Kelly en Jurgen bakken al 20 jaar de lekkerste frietjes: “Traiteurdienst is uit de hand gelopen hobby”

Vroeger was het een slagerij, maar tegenwoordig kan je er de lekkerste frietjes krijgen. In frituur-eethuis Den Heirweg in Anzegem voorzien Kelly en Jurgen hun klanten met een glimlach van frietjes, snacks én tapasplankjes.

Zo’n 20 jaar geleden was het nog een slagerij, maar nu staat er frituur-eethuis Den Heirweg te lezen op de gevel. “Ikzelf ben afgestudeerd als bejaardenhelpster, maar samen met mijn ex-partner heb ik het café hier naast de frituur overgenomen. Dat hebben we eerst wat opgefrist. Daarna zijn we pas begonnen met de frituur”, vertelt Kelly. “Nu baat ik de frituur fulltime uit, samen met mijn nieuwe partner Jurgen, terwijl mijn ouders zich over het café ontfermen. De meeste vaste klanten leggen hun bestelling op de toog en gaan ondertussen een pintje drinken hiernaast”, lacht ze.

Streng op het vet

Kelly heeft altijd al in de Heirweg gewoond, een klein gehuchtje tussen Anzegem en Vichte. Jurgen was cafébaas in Wielsbeke, waar ze elkaar 12 jaar geleden ook leerden kennen. “Het werd praktisch gezien moeilijk voor ons om het café van Jurgen te combineren met de frituur. Hij ging slapen wanneer ik opstond, dat was op den duur echt niet meer te doen. Toen hebben we besloten om samen de frituur uit te baten”, klinkt het.

“Wij willen echt inzetten op hygiëne. Alles wordt hier dagelijks schoongemaakt. We zijn ook streng op ons vet. We verversen het heel vaak. Daar krijgen we positieve commentaar over. Vorige week was er bijvoorbeeld een opa die met zijn kleinkinderen kwam eten en verbaasd was dat het hier totaal niet naar een frituur ruikt”, vertelt Jurgen.

Verse gerechten

“We maken alle gerechten zelf, zoals ons stoofvlees en onze balletjes in tomatensaus. Wij werken ook met weeksuggesties. Elke woensdagochtend plaatsen we de suggestie van de week op onze Facebookpagina. Elke week is dat een ander, zelfgemaakt gerecht, van een vispannetje tot vogelnestjes”, vult Kelly aan.

“We zetten in op beleving met ons gezellige interieur”

Kelly en Jurgen staan ook bekend om hun Heirwegse burgers. “We proberen zoveel mogelijk te variëren in ons aanbod, zodat het voor de klanten geen doorsnee frituur is. Onze burgers maken we met verse broodjes en groentjes. We proberen zo innovatief mogelijk te zijn. We hebben bijvoorbeeld onlangs twee nieuwe burgers naar Amerikaanse stijl toegevoegd aan het menu. We gaan ook een cursus over burgers volgen om nieuwe dingen bij te leren. We bezoeken ook regelmatig beurzen”, legt Jurgen uit.

“Ook onze slaatjes zijn populair bij de klanten. In plaats dat we ze op voorhand klaarmaken en in doosjes steken, maken we ze het moment dat de klant ze bestelt. Op die manier garanderen we dat alles zo vers mogelijk is. Elke zondag geven we ook altijd een hapje aan de klanten, zoals een sushirolletje of peperkoek met camembert.”

Tapasplankjes

Naast lekkere frietjes, burgers en slaatjes kan je ook tapasplankjes krijgen bij frituur-eethuis Den Heirweg. “Sinds de coronapandemie is de traiteurdienst erbij gekomen. Het is een beetje een uit de hand gelopen hobby. Tijdens de lockdown wilden we niet alles volledig afsluiten. Toen hebben we besloten om tapasplankjes te verkopen die opgehaald konden worden. We merkten dat die heel erg in trek waren en hebben dan een website gemaakt. Dat boomde echt, dus zijn we het ook blijven doen na de lockdown. Nu verkopen we elk weekend veel plankjes voor feestjes en zelfs in de week zijn er klanten die er bestellen”, vertelt Kelly.

Gezellige sfeer

“Wij zetten echt in op de beleving van de klanten. We verzorgen ons interieur met gezellige tafeltjes en versieren ze met verse bloemetjes en zorgen voor een aangename sfeer. Sinds corona is alles heel duur geworden. Mensen die vroeger op restaurant gingen, komen nu naar hier een hapje eten. Bij ons is alles lekker vers en betaalbaar. Het is niet enkel een frituur, maar een gezellige en verzorgde plaats waar de klanten op het gemak kunnen genieten van lekker eten”, aldus Jurgen.

“Wij zouden het natuurlijk heel leuk vinden mocht onze zoon Aeres de frituur overnemen, maar dat moet hij voor zichzelf beslissen. We zien wel dat hij graag meehelpt in de frituur, maar hij zou later het liefst fotograaf worden. We zullen zien wat de toekomst brengt”, lachen Jurgen en Kelly.

The post Kelly en Jurgen bakken al 20 jaar de lekkerste frietjes: “Traiteurdienst is uit de hand gelopen hobby” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kregen natuurverenigingen onterecht subsidies om gronden aan te kopen? “Als Europa vindt van wel, moeten ze mogelijk miljoenenbedrag terugbetalen”

Kregen 3 natuurverenigingen onterecht subsidies om gronden aan te kopen? Een vzw die de belangen van grondbezitters verdedigt, denkt alvast van wel en diende daarom een klacht in bij de Europese Commissie. Volgens de vzw gebruiken de natuurverenigingen het geld ook om zelf geld te verdienen. De natuurverenigingen reageren dat ze het geld enkel gebruiken om aan natuurbeheer te doen.

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Portugese oud-premier Costa belooft aan eenheid te werken in EU

Aankomend voorzitter van de EU-regeringsleiders António Costa ziet het als zijn belangrijkste taak om aan de “eenheid te werken” binnen de Europese Unie. Dat heeft de oud-premier van Portugal via een videoverbinding gezegd meteen na afloop van de EU-top waar de EU-regeringsleiders over zijn benoeming hebben besloten. Costa neemt in december de functie over van de Belg Charles Michel.

Lees meer »

Drummer Gino Kesteloot krijgt plekje op Stadslijst voor Kortrijk

Na eerder nieuwe kandidaten uit de horecawereld haalt de Stadslijst voor Kortrijk deze week iemand uit de muzieksector aan boord. Het gaat om Gino Kesteloot, bezieler van Kortrijk Drumt en cultureel ambassadeur van de Guldensporenstad. “Zijn onevenaarbare drive zijn een fantastische aanvulling voor ons Team. Samen geven we er een lap op voor Kortrijk,” aldus lijsttrekker Ruth Vandenberghe.
The

Lees meer »

Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in ons DNA”

Cercle Brugge organiseerde zaterdag de traditionele fandag. Iedereen die groen-zwart een warm hart toedraagt, kon genieten van verschillende activiteiten in en rond het Jan Breydelstadion. De fans waren talrijk opgekomen. Een ‘galawedstrijd’ was er niet. Op het oefenterrein werd onderling door de spelers wel een wedstrijd gespeeld.
The post Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in

Lees meer »

Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ bijna direct: vier maanden cel voor twee onbetaalde etentjes in Oostende

Nadine W. (54) bracht in totaal 2,5 jaar achter de tralies door voor talloze feiten van tafelschuimerij. In maart herwon ze haar vrijheid, maar al snel herviel ze in haar oude gewoontes. Dat levert haar nu opnieuw vier maanden cel op.
The post Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ bijna direct: vier maanden cel voor twee onbetaalde

Lees meer »

Amerikaans Hooggerechtshof verklaart Trump (gedeeltelijk) “absoluut immuun” voor vervolging

Donald Trump is “absoluut onschendbaar” voor officiële handelingen die hij stelde als president, zegt het Supreme Court – al is hij dat niet voor privéhandelingen. Dit ophefmakende arrest is een enorme overwinning voor Trump, want daardoor is het haast onmogelijk dat het belangrijkste proces tegen hem – waarin hij twintig jaar cel riskeert – nog voor de verkiezingen van start

Lees meer »