Helft van de Belgen heeft overgewicht, evenveel als 10 jaar geleden: “Geen goed nieuws”

Het aantal Belgen dat te dik is, is de voorbije 10 jaar niet toegenomen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Net niet de helft van de Belgen kampt met overgewicht, 18 procent is ernstig zwaarlijvig. "Dit is absoluut geen goed nieuws, de cijfers blijven zorgwekkend hoog", klinkt het bij de onderzoekers. 

Meer krantenkoppen in België

De Klimrank neemt afscheid van meester Stefan: “Altijd gedreven, maar steeds met veel engelengeduld”

De Klimrank, een school voor buitengewoon onderwijs in Poperinge, moet het volgend schooljaar zonder meester Stefan (62) doen. Na dit schooljaar gaat meester Stefan met welverdiend pensioen. Hij was 40 jaar actiefals kinesist in De Klimrank, eerst op de locatie aan De Couter in Poperinge en daarna naar de Deken De Bolaan. Op zijn laatste werkdag werd hij door alle

Lees meer »

Grootste mannelijke hond ter wereld sterft op driejarige leeftijd

Hij werd genoemd naar het hoofdpersonage van ‘Home Alone’, Kevin. De Duitse dog uit het Amerikaanse West Des Moines in de staat Iowa was de grootste mannelijke hond ter wereld. Maar nu is hij niet meer. Het dier stierf onverwacht op driejarige leeftijd, slechts enkele maanden na de vorige recordhouder.

Lees meer »

EXCLUSIEF. 50 jaar huwelijk voor Jean-Marie Pfaff en Carmen: “Ik beloofde schoonmoeder 3 jaar te wachten, maar na 3 maanden waren we al zwanger”

“Zij was vijftien, ik achttien. Het was liefde op het eerste gezicht.” 50 jaar al staan Jean-Marie Pfaff (70) en Carmen Seth (68) aan elkaars zijde. In goede en kwade dagen, en ze maakten beiden mee. Wij spraken hen exclusief over hun ontmoeting in café De Snor, de voetbaljaren en de opvoeding van hun kroost . Ook praten ze openhartig

Lees meer »

“Schol!”: Cruisekoppel met MS popt fles champagne in limo op weg naar eigen begrafenis

Afgelopen weekend namen Chris Aerts (57) en Patrick Speliers (56) afscheid van hun vrienden en familie op hun eigen uitvaart. Het ‘Antwerpse cruisekoppel’ ijvert samen al jaren voor een betere euthanasiewet, beiden zijn ze MS-patiënten met ondraaglijk leed. In de limousine onderweg naar hun begrafenis openden ze samen een fles champagne om hun afscheidsfeest goed in te zetten.

Lees meer »

Primus Top Of Darts brengt zes topdarters samen in een spannend toernooi in Kortrijk Xpo

Op donderdag 7 november verzamelen enkele van de grootste namen uit de dartswereld zich in Hal 5 van Kortrijk Xpo. “We strikten Nathan Aspinall, Jonny Clayton, Joe Cullen, Raymond Van Barneveld, Andy Baetens en Fallon Sherrock. De ticketverkoop is al gestart. Snel zijn is de boodschap, want dit dartsevent is uniek in West-Vlaanderen”, zegt medeorganisator Edouard Deprez (35).
The

Lees meer »

Hij gaf de daders eerst nog rondleiding in zijn huis: ‘gijzelaar’ opgepakt omdat hij eigen ontvoering in scène zou hebben gezet

Het lijkt wel het scenario van een hollywoodfilm. Een man is opgepakt omdat hij zijn eigen ontvoering in scène zou hebben gezet. Drie gemaskerde mannen vallen op 4 juni het huis binnen van Hassan K. (49) en zijn gezin in Ternat. De overvallers nemen zijn partner Anna N. (49), die werkt als bevoorrader van geldautomaten, mee en dwingen haar een

Lees meer »

Drie jaar geleden stierf Ibrahima (23) na arrestatie, nu zijn drie politiemensen veroordeeld: “Familie kan eindelijk beginnen zijn dood te verwerken”

De Brusselse correctionele rechtbank heeft drie politiemensen veroordeeld in de nasleep van de dood van Ibrahima Barrie. De twintiger overleed begin 2021 aan een hartfalen in een politiecommissariaat na een administratieve aanhouding. “De familie kan eindelijk beginnen met zijn dood te verwerken”, klinkt het bij hun advocaat.

Lees meer »

Brand in Luikse woontoren eist tweede dodelijk slachtoffer

De brand in een woontoren in Luik van maandag heeft een tweede mensenleven geëist. Dat meldt de Luikse politie. Er liggen nog drie slachtoffers in het ziekenhuis, van wie twee op de afdeling intensieve zorg. “Het gebouw blijft volledig ontoegankelijk voor de bewoners en is onbewoonbaar verklaard”, melden de ordediensten.

Lees meer »

Protesten in Kenia draaien uit op chaos, geweld en plunderingen

Na eerdere vreedzame protesten tegen fiscale plannen van de regering is de situatie dinsdag in Kenia ontspoord. Volgens diverse ngo’s vielen minstens vijf doden – andere bronnen maken gewag van acht doden – en een dertigtal anderen raakten gewond nadat de politie manifestanten onder vuur nam. Er zou zowel met rubberen kogels als met scherp zijn geschoten. De voorbije 24

Lees meer »