Maakt zeelucht ons écht gezonder? UGent zoekt maar liefst 190 proefpersonen

Leven aan zee is echt gezonder, stelde de UGent in een onderzoek dit voorjaar. In een labo bouwden de wetenschappers toen ons immuunsysteem na. Nu willen ze de gezondheidseffecten bij ‘echte mensen’ in kaart brengen. Liefst 190 proefpersonen worden gezocht. Wat je moet doen? Vier keer in je neus laten ‘peuteren’ bijvoorbeeld. 

Meer krantenkoppen in België

Wie wordt Wieltjesambassadeur 2024 in Menen: Emma, Aili of Laetitia?

Nayla Breyne was vorig jaar de allereerste Wieltjesambassadeur. De stad Menen gaat nu op zoek naar haar opvolger. Met Emma Foulon, Laetitia Laevens en Aili Deweerd dingen deze keer drie dames naar de genderneutrale eretitel van de stad.
The post Wie wordt Wieltjesambassadeur 2024 in Menen: Emma, Aili of Laetitia? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bakkerij Laurens in Varsenare zwaait Leentje uit na 42 jaar dienst: “Ze werkte hier al toen wij nog niet geboren waren”

Groot feest zondag bij bakkerij Laurens in Varsenare. Na maar liefst 42 jaar achter de toonbank werd Leen ‘Leentje’ Willems er feestelijk uitgezwaaid met wat bijna een dorpsfeest mag genoemd worden. “Leentje werkte hier voor drie opeenvolgende uitbaters. Ze zorgde ook mee voor onze kindjes en we noemden haar vaak onze ‘plusmama’”, zegt bakkersvrouw Melissa Vande Ryse van bakkerij Laurens,

Lees meer »

Paradise City klokt af op 43.000 bezoekers

De negende editie van het elektrofestival Paradise City heeft 43.000 bezoekers aangetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Op zaterdag waren er een aantal stevige regenbuien, maar die zaten de positieve energie waar het festival voor bekendstaat, niet in de weg.

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Izegem breidt blauwe zone in centrum uit, oppositie hekelt krappe timing: “We hebben hier toch wel wat vragen bij”

De stad Izegem breidt vanaf 1 juli de blauwe zone in het centrum uit. Bedoeling is om de parkeerdruk in enkele straten rond het zwembad, Kerkplein en ziekenhuis aan te pakken en voor meer rotatie te zorgen. Enkele oppositiepartijen hekelen echter de vlugge invoering en het feit dat inwoners voor hun eerste kaart moeten betalen. Schepen Caroline Maertens (N-VA) nuanceert.<br

Lees meer »

Vader van Ternats gezin dat urenlang gegijzeld werd, nu zelf in de cel: zou feiten zelf georganiseerd hebben

De vader van het gezin uit Ternat dat urenlang gegijzeld werd bij een tigerkindnapping, is nu zelf onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij die tigerkidnapping zelf georganiseerd zou hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd in gerechtelijke kringen. Volgens de advocaat van de vader ontkent de man elke betrokkenheid. Het parket Halle-Vilvoorde geeft voorlopig geen commentaar over

Lees meer »

Zeven jaar cel voor moordpoging op liefdesrivaal

Het hof van beroep in Gent heeft Kevin H. (42) opnieuw veroordeeld tot zeven jaar cel. Hij probeerde op 18 februari 2022 zijn liefdesrivaal te vermoorden. Het hof besliste wel dat Kevin H. niet onmiddellijk naar de gevangenis moet.
The post Zeven jaar cel voor moordpoging op liefdesrivaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit is heel erg wreed”: Luka Modric (38) blijft na emotionele rollercoaster in tranen achter, zien we hem nog terug in shirt van Kroatië?

Hebben we Luka Modric (38) voor het laatst in actie gezien op een groot toernooi? In één minuut ging de Kroatische kapitein tegen Italië van de hel naar de hemel. De middenvelder miste eerst een strafschop, kort nadien verschalkte hij Donnarumma tóch. Maar Modric belandde opnieuw in de hel. In minuut 98 kwam de Italianen langszij, de Kroaten zijn nu

Lees meer »