Landbouwer blust zelf verreiker in Alveringem maar loopt daarbij rookintoxicatie op

In een loods op een boerderij in de Dolfijnstraat in Sint-Rijkers (Alveringem) ontstond donderdagmiddag brand aan een verreiker. Die kon de landbouwer zelf blussen, maar daarbij liep hij een rookintoxicatie op.

De brand ontstond donderdagmiddag rond 14.30 uur in een loods in de Dolfijnstraat. De landbouwer belde zelf de hulpdiensten, waarna een ziekenwagen en brandweerposten Lo-Reninge en Veurne ter plaatse snelden voor een industriebrand. “Ter plaatse bleek dat de landbouwer de machine zelf al had kunnen blussen”, zegt Kristof Louagie van Brandweer Westhoek. “Daarbij ademde hij wat teveel rook in en daarom werd hij naar het ziekenhuis gebracht. De machine werd buitengezet en door onze ploegen nageblust.” In de loods zelf zaten geen dieren en daar bleef de schade beperkt. (JH)

The post Landbouwer blust zelf verreiker in Alveringem maar loopt daarbij rookintoxicatie op is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Amerikaanse en Russische Defensieministers horen elkaar voor eerst in meer dan een jaar

Na Russische dreigementen tegen Washington na de Oekraïense raketaanval op de havenstad Sebastopol, op de door Rusland bezette Krim, hebben de Amerikaanse en Russische ministers van Defensie voor het eerst sinds maart vorig jaar met elkaar gesproken. Rusland wees in dat gesprek op het groeiende risico van een escalatie van de situatie in Oekraïne, in verband met de Amerikaanse wapenleveringen

Lees meer »

Spiegeltent op Hulstplein is helemaal klaar voor Tieltse Europafeesten

De 65ste Tieltse Europafeesten naderen met rasse schreden en sinds afgelopen vrijdag prijkt op het Hulstplein de nieuwste blikvanger van de Feesten. Het gaat om een enorme spiegeltent met ruimte voor vierhonderd toeschouwers. We gingen al eens een kijkje nemen.
The post Spiegeltent op Hulstplein is helemaal klaar voor Tieltse Europafeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Coninckplein stukje groener, aanplanting Moermanpark is voor dit najaar

De voorbije weken werden er vergroeningswerken uitgevoerd op het De Coninckplein. Zo’n 1.600 vierkante meter tegels werden gewipt en maakten plaats voor groen. “We moesten ingrijpen, want de wortels van de bomen duwden de tegels omhoog”, aldus schepen van Groen Michèle Hostekint (Vooruit).
The post De Coninckplein stukje groener, aanplanting Moermanpark is voor dit najaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Degradatie Eendracht Aalst doet ook 3 andere clubs naar lagere reeks zakken: “Onbegrijpelijk hiervoor afgestraft te worden”

Het is nu definitief: Eendracht Aalst degradeert naar 1e provinciale. De club werd kampioen in 2e nationale en zou dus naar 1e promoveren, maar kreeg geen licentie voor de nationale reeksen door allerlei problemen binnen de club. De club ging niet in beroep, dus dat betekent dat Aalst nu naar 1e provinciale gaat. Maar dat brengt natuurlijk een domino-effect met

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Patrick Lefevere over Ronde-debuut van Remco Evenepoel: “Geel is geen must, maar naar de Tour trekken om ‘ne keer te proberen’? Dat is zever”

Remco Van Evenepoel (24) is klaar voor z’n allereerste Tour de France. “Sportief verwacht ik gensters”, klinkt het bij Soudal Quick-Step-baas Patrick Lefevere (69) in ‘Dag Allemaal’. Hoe hoog zijn de verwachtingen gespannen? Wat met de kritiek op Remco’s gewicht? En hoe lang wil Lefevere zelf nog doorgaan? “Dit is te hard werken.”

Lees meer »

Man (55) uit Koksijde moet werkstraf vervullen na gevecht in café

Een 55-jarige man uit Koksijde moet een werkstraf van 50 uren uitvoeren nadat hij na een cafébezoek slaags raakte met een andere man. Die deelde hij een reeks vuistslagen uit. “Dat komt omdat hij me beledigd had”, vergoelijkte L.D.
The post Man (55) uit Koksijde moet werkstraf vervullen na gevecht in café appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. “Denk toch na, 5.000 euro voor Q7, dat is te goedkoop”: fraudeurs stelen adres van garagist Michel om kopers van tweedehandswagens op te lichten

Garagehouder Michel uit Pellenberg, bij Leuven, is slachtoffer geworden van een wel heel speciale vorm van fraude. Fraudeurs gebruiken namelijk zijn adres om tweedehandsauto’s te verkopen. Hij kreeg al tientallen gedupeerden aan de lijn of in zijn garage. Drie van hen dienden al klacht in bij de politie. Michel waarschuwt nu mensen die een tweedehandsauto willen kopen. “Een Audi Q7

Lees meer »

“Het enige Belgisch jurylid op Hongaars wijnconcours”: sommelier Bert Lemahieu jureert bij Winelovers Wine Awards

Sommelier Bert Lemahieu uit Westrozebeke is van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni het enige Belgische jurylid op de prestigieuze Winelovers Wine Awards in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het is het grootste wijnconcours van Centraal- en Oost-Europa.
The post “Het enige Belgisch jurylid op Hongaars wijnconcours”: sommelier Bert Lemahieu jureert bij Winelovers Wine Awards appeared first on

Lees meer »