Inbrakenplaag regio Wervik houdt aan: nieuwe feiten van pogingen tot diefstal in bestelwagens, auto van Franse daders op foto

Na verschillende feiten in Wervik maandag- en dinsdagnacht waren er helaas ook nieuwe feiten woensdagnacht, dit keer ook in Geluwe.

In de Moerput probeerde men in te breken in de bestelwagen Peugeot Boxer van zelfstandig timmerman Pascal Ghesquiere. De bestelwagen zat vol materiaal. “Aan de passagierszijde is er glasschade”, zegt Pascal. “Gelukkig is er niks gestolen. Er werd een ruitje aan de passagierszijde ingeslagen.”

Het gaat duidelijk om dezelfde modus operandi als dinsdagnacht bij Glaswerken Duval in de Oorlogsduikerstraat op wijk De Molenmeersen in Wervik en ook daar ging het om het merk Peugeot.

Foto

In het begin van de Klijtbosstraat naast de Kruisekemolen in Wervik was er ook een inbraakpoging in een bestelwagen. Wat werd opgemerkt door een attente buurman die de politie belde en ondertussen ook foto’s nam. “De politie in een anoniem voertuig was vrij snel ter plaatse”, zegt de man.

Er is een duidelijke foto van de auto waarmee de daders zich verplaatsen. Het gaat om een Ford. Onderzoek zal moeten uitwijzen of het al dan niet om een gestolen voertuig gaat.

The post Inbrakenplaag regio Wervik houdt aan: nieuwe feiten van pogingen tot diefstal in bestelwagens, auto van Franse daders op foto is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Da’s flink schat!”: zware celstraf voor moeder die speed snoof met 12-jarige dochter en vriendinnetjes

Zonder enige schroom voorzag Mieke W. haar amper 12-jarige dochter van speed en cannabis. De 46-jarige Oostendse deinsde er zelfs niet voor terug om samen met het meisje en haar minderjarige vriendinnetjes een lijntje te snuiven. Tot een gsm-filmpje haar de das omdeed. Nu krijgt de vrouw vier jaar cel. “Ze sleurde jongelui mee in een inferno van drugs”, aldus

Lees meer »

Sociale kruidenier, fietsbieb en babytheek binnenkort onder één dak in Izegem

De stad Izegem bundelt na de zomer zijn fietsbieb, babytheek en sociale kruidenier De Stamper onder één dak. De stad vond daarvoor een geschikte locatie in het voormalige pand van Focus Brandstore langs de Roeselaarsestraat. Het initiatief krijgt de toepasselijke naam Circuliz.
The post Sociale kruidenier, fietsbieb en babytheek binnenkort onder één dak in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen Brugge lanceert verkiezingscampagne: “Er zit een schaduwzijde aan het massatoerisme, evenwicht herstellen is nodig”

De Brugse afdeling van Groen trapte zaterdagnamiddag haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op gang. “We willen onder meer inzetten op het vergroenen van de Brugse buurten, helpen om woningen energiezuinig te maken en pleiten voor een meer duurzaam toerisme”, zegt lijsttrekker Raf Reuse.
The post Groen Brugge lanceert verkiezingscampagne: “Er zit een schaduwzijde aan het massatoerisme, evenwicht herstellen is

Lees meer »

‘Beer uit Bergen’ schreeuwt onschuld uit, maar heeft verleden tegen

Hoofdverdachte Paul-Michael A. (44) uit Bergen blijft erbij: op Tenerife had hij geen enkel probleem met Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers (66), van wie hij een villa huurde. Zij kunnen dat wel niet tegenspreken: Laura werd vermoord teruggevonden en haar man is nog altijd spoorloos. Toch veroordeelde de rechtbank in Tenerife drie jaar geleden Paul-Michael A. al wegens een

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

“Meest exclusieve rusthuis van Amerika”: Amerikaanse Congres maakt kloof tussen jong en oud pijnlijk zichtbaar

Vannacht nemen Joe Biden en Donald Trump het tegen elkaar op in het eerste presidentiële verkiezingsdebat. Een clash met woorden tussen 2 mannen, van wie de hoge leeftijd een belangrijk punt van kritiek is. De Verenigde Staten hebben trouwens niet alleen de oudste president, maar ook een grote groep oudere senatoren en afgevaardigden. Het levert Amerika de titel ‘gerontocratie’ op,

Lees meer »

Landschapsarchitect Paul Deroose toont eigen tuin in Jabbeke: “En ik ben aanwezig voor rondleiding en info”

Op zondag 30 juni kan je de Engelse cottagetuin van tuin- en landschapsarchitect Paul Deroose bezoeken in Jabbeke. De man is de bezieler van heel wat openbaar domein in Jabbeke, daarom alleen is een bezoek aan de tuin en bij de Stalhillenaar meer dan een bezoekje waard.
The post Landschapsarchitect Paul Deroose toont eigen tuin in Jabbeke: “En ik

Lees meer »

Laura Vanslembrouck wordt de nieuwe directeur van welzijnsvereneging W13: “Superblij dat ik deze nieuwe uitdaging mag aangaan”

De Zuid-West-Vlaamse welzijnsvereniging W13 heeft een nieuwe directeur. Laura Vanslembrouck (36) volgt Kim Van Belleghem op, die kiest voor een nieuwe uitdaging. De Kortrijkse was de afgelopen dertien jaar aan de slag bij Stad Oostende.
The post Laura Vanslembrouck wordt de nieuwe directeur van welzijnsvereneging W13: “Superblij dat ik deze nieuwe uitdaging mag aangaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijfde baby aan gevolgen kinkhoest overleden in Nederland

In Nederland is opnieuw een baby overleden aan kinkhoest. Voor zover bekend heeft de ziekte dit jaar nu aan vijf baby’s in Nederland het leven gekost, zo is woensdag meegedeeld door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse tegenhanger van Sciensano.

Lees meer »

Beaufortkunstwerk ‘Dancer V’ terug in Blankenberge

Lokaal bestuur Blankenberge en Westtoer, als organisator van Triënnale Beaufort, zijn verheugd dat ‘Dancer V’, het futuristische zeezoogdier van de Franse kunstenares Marguerite Humeau, is teruggeplaatst in Blankenberge. Het kunstwerk maakt sinds 2021 deel uit van het Beaufort Beeldenpark en was de voorbije maanden in herstelling.
The post Beaufortkunstwerk ‘Dancer V’ terug in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »