Monte Marcella het geheime wapen voor onze Belgische olympische atleten (en straks kun jij het resort ook afhuren)

Sint-Eloois-Winkel (Ledegem) wordt in juli het sportmekka voor Olympische atleten. De gemeente heeft zich eerder dit jaar ontpopt als de nieuwe topbestemming voor sporters die zich voorbereiden door middel van hoogteprikkels. In samenwerking met het BOIC, zal Monte Marcella een exclusief trainingskamp zijn voor Belgische Olympische atleten die zich klaarstomen voor de Spelen van Parijs 2024. En straks kun je ook bij wijze van teambuilding ook zelf ervaren hoe een topsporter leeft.

Geen verre berggebieden meer: Monte Marcella brengt hoogtetraining naar het hart van West-Vlaanderen. Sporters op zoek naar die cruciale procentjes extra hoeven niet langer af te reizen naar afgelegen berggebieden. Monte Marcella biedt een perfecte locatie voor zowel topsporters als sportliefhebbers die zich willen meten met de profs dankzij state-of-the-art hoogtekamers. Hier leven ze als echte professionals en genieten ze van de voordelen van hoogteprikkels. Deze prikkels hebben niet alleen fysieke voordelen, maar zorgen ook voor een frisse en goed functionerende geest. “We hebben de hoogtetechniek geïntegreerd in verschillende gemeenschappelijke ruimtes zoals de eetruimte, gym, bioscoop, ontspanningsruimte,… zodat bezoekers niet eenzaam op hun kamer hoeven te zitten. Ze kunnen genieten van de hoogteprikkels terwijl ze socializen met vrienden, teamgenoten en zelfs familie”, aldus Chris Mullie, oprichter en host van Monte Marcella.

Chris Mullie is de oprichter van Monte Marcella.

Binnenkort introduceert Monte Marcella zelfs een teambuildingformule voor bedrijven, waarbij teams een week lang kunnen ervaren hoe het is om als een professionele sporter te leven en te trainen. Maar hier volgt later meer info over…

Frederik Van Lierde in de cardiogym: “Had dat maar in mijn tijd bestaan.”

Monte Marcella wordt deze zomer het geheime wapen van Team Belgium! In juli zal het een exclusief trainingskamp zijn voor een elitegroep van Belgische atleten die zich voorbereiden op de Olympische Spelen in Parijs. De namen van deze topatleten worden nog even geheim gehouden, maar de impact van deze wereldklasse faciliteiten spreekt voor zich. Frederik Van Lierde, ambassadeur en meervoudig kampioen, kan het niet genoeg benadrukken: “Ik wou dat er in mijn tijd zulke faciliteiten beschikbaar waren. De vruchten die je ervan plukt, kunnen het verschil maken tussen het kleur van de medaille op de Spelen!”

Olav Spahl, topsportdirecteur van het BOIC, geniet even mee in de cinema van Monte Marcella.

Ledegem is niet alleen een ideale uitvalsbasis vanwege de nabijheid van Parijs, maar ook vanwege het belang dat hier wordt gehecht aan mentaal welzijn. “Monte Marcella is een fantastisch idee! Hoogteprikkels zonder te hoeven reizen naar verre oorden, in het midden van het wielerwalhalla, is een grote meerwaarde voor alle atleten,” aldus Olav Spahl, topsportdirecteur van het BOIC. “De faciliteiten in Monte Marcella zijn impressionant, een zeer sfeervolle setting, een grote meerwaarde voor alle high-performance teams, hier staat mentaal en fysiek welzijn centraal!”

Droom jij ervan om de Monte Marcella Experience zelf te beleven? Vanaf augustus krijg je de kans om met groepen het volledige resort af te huren en te trainen, eten en leven als een professional. De exacte details en formules blijven nog even geheim, maar binnenkort worden ze onthuld.

The post Monte Marcella het geheime wapen voor onze Belgische olympische atleten (en straks kun jij het resort ook afhuren) is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bekijk: Yves Ngabu luid toegezongen door de fans voor zijn wereldtitelkamp van vanavond in Kinshasa (Congo)

In het Hilton Hotel in Kinshasa kampt Yves Ngabu zaterdagavond 29 juni tegen Kevin Martinez. De Roeselarenaar is houder van de IBO-gordel, de ongeslagen Mexicaan Kevin Martinez is zijn uitdager. Maar Ngabu laat er weinig twijfel over bestaan wie de favoriet is. “Ik ben nog nooit zo sterk geweest.” Een bokser moet zelfvertrouwen uitstralen en dat doet de 35-jarige Ngabu

Lees meer »

Aantal gevallen van stalking blijft jaar na jaar stijgen

Het aantal criminele feiten is in 2023 nagenoeg stabiel gebleven in vergelijking met het jaar voordien. Wel zijn er enkele opmerkelijke verschuivingen. Zo nam het aantal woninginbraken en gevallen van internetfraude af. Daartegenover staat dat er meer feiten waren van zakkenrollerij en grijpdiefstallen. Ook het aantal gevallen van stalking bleef toenemen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de federale politie.

Lees meer »

Staatssecretaris de Moor (CD&V) wil asielzoekers onderbrengen in hotels: “Geen extra plaatsen, maar overname contracten”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) wil dat de federale overheid asielzoekers gaat onderbrengen in hotels. Dat blijkt uit nota die Het Laatste Nieuws kon inkijken. Nu brengt het Brussels gewest al 650 mensen onder in hotelkamers, maar de contracten met die hotels lopen af. De Moor stelt voor dat de federale overheid ze overneemt.

Lees meer »

Ouders van verdronken Harmony (7) spreken voor het eerst: “Mijn zoon was bang van water. Waarom werd er niet op hem gelet?”

Met veel vraagtekens blijven ze achter. De ouders van Harmony Francis (7) uit Borgerhout weten nog steeds niet wat hun zoontje afgelopen donderdag precies is overkomen in het recreatiedomein De Mosten. Harmony, die niet kon zwemmen, verdronk die dag tijdens een schooluitstap in het meer. “Bij de telling moesten alle leerlingen op hun handdoek op het strand gaan zitten. Die

Lees meer »

De wetenschap kon haar niet helpen, dus deed ze het maar zelf: Amerikaanse ontwikkelt behandeling tegen haar dodelijke ziekte

De ontwikkeling van een nieuw geneesmiddel duurt vaak tientallen jaren, maar die tijd heeft Sonia Vallabh niet. Zij is drager van een gen dat een dodelijke prionenziekte veroorzaakt. Daarom werd ze zelf wetenschapper en ontwikkelde ze samen met haar man een innovatieve en veelbelovende aanpak om het gen uit te schakelen. En dat in amper 2 jaar tijd. De resultaten

Lees meer »

Stroompanne bij Cambio opgelost: autodelen in Vlaanderen wordt hervat

Autodeel-bedrijf Cambio lag zondag urenlang plat. Hierdoor was het nergens in Vlaanderen nog mogelijk om deelauto’s te gebruiken. Rond 14.30 uur werd het probleem verholpen en kon het autodelen weer hervatten. “Door het slechte weer in Duitsland was er een grote stroompanne”, klinkt het bij Geert Gisquière, directeur van Cambio.

Lees meer »

Protesten in Kenia draaien uit op chaos, geweld en plunderingen

Na eerdere vreedzame protesten tegen fiscale plannen van de regering is de situatie dinsdag in Kenia ontspoord. Volgens diverse ngo’s vielen minstens vijf doden – andere bronnen maken gewag van acht doden – en een dertigtal anderen raakten gewond nadat de politie manifestanten onder vuur nam. Er zou zowel met rubberen kogels als met scherp zijn geschoten. De voorbije 24

Lees meer »

Kan de regeringsvorming goed zijn voor het vertrouwen in de politiek?

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: de regeringsvorming. “Het belooft boeiend te worden, zowel op regionaal als federaal vlak. Dat is goed nieuws voor het vertrouwen in de politiek. Het lijkt niet langer alsof regeringen

Lees meer »

Burgemeester vraagt boeren om bommen niet in bermen te leggen: “Bij het maaien is er risico op ontploffing”

Het West-Vlaamse Langemark-Poelkapelle ligt aan het front van de Eerste Wereldoorlog, waardoor nog dagelijks bommen en andere oorlogsprojectielen naar boven komen. “Maar leg ze niet in de bermen”, roept de burgemeester op.
The post Burgemeester vraagt boeren om bommen niet in bermen te leggen: “Bij het maaien is er risico op ontploffing” appeared first on KW.be.

Lees meer »