Man loopt brandwonde op bij bluspoging van uitslaande brand in veranda

In de Aartrijkestraat in Torhout brak donderdag even voor 12 uur een uitslaande brand uit in een veranda, aanpalend aan een woonhuis. Een man probeerde het vuur zelf nog te blussen, maar liep daarbij een brandwonde en een rookvergiftiging op. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer bluste daarna het vuur.

De brand ontstond rond 11.50 uur achteraan een woning in de Aartrijkestraat, even voorbij de Oude Gentweg. Wat er precies gebeurde is onduidelijk. In ieder geval zagen verschillende passanten plots een zware rookpluim opstijgen van achter een woning. Ze vertrouwden het zaakje niet en gingen kijken. Daar zagen ze dat het om een uitslaande brand ging en hoe een man zelf tevergeefs probeerde alles te blussen. De hulpdiensten werden verwittigd. Naast de brandweer en politie kwamen ook de MUG en een ambulance ter plaatse om de man te verzorgen. Bij het aanrijden van de hulpdiensten was een stevige rookpluim van ver te zien.

Brandwonde

“De man liep een brandwonde en een rookvergiftiging op en werd meegenomen naar het ziekenhuis”, vertelt brandweermajoor Filip Vlaeminck. “De brandweer van Torhout was snel ter plaatse, want hun kazerne ligt verderop in dezelfde straat. Het bleek te gaan om een veranda die in lichterlaaie stond en een verbinding vormt tussen het huis en een achterbouw. De veranda brandde volledig uit en ook de achterbouw liep schade op, maar het huis kon gevrijwaard worden. Het dak van de veranda bestaat uit kunststof golfplaten, maar die zijn versterkt met asbesthoudend materiaal. Daarom moesten we de nodige adembescherming voorzien en het gebouw niet betreden.”

Voor de omgeving is evenwel geen asbestgevaar. De oorzaak van de brand is onduidelijk. Door de interventie was de Aartrijkestraat volledig versperd. (JH)

The post Man loopt brandwonde op bij bluspoging van uitslaande brand in veranda is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tot eind deze week stralende zon, maar hou die paraplu nog even blij

Eindelijk zomer, dat hebben we de afgelopen dagen allemaal wel eens gedacht. Eindelijk steeg het kwik flink boven de 20 graden en bleef de regen even weg. Volgens weerman Nicolas Roose kunnen we nog tot eind deze week genieten van dit zomerse weer, vanaf volgende week is de kans weer groot dat er af en toe een regendruppel of drie

Lees meer »

Griekse kapitein blijft aangehouden na afsteken vuurwerk op jacht

De kapitein en de eerste officier die vuurwerk afstaken op een jacht in Griekenland, zijn opgesloten in de gevangenis in afwachting van hun proces. Ze worden beschuldigd van brandstichting op het eiland Hydra. Volgens juridische bronnen ontkennen de twee mannen en de volledige bemanning alle betrokkenheid.

Lees meer »

Liveblog formatie – Waalse regering “idealiter gevormd voor 16 juli”, wanneer Di Rupo naar Europa vertrekt

In Vlaanderen, Wallonië en Brussel zijn de onderhandelingen voor een nieuwe regering aan de gang. In Wallonië hoopt Les Engagés te landen voor 16 juli zodat geen interim-minister-president moet worden aangesteld. Ontslagnemend Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) legt dan de eed af in het Europees Parlement. Volg de formatie en het politieke nieuws op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

Vervuiling doet verbeterde hittetolerantie bij cruciale watervlooien teniet

Metaalverontreiniging kan de hittetolerantie van watervlooien, die verbeterd is doordat de insecten zich aanpassen aan de opwarming van de aarde, opnieuw tenietdoen. Dat blijkt uit een studie van de KU Leuven, die is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Science of the Total Environment. De inzichten zijn belangrijk om de interactie tussen klimaatopwarming en vervuiling te analyseren.

Lees meer »

LIVEBLOG RODE DUIVELS. Lukebakio: “Lastig die schorsing, maar ik zou het zo opnieuw doen” – Doku: “Links of rechts? De coach beslist”

In hun laatste en beslissende groepswedstrijd nemen de Rode Duivels het op tegen Oekraïne. De Belgen hebben minstens één punt nodig om zich te plaatsen voor de achtste finale. Vandaag trainden de Duivels in de voormiddag, Axel Witsel – nog steeds last aan de lies – bleef binnen op de hometrainer. Nu volgen er persmomenten met Jérémy Doku en Dodi

Lees meer »

School in Blankenberge verbiedt gsm voor leerlingen van de eerste graad

De leerlingen van het 1e en 2e middelbaar van het Sint-Jozef Sint Pieter in Blankenberge mogen vanaf volgend schooljaar geen gsm meer gebruiken op school. Opvallend, de leerlingen van de 2e en 3e graad mogen hun gsm wél nog gebruiken op school. De school neemt die beslissing omdat gsm-gebruik de sociale ontwikkeling van kinderen tussen 12 en 14 jaar te

Lees meer »

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »

Chaos op luchthaven van Manchester na elektriciteitspanne

Het vliegverkeer op de luchthaven van Manchester, op het vlak van aantal passagiers de derde van Groot-Brittannië, verloopt zondag sterk verstoord na een elektriciteitspanne. Het euvel is intussen verholpen, maar van terminal 1 en 2 vertrekken er geen vluchten, zo heeft de luchthaven laten weten.

Lees meer »