Man krijgt voorwaardelijke celstraf nadat hij met met fileermes naar OCMW trekt om extra leefgeld te eisen

Omdat hij vond dat hij te weinig leefgeld kreeg, trok Mario D. (27) met een fileermes naar het OCMW-kantoor in Kortemark. Hij bedreigde ook de medewerkers. Dat levert hem een jaar voorwaardelijke celstraf op.

Op 22 mei snelde de politie naar het OCMW-kantoor in Kortemark. Mario D. was er aanwezig met zijn vriendin en eiste extra geld. Omdat hij dit niet kreeg, waren de stoppen doorgeslagen. De man wou niet vertrekken en toen de politie hem fouilleerde bleek hij in het bezit van een fileermes. In berichten aan zijn vriendin had hij er eerder al mee gedreigd een vrouwelijk personeelslid neer te steken met een mes. “Ik maak haar kapot”, klonk het.

Onderzoek wees uit dat D. de OCMW-medewerkers eerder al telefonisch had belaagd en bedreigd. “Hij stuurde ook een e-mail waarin hij zei dat hij zou terugkeren met een mes, indien het geld niet in orde zou komen”, stelde procureur Mike Vanneste. “Bij meerdere afspraken kwam de beklaagde agressief uit de hoek als hij zijn zin niet kreeg.”

Opeenstapeling van frustraties

D. was niet aan zijn proefstuk toe en kreeg in april pas twaalf maanden voorwaardelijk voor geweld tegen een verpleegkundige van AZ Delta in Torhout. De procureur vroeg daarom een jaar effectief.

Volgens de verdediging zit de vriendin van D. in een collectieve schuldenregeling waardoor ze moeite hebben om rond te komen. “In het verleden kreeg hij soms voorschotten voor dringende zaken, maar dat lukte de laatste tijd niet meer. Hierdoor stapelden de frustraties zich op. Maar hij was nooit van plan om dat mes te gebruiken”, aldus meester Xavier Van Belleghem. (AFr)

The post Man krijgt voorwaardelijke celstraf nadat hij met met fileermes naar OCMW trekt om extra leefgeld te eisen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG RODE DUIVELS. Meunier neemt deel aan laatste training voor afreis naar Stuttgart, Witsel blijft opnieuw binnen

In hun laatste en beslissende groepswedstrijd nemen de Rode Duivels het op tegen Oekraïne. De Belgen hebben minstens één punt nodig om zich te plaatsen voor de achtste finale. Op de dag voor de partij staat bondscoach Domenico Tedesco samen met Amadou Onana de pers te woord. Maar eerst trainen de Belgen voor hun vertrek naar Stuttgart nog in Ludwigsburg.

Lees meer »

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw in bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »

Rode Duivels genadeloos uitgefloten: Vertonghen met vragende armen naar fans, boze De Bruyne stuurt ploegmaats naar binnen

Na hun flauwe pot, waar die 0-0 tegen Oekraïne vasthouden duidelijk het belangrijkste was, werden de Rode Duivels opvallend hard uitgefloten door de Belgische fans. Vertonghen ging op een gegeven moment met vragende armen richting de supporters. Een boze De Bruyne stuurde zijn teammaats naar binnen. De fans werden dus niet gegroet, ongeziene taferelen zijn het.

Lees meer »