvinden in januari, de traditionele ‘salonmaand’. Door een verplaatsing van een ander evenement in Brussels Expo kan de 101e editie van de Brussels Motor Show alsnog van start gaan op 10 januari in plaats van 14 februari. Dat meldt organisator Febiac woensdag in een persbericht.

Lees meer »

Basisschool ’t Klavertje in Wenduine sluit schooljaar muzikaal af

In basisschool ’t Klavertje in Wenduine werd vrijdag al zingend de zomervakantie ingezet. De leerlingen van de derde graad componeerden een schoollied dat aan alle kinderen werd aangeleerd, en dat lied ging vrijdag in première onder het goedkeurend oog van vele ouders.
The post Basisschool ’t Klavertje in Wenduine sluit schooljaar muzikaal af appeared first on KW.be.

Lees meer »