“Hij was al vier dagen wakker door cocaïne”: vulgaire berichten naar justitieassistente leveren Oostendenaar vier jaar cel op

Een stortvloed aan schunnige berichten naar zijn justitieassistente breken een 30-jarige Oostendenaar bijzonder zuur op.

S.L. (30) en zijn broer kregen in mei 2022 twee jaar voorwaardelijke celstraf voor een gewapende overval op een café in Oostende. Een jaar later kregen de broers precies dezelfde straf voor vijf inbraken en twee pogingen daartoe in horecazaken in Gistel, Oudenburg en Ichtegem.

Onder invloed

Maar in december 2023 stuurde S.L. op vijf uur tijd meer dan dertig vulgaire berichten naar zijn justitieassistente. Hij was onder invloed van alcohol en drugs. Wegens die schending van zijn voorwaarden kwam S.L. opnieuw voor de rechtbank terecht. Daar vroeg het parket om de voorwaarden in te trekken.

Advocate Maya Vanden Bogaerde vroeg een allerlaatste kans voor L. “Hij is nog steeds bereid om te vechten tegen zijn verslavingen”, pleitte ze. “Maar hij herviel toen hij zonder werk viel en zijn relatie op de klippen liep. Op het moment van die berichten was hij al vier dagen wakker door cocaïne en whisky.”

De rechtbank kende evenwel geen genade en herriep donderdag de voorwaarden in het dossier van de inbraken. In het dossier van de overval gebeurde dit dinsdag al. In totaal krijgt S.L. nu dus vier jaar effectief.? (AFr)

The post “Hij was al vier dagen wakker door cocaïne”: vulgaire berichten naar justitieassistente leveren Oostendenaar vier jaar cel op is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Blessin, gisteren voorgesteld bij Sankt Pauli, neemt in emotionele video afscheid van Union: “Mijn hart zal altijd voor jullie kloppen”

En weer is Royale Union Saint-Gilloise z’n coach kwijt. Alexander Blessin (51) heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij FC Sankt Pauli, dat pas promoveerde naar de Duitse Bundesliga. Union vangt om en bij het miljoen euro voor z’n trainer. In een emotionele video heeft Blessin, die gisteren al werd voorgesteld, nu afscheid genomen van Union. “We hebben deze

Lees meer »

David en Laurence openen opnieuw RoofTOPRestaurant Panorama op dakterras De Grote Post in Oostende: “De prachtige zonsondergangen delen we graag”

Het RoofTOPrestaurant Panorama op het dakterras van De Grote Post opent opnieuw de deuren op 28 juni. Vanop het terras krijg je een prachtig zicht over het Leopoldpark. Lokale producten en groenten spelen een hoofdrol in de kaart. Er wordt daarvoor samengewerkt met lokale handelaars uit de buurt.
The post David en Laurence openen opnieuw RoofTOPRestaurant Panorama op dakterras

Lees meer »

Ook tweede concertdag Rammstein verliep vlot: “Het zomerseizoen in Oostende is officieel ingezet”

De politie van Oostende blikt zeer tevreden terug op twee Rammstein concerten dat ook vrijdag 47.500 bezoekers verwelkomde. Met kleine bijsturingen in de signalisatie, verliep het verkeer nog vlotter dan tijdens de eerste dag.
The post Ook tweede concertdag Rammstein verliep vlot: “Het zomerseizoen in Oostende is officieel ingezet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na feiten in Oostende: trio riskeert tot zeven jaar cel voor meer dan 60 gauwdiefstallen

Drie Bulgaren – twee mannen en een vrouw – moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor liefst 62 gauwdiefstallen in Oostende, Brugge, Kortrijk en Leuven. Ze viseerden vooral de inhoud van de handtassen van winkelende dames. De procureur vroeg tot liefst zeven jaar effectieve celstraf. “Dergelijke feiten vormen een ware plaag”.
The post Na feiten in Oostende: trio

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van Huybrechts en Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »