Ingelmunster huldigt Andy (46) en Larissa (28) voor wereldrecord marathonlopen met rolstoel

De gemeente Ingelmunster heeft op passende wijze Andy Vanhaelewyn (46) en Larissa De Coene (28) gehuldigd nadat ze het voorbije weekend het wereldrecord marathonlopen met een rolstoel verbraken.

Andy liep de marathon in een recordtijd van 3 uur 5 minuten en 4 seconden uit terwijl hij Larissa voortduwde. Het duo leerde elkaar indertijd kennen bij atletiekvereniging AVI, waar ze op vandaag allebei nog altijd actief zijn. Het record sneuvelde tijdens hun deelname aan de Nacht van Vlaanderen in Torhout. Ze verbraken daarmee een wereldrecord dat tot nu toe in handen was van twee dames uit Brasschaat.

Huldiging

Tijdens de pauze van de derde groepsmatch van de Rode Duivels op het EK, die op groot scherm op het Marktplein van Ingelmunster werd uitgezonden, was er tijd voor een korte hulde. Sportschepen Jan Rosseel (N-VA) nam het woord en feliciteerde Andy en Larissa met hun topprestatie. Na het afgeven van een mooie ruiker bloemen werd hun foto op het grote scherm geprojecteerd.

The post Ingelmunster huldigt Andy (46) en Larissa (28) voor wereldrecord marathonlopen met rolstoel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opgegroeid in gevaarlijke banlieue en studies niet afgemaakt: dit is Jordan Bardella (28), le gamin die kandidaat-premier is in Frankrijk

“Ik doe aan politiek omwille van alles wat ik daar aan den lijve ondervonden heb. Omdat ik niet wil dat heel Frankrijk zo wordt.” Jordan Bardella, de 28-jarige kandidaat-premier van het Rassemblement National, heeft een duidelijke politieke geloofsbelijdenis. Die vindt haar wortels in zijn jonge jaren. Zo zag le gamin het geweld tussen drugsbendes vanuit het raam van de grauwe

Lees meer »

LIVEBLOG ENGELAND-SLOVENIË. Verzekeren Engelsen zich van groepswinst?

Engeland mag dan wel al geplaatst zijn voor de achtste finales op het EK voetbal, toch loopt het stroef. Tegen Slovenië wil het de groepswinst veiligstellen. Maar: Engeland-Slovenië is ook een belangrijk duel voor onze Rode Duivels. Als Slovenië verliest, is de derde uit onze groep namelijk altijd zeker van de volgende ronde. Denemarken-Servië, de andere match in groep C,

Lees meer »

Ex-gevangenen over verblijf in transitiehuis: “Als dier vrijgelaten uit gevangenis, dankzij deze plek weer mens geworden” 

"Ik ben als een dier vrijgelaten uit de gevangenis, maar dankzij het transitiehuis weer een mens geworden." Dat vertelt een ex-gevangene aan VRT NWS. In Leuven opent vandaag een nieuw transitiehuis, het derde in ons land. In totaal zijn er nu 47 plekken beschikbaar. Gedetineerden kunnen er samen het laatste deel van hun straf uitzitten. Enkele ex-deelnemers van zo’n transitiehuis

Lees meer »

Liveblog formatie – Waalse regering “idealiter gevormd voor 16 juli”, wanneer Di Rupo naar Europa vertrekt

In Vlaanderen, Wallonië en Brussel zijn de onderhandelingen voor een nieuwe regering aan de gang. In Wallonië hoopt Les Engagés te landen voor 16 juli zodat geen interim-minister-president moet worden aangesteld. Ontslagnemend Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) legt dan de eed af in het Europees Parlement. Volg de formatie en het politieke nieuws op de voet in onze liveblog.

Lees meer »